donderdag 22 mei 2008

picot opzetjeDit was de opzet, volgens mij moet het zo kloppen... en ja, voor degene die het zich afvragen: ik kan op heel veel manieren afkanten blijkt. Het ziet er in ieder geval schattig uit.en dit is na 2 x het patroon over 4 naalden. Het gaat al steeds makkelijker.

Is er misschien een tip hoe je makkelijk 2 steken recht samen kunt breien? Ik vind het best lastig om 'raak' te prikken.

en nu ga ik naar bed. Tot morgen!

4 opmerkingen:

Monique zei

soms zie je tegen iets nieuws op, maar het ziet er heel mooi uit hoor, en je hebt ook fantasties mooie wol, heel kleurrijk.
wat ik wel eens doe als je twee steken samen moet breien, de eerste steek overzetten op de rechter naald zonder te breien de tweede steek breien en de overgezette steek daaroverheen halen dat ziet er volgens mij hetzelfde uit als in twee steken tegelijk steken.

Lizet zei

Dat ziet er al heel mooi uit. Meestal gaat twee steken samenbreien wat beter als je iets verder gevorderd bent met het breiwerk - tenminste, dat geldt voor mij.

@Monique: wat jij beschrijft is een zgn ssk. Op die manier heb je een naar links leunende steek, bij twee steken samenbreien leunt deze naar rechts. Niet voor alle, maar voor bepaalde breisels maakt het wel uit op welke manier er wordt geminderd, bijvoorbeeld bij de hakken en tenen van sokken

Monique zei

Oke, Lizet, ik dacht wel dat er een reden voor zou zijn dat ze het niet zo beschreven, Goed weet ik dat ook weer.

Iris zei

Leuk zeg, ga ik ook maar eens proberen een picot opzet!