vrijdag 1 augustus 2008

Weer boven water

Aangezien de oudste telg een paar dagen uit logeren ging; hebben Fleur en ik een mini 'vakantie' in eigen huis gehouden ;o). Een paar dagen het huishouden het huishouden laten en heerlijk met z'n tweetjes bezig zijn. Halverwege onze 'vakantie' was het bijna letterlijk pompen of verzuipen; wat hebben we hier een geweldige hagel- en hoosbui gehad dinsdag. Woensdagochtend kon manlief de boom in (echt letterlijk) om wat schade te gaan beperken.

Heel prettig voor mij is dat zij (en Jasper) het heerlijk vinden als ik zit te spinnen LOL. Er is dus aardig wat van het wiel komen rollen.


Een streng die al vanaf vorig jaar lag te wachten om afgesponnen te worden. De effen draad is met meekrap geverfd en dat was me giga gaan vervilten; wat een ellende om dan te spinnen :(.
Na het twijnen had ik nog wat effen over en ben die navajo gaan twijnen. Het resultaat viel me niet tegen (ook niet mee :D).

Als oefening ben ik toen een bol lace-wol gaan navajo'en, dat werd al beter.

Toen een streng BFL gaan spinnen en ook de navajo-ply. Helemaal tevreden ben ik niet.


Ondertussen ben ik zo ver dat mijn handen een alliantie aangegaan zijn en met twee handen de lussen maken werkt het beste bij mij. Een probleem is alleen dat de klos eigenlijk aan de rechterkant van mij moet staan en mijn twijnrek zit aan de linkerkant van mijn wiel. De draad loopt dus nog wel eens te stroef. Waar hebben jullie de klos staan? Ook ben ik er nog niet over uit of ik de spoel nou met de grote cirkel moet gebruiken of met de kleine. Ik heb een Louët en daar dus klossen bij die ik op twee standen kan gebruiken.

Dit was zo beetje mijn mini-vakantie in notendop :o).


5 opmerkingen:

Een famke zei

Klinkt als een heerlijke mini-vakantie! Mooie wolletjes heb je gesponnen!

Christien

karlijn zei

Ziet er gaaf uit, hoor! Vooral die blauwe vind ik mooi.

Ik maak de navajo-lussen ook met twee handen. Kan dat ook met één hand dan? En de klos staat bij mij dan links. Met gewoon twijnen staan ze ook links. (Ben vanavond bezig geweest met 4 draden twijnen: 3 op 't twijnrek, links dus :o) en 1 op 't spinnewiel.)

Groetjes,
Karlijn

Monique zei

Oh! ik zou ook wel zo'n mini vakantie willen. Leuke wollige resultaten hoor.

Lizet zei

Ik vind het er allemaal geweldig uitzien en zo te lezen hebben jullie een heerlijke mini-vakantie gehad.

Olga zei

Mooie wolletjes, klinkt ook allemaal heel professsioneel zeg!
en lekker dat de kinderen het goed doen op spingeluiden ;-)