vrijdag 9 mei 2008

Spin, spinde (spon?), gesponnen

Even mijn wolletje showen hoor (heeft dan wel niets met het swappen te maken, maar ik doe het lekker toch ;o)De lontwol had ik in dunne stukjes verdeeld (de helft van de helft van de helft...), zodat ik iets van een repeterend patroon in de wol zou krijgen. Meestal spin in voor het vaderland weg, dus werken volgens een vooropgezet plan was nieuw voor me. Net als het Navajo-twijnen. Dat lukte me steeds niet, maar vorige week heb ik kunnen afkijken bij een vriendin die deze manier van twijnen heel goed beheerst en nu lukt het mij ook. Nou ja, bijna ook. Het gelijkmatige heb ik nu goed in de vingers, nu moet ik nog werken aan de snelheid. Want ik spin bij het Navajo'en te snel (of ik 'haak' te langzaam), waardoor ik veeeeeel te veel twist in mijn draad krijg.

Ik wil deze twijn-techniek echt goed leren, want ik vind het super hoe de kleuren zich houden op deze manier. Met 'dubbel' twijnen verdwijnt veel kleur door het onderling mengen. Ook mooi, maar het resultaat is veel egaler van kleur.

Oefenen, oefenen, oefenen dus :o)

@ Iris, ondanks de kleuren, heeft mijn hint niets met regenbogen te maken. Echt niet.

@ Lizet, ik ben benieuwd welk verband jij denkt te zien? Het wordt zo geheimzinnig dat ik bijna mijn eigen hints niet meer snap :o)

Doeg,
Judith, die erover denkt om d'r Kiwietje buiten neer te zetten en even lekker in het zonnetje te gaan zitten spinnen. Beker thee erbij. Het leven is moohooooooi...

7 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Bofkont :o).
Prachtig resultaat heb je bereikt.

gnaptor zei

mooi! Ja ik wil ook navajo twijnen leren. Laatst wel een goede tutorial gezien, nu kijken of ik het zelf kan.
Wacht ik ga ook even een laatste spin-verf streng showen :-)) heerlijk is het om te spinnen! Ik spin en verf vaak maar gewoon in het wilde weg, vaak niet eens met een plan waarvoor ik de wol uiteindelijk kan gebruiken :-)
tabitha

Jon zei

Ik heb zo'n filmpje zitten kijken net, en begrijp ik nou goed dat het een soort super wijd haken op je spinnenwiel is? Ik had het echt nog nooit gezien! mmm....leuk! En ik krijg mijn mannetje vast wel zo gek om mijn spinnenwiel mee te nemen in de camper dus dan heb ik lekker wat tijd om te proberen.

Maar het ziet er geweldig mooi uit!

Monique zei

Geweldig mooie kleuren op je spinnenwiel. ik ben echt jaloers.

Lizet zei

Waanzinnig mooi! Oh, er kwam een naam bij me naar boven toen ik de lontwol zag die met KA was geverfd. Gewoon die combinatie. Ik zit er vast vreselijk naast. :-)

Iris zei

Ah, geen regenboog dus... Ik word steeds nieuwsgieriger!!
En dat navajo twijnen is idd super, ik heb het onlangs ook voor het eerst gedaan, zal het ook ff laten zien, als Blogger wat wil opschieten, want we zijn weer traag en dat na meer dan 24 storing van Casema, blergh:-(

Heleen zei

Super mooi!!
Ohhhwwww, bij het zien van jullie kunsten wil ik ook leren spinnen!