vrijdag 9 mei 2008

ook gespond :-)

getwijnd stormy weather. BFL


eerste keer spintol, Fae heeft geverfd. wit schaap


ongetwijnd roze zeewier, BFL

10 opmerkingen:

gnaptor zei

o enne, ik spin niet regelmatig. Ik kan dat wel redelijk (niet super), maar ben sowieso te ongeduldig en ik vind het eerlijk gezegd ook wel lekker zo'n bol wol met textuur. lekker lumpy en luchtig.

Monique zei

onregelmatig spinnen vind ik zelf ook een leuker effect geven , maar het ziet er allemaal erg mooi uit hoor . als ik dat allemaal zo zie gaat het hier ook weer kriebelen. ik heb nog nooit met een spintol gesponnen, en heb nu de materialen in huis gehaald om zelf een spintol te maken, maar wanneer dat gaat gebeuren weet ik nog niet. te veel leuke dingen om te doen nu.
vooral mijn magische bol op breien, want het wordt leuk!

Lizet zei

Prachtig! Goed spintolresultaat. Ben ik wel mee bezig - of moet ik zeggen ooit begonnen? In ieder geval kom ik er niet echt verder mee.

Judith zei

Hoi Tabitha,

Leuk, dat dik-dun-garen. Eén probleem, ik kan het niet. Het lukt mij niet om ongelijkmatig te spinnen. Ik spin nog niet zo lang, maar vanaf het allereerste probeersel spin ik gelijkmatig. Terwijl het mij zo leuk lijkt om eens een effectgaren te spinnen.

Met een spintol kan ik helemaal niets. Ik heb dat één keer geprobeerd en het ding van frustratie in de hoek gesmeten. Drama in zakformaat :o)

Doeg,
Judith, die vandaag spin-visite had. Een vriendin van mijn moeder die mijn nieuwe wiel even wilde zien. Natuurlijk heeft ze er achter gezeten en een pluk wol gesponnen (ze spint al jaaaaaaaren, net als mijn moeder). Helemaal enthousiast. Ook en vooral toen ze mijn hobbykamer zag, met overal wol en spinsels en verfsels en stoffen en en en. Ze moest zichzelf echt losrukken. Geweldig zo'n bezoekje :o)

Een famke zei

Judith en tabitha, wat een prachtige wolletjes!
Zou het ook zo graag leren, moet er weer eens voor gaan zitten.
Zou afgelopen een priveworkshop spinnen krijgen van een spinster, na maanden moeite doen om een afspraak te maken heeft ze me laten zitten, bleh sommige mensen zijn toch gewoon ongelovelijk, heb een halve dag er rekening mee gehouden dat ze kon komen, eten verzorgd, ze wilde blijven slapen.....ach ja we zijn niet moeilijk.....komt ze niet opdagen en reageert op geen enkele mail meer.
ja wel een beetje een teleurstelling, moet ik het toch mezelf maar aanleren....offeuh, iemand belangstelling om eens een workshop te geven???
Leuk op naar ameland ofzo?

Christien

gnaptor zei

wat vervelend van die mensen die hun afspraken niet nakomen! spinnen kan je jezelf best wel aanleren, gewoon stug doorgaan. Alleen de fijne kneepjes leer je volgens mij niet. Ik doe gewoon maar wat en ben tevreden met het resultaat :-)))

huh jij woont toch in friesland, judith woont toch op ameland? Ik ben niet in staat om een workshop te geven, maar beetje roepen van de virtuele zijlijn lukt me wel :-)

tabitha

Judith zei

Hoi Christien,

Oh, het lijkt mij hartstikke leuk om een spin-date te maken. We wonen zo dicht bij elkaar, dat dat moet lukken (al zit die onhandige zee er wel tussen ;o).

Zullen we even mailen om te kijken wat er mogelijk is? Hier op Ameland staan er 3 wielen voor je klaar (bijna 4, gekkenwerk eigenlijk :o) en 2 spinners. Mijn moeder spint al haar halve leven en kan je alle kneepjes van het vak leren (ook spintollen kan zij je leren). Ik spin nog niet zo lang en doe het vooral op 'gevoel', maar kan je zeker op weg helpen. Dagje Ameland, man met kinders richting strand, bos, speeltuin en jij tussendoor spinnen? Ik ben trouwens de komende tijd regelmatig in L'den, dus als jij zelf een wiel hebt, biedt dat ook mogelijkheden.

Ik ken trouwens ook wel een L'dense die heel goed kan spinnen, waar je misschien eens bij langs zou kunnen gaan voor wat les.

Opties genoeg. We krijgen jou heus aan het spinnen. Op korte termijn als het moet, hahaha.

Een famke zei

Ooooh wat super, nou een dagje Ameland is voor mij zeker geen straf, en voor man en kinderen ook niet, zullen we snel ff mailen?

Thanx!

Christien

Heleen zei

Jij hebt altijd van die mooie kleuren, lekker helder!

Anoniem zei

Christien, je wens om te gaan spinnen sluit heel goed aan bij iets in je bol. Meer zeg ik niet.

Je bolmaatje