dinsdag 13 mei 2008

Jaaaaaaaaaaaaa!

Groot was mijn verbazing (én vreugde) toen er voor de 2e keer in een week tijd een pakje vanuit Engeland bezorgd werd door de lieve meneer van De Post.
Dit kon niet anders zijn dan de bol, om welke reden zou Lizet mij anders nog een keertje verwennen? ;-)
En inderdaad, mijn bol is toegekomen!!! Jipie!

Een eerste blik in de doos deed mij al een kaartje ontdekken, een kadootje voor T. en eentje voor A., de bol zelf en een leuk patroon.
P. ligt momenteel aan de borst, dus het uitpakken en foto's trekken zal voor sebiet zijn.
Ik ben benieuwd! :D

Het patroon vind ik best wel fijn, maar nu ben ik aan het denken... Ik ben verschrikkelijk slecht in maten en hoeveelheden en noem maar op. Ik heb in de meeste gevallen dus nog 3 keer zoveel wol over dan ik nodig had.
Het patroon is dit: http://yarntootin.typepad.com/5hourbabysweater.pdf
en volgens het kaartje is er iets minder dan 200 gram shetland aran (wauw! die heb ik nog niet geprobeerd!)
Probleem nu is het weer, veel te warm voor een wollen truitje en het zou zonde zijn moest ze het niet veel aankunnen... het is ook een grote meid (6 weken morgen en ze draagt maat 68/6 maand ondertussen, gaat dus fel vooruit bij haar). Ik zou dus een maat of 2 groter willen maken tegen de winter aan, maar de maataanduiding in het patroon is niet echt duidelijk. Er staat ook niet echt een gauge in, dus oeps! Iemand enig idee hoe ik dat het best kan maken terwijl ik toch genoeg wol heb? Hoeveel groter kan ik gaan?

Voila... dat waren de bedenkingen tot nu toe ;-)
en nogger voila, ze heeft gedaan met drinken! Tijd om mijn nieuwsgierigheid te sussen :D

5 opmerkingen:

Christel zei

Denk er wel aan dat je kind niet aan dit tempo blijft groeien:)

Bij Alexander beginnen pas nu de 68tjes te klein te worden, terwijl hij dat op 8 weken ook al droeg...

Ik dacht ook even dat mijn swapmaatje lizet was, want het elfenkaartje leek wel heel hard op haar kaartjes en het kwam ook nog eens van Chester... Verdorie, ze zijn me voor het zot aan het houden:)

Lizet zei

Hoi Katia,

Dit patroon gaat juist uit voor kinderen van een maand of zes. Dus vandaar dat ik het wel aandurfde. :-) Dit patroon is inderdaad gebaseerd op een patroon voor een kleinere uitvoering, maar een soort 'follow up' zeg maar. Als je het breit op naald 5 met die wol (is Aran dikte) zou het volgens mij gewoon moeten kunnen.

Tja Christel, ik heb inderdaad een doos met dergelijke elfenkaartjes, haha! Ik mag die verwarring wel...

Lizet zei

Ik durf nu ook te bekennen dat ik even schrok toen ik jou toegewezen kreeg, ik had nog een PIF voor jou te doen, een kraampakketje en kwam die MB er ook nog eens bij! Je kunt wel zeggen dat ik weken met Katia in mijn hoofd heb gelopen.:-)

Monique zei

leuk leuk al weer een bol geariveerd , in ben heel nieuwsgierig naar de foto's. En inderdaad aan mijn wol hing ook een kaartje van Lizet, maar de wol komt daar wel vandaan alleen heeft Tessa het bij mij geverfd als ik het goed heb.

Tucana's Dream zei

haha ja! Ik had het ook totaal niet verwacht nu dat het van jou ging komen.
Wacht als mijn bolmaat doorheeft dat de bol van mij komt *grijns*
Ze lacht zich een breuk! (maar de reden waarom verklap ik nog niet, anders weet ze direct dat ze mijn maatje is :P)

Ik ga het dan gewoon proberen...
eerst nog de eigen bol afwerken en ik heb voor de rest geen 'ontspannings-werkje' op de naalden staan, speciaal geregeld voor de bol :P