woensdag 27 augustus 2008

Flabbergasted!

Ik weet het, ik weet het, deze titel heb ik vaker gebruikt voor een blog, maar het is het enige woord dat volledig de lading dekt voor wat ik wil uitdrukken.

't Zit namelijk zo: al een paar weken zit ik stiekem te wachten op mijn MagicBol, zoals jullie allemaal. Vanmiddag was ik hard aan het werk, toen mijn lief mij een stapel pakjes bracht, vers bezorgd door meneer Post. Ik verwachtte een stuk of 7 bestellingen, dus nietsvermoedend maakte ik de bovenste doos open.

Flabbergasted. Het enige woord dat mij te binnenschiet. O, lief bolmaatje, ik was dus toch nog totaal verrast! Een lief Wallace and Gromit-briefje bovenop ('ik heb je in gedachten meegenomen tijdens de uitjes op onze vakantie') met enige uitleg en een lief kaartje met daarop 4 vrolijke kinderen ('de kaart deed me aan je kroost denken'). Toen.... een franse folder die in 1 klap alle twijfel wegvaagde over de identiteit van mijn MBM! Een folder over... jawel, het wereldberoemde Mohair-schaap! Of was het nou een geit, ;o) LOL!

Dan, om de uiteindelijke MB heengewikkeld, 2 heerlijke handgekaarde, handgeverfde batts superzachte wol in prachtige Roversdochtertinten......ik kan niet wachten om ze te spinnen (en ik ben gek op groen!) :
En alsof dat niet genoeg is, de langgehoopte handgesponnen Bol (met een Hoofdletter) Zelf. En nu vallen heel veel van de hints van mijn Mystic Magic Bol Maatje op zijn plek (nou ja, in ieder geval de hint-foto met die aqua-tegels en de rode sokken; het Lolly-Pop-liedje en de uitgestorven-oma-hint vat ik nog niet helemaal, maar wie weet snap ik dat later ):Ik denk al vluchtig: dit gaat iets voor Arwen worden, precies haar kleurtjes! Eigenwijs als mijn MBM is (zoals ze zelf zegt, dan, he) heeft ze primaire kleuren geverfd waarvan ik had gezegd dat ik dat niet zo denderend vind in combinatie. Maar ik trek mijn woorden helemaal terug, want de combinatie is HELEMAAL SUPER!!!!! Wauw!!!! Wat mooi! En dat zeegroen/aqua maakt het helemaal perfect! Ook de rest van het pak is in stijl:


O, die heerlijke turkooisen kleur, je had het niet beter kunnen bedenken, MBM! En ooh, die veelbelovende kadootjes, vrolijk ingepakt, met franse kaartjes erbij, en waar ik pas aan mag komen als ik de bijbehorende nummertjes vrij-brei.
Patroonsuggestie: Summerbreeze
(by G., voor degenen die nog twijfelden aan de identiteit van mijn maatje.....) Prachtig patroon, maar niet zo geschikt voor kleine babietjes.....ik zal nog even broeden op iets anders; heb een lange lijst opties....)
Kortom: wordt vervolgd, want reken maar op verslag met foto's van deze brei-reis-met-verrassingen!
Lief MBM: woonde je maar wat dichterbij, dan kon ik je persoonlijk klapzoenen als dank-je-wel!

15 opmerkingen:

Maia zei

Hele mooie kleurtjes!
Leuk om al die bollen te zien toekomen.

Lizet zei

Oh, wat een mooi pakket! Prachtige wol, heel mooi zo juist met die primaire kleurtjes.

Myrthestiek zei

Wauw, prachtig in stijl allemaal.

Anoniem zei

net terug, snel gekeken of het al bij je binnen is..... JA, mooi. fijn dat je blij bent :-) Ik zie uit naar het patroon dat je er bij zoekt en hoe het opbreidt.

veel plezier!!!

Anoniem zei

nog ideetjes :-) anders heb ik ook zo het gevoel dat ik je met een bol het bos in stuur, grinnik

http://www.ravelry.com/patterns/library/katja

http://www.ravelry.com/patterns/library/grow-with-me

http://www.ravelry.com/patterns/library/little-sisters-dress

http://www.ravelry.com/patterns/library/oriental-lily

http://www.ravelry.com/patterns/library/flora-dress

http://www.ravelry.com/patterns/library/monica

http://www.ravelry.com/patterns/library/ribbed-baby-jacket-2

Een famke zei

Prachtige wol, doet me terugdenken aan de vorige swap:)

Hoe heb je dat gedaan anonymous, eerst de wol verven en dan spinnen dan twijnen?
Want de wol is zo mooi fel van kleur! En je gebruikt volgens mij wel 4 kleuren die willekeurig terugkomen. Ik ben benieuwd want daar had ik nav de wol die ik toen van je kreeg ook al eens over lopen peinzen.
Snap je mijn gedachtengang? Of denk ik te moeilijk na?

Ben benieuwd wat je ervan gaat maken Greetje!

Christien

Anoniem zei

De oriental-lily is GEWELDIG!!!! Die ga ik zeker breien voor Ronja..... maar van de Magische bol wil ik iets breien voor Arwen en ik wil er alleen die bol voor gebruiken.... ik denk dat het een simpele baby-shrug wordt om de kleuren goed uit te laten komen:

http://www.ravelry.com/patterns/library/baby-shrug

of toch een kleine cuff-to cuff:
http://www.ravelry.com/projects/nettischaf/phazelias-ribboned-baby-jacket

Als er wol overblijft, dan maak ik er een gekke muts bij, zoiets:

http://www.ravelry.com/projects/knitschmidt/who-hats-stocking-caps

Lastig kiezen!!!! Maar ik wil NU aan de slag (die bol ligt daar maar te lonken met die heerlijke kadootjes, dus.....) jullie horen morgen hoop ik wat het uiteindelijk is geworden (en heel erg bedankt voor je tips, MBM!)

Anoniem zei

http://www.ravelry.com/patterns/library/rainbow-dress

of toch deze????? ik denk dat de wol hier het beste mee uitkomt! Ik brei hem gewoon net zo lang tot de wol op is.....

Monique zei

Wat een lekkere snoepkleurtjes, en een heerlijke wol, ziet er geweldig uit. Ben ook heel benieuwd welke jurk het nu gaat worden. succes.

Anoniem zei

christien (heb je nog tijd om te lezen met morgen de bruiloft :-))

Ik heb een bfl lontwol in de verschillende kleuren geverfd. telkens een bolletje opgedraaid (losjes) en in een glazen pot gedaan, een volgend bolletje van de lont in een pot gedaan met een andere kleur verf enz. Toen ben ik gaan spinnen. Lange strips van de wol getrokken en opgesponnen. Niet heel precies , dus de onderlinge afstand tussen de kleuren was verschillend. Ook ben ik soms met een andere kleur begonnen dat eigenlijk in de lont erop volgde. Kortom random de kleuren opgespint, maar niet door elkaar heen. En dan twee bollen gemaakt en getwijnd. Dan krijg je ook weer random de kleuren bij elkaar. Soms een beetje gesmokkeld omdat ik een keer blauw-blauw wel leuk vind, maar niet 10 meter later weer. verder egwoon getwijnd zoals het voor me handen kwam.

Die van jou heb ik anders gedaan: 1 bol rood-roze kettle dye heet dat geloof ik en de andere bol geel-aqua- zeegroen en dan twijnen met elkaar.

veeeeeeeeeeeeeeeeel plezier, liefde en geluk morgen. en mooi weer!!! wat zal jij blij zijn :-)
je-weet-wel-wie ;-)

Anoniem zei

prachtige wol! en pakket, en helemaal duidelijk van wie!
Leuk die rainbow dress Greetje! Is dat hem geworden?

En Lieve christien en Familie een hele fijne bruiloft, geniet ervan en we hopen op goed weer!!!
Heel veel geluk!
Dikke knuffel van hier :) Serajah

Anoniem zei

O Greetje dat mutsje is geweldig ook!!!

Groetjes Serajah

Anoniem zei

ja, die laatste wordt het; ik heb net de eerste 80 steken opgezet. Wat een heerlijke zachte wol (en hij ruikt ook heel lekker!) Al een paar superleuke pakjes uitgepakt... verslag volgt!

Heleen zei

Heel, heel, mooi! Duidelijk van wie dit pakket is. greetje zegt het natuurlijk al in haar post, maar voordat je daar bent aangekomen met lezen weet je het al: kan maar van een iemand komen! Ik ben erg benieuwd wat je gaat maken. Die rainbow dress en oriental lily staan nu ook op mijn favorietenlijst!

Een famke zei

Bedankt voor de uitleg, ga ik zeker ook eens proberen!

Wat een leuke patronen komen er hier ook weer voorbij.....

Christien