vrijdag 29 augustus 2008

Happy the Happy!

Ok, niet schrikken, hier volgen de foto's van alles wat ik heb gekregen uit de bol en het is echt heel erg leuk en heel erg veel! Zie het thema...... vilten!

Allereerst een foto met alles erop, is het niet geweldig, wat een heerlijkheid he! Zie ook die kaart van het vrijheidsbeeld, geweldig!Geweldig blij ben ik met deze vingerloze handschoenen (cabled fingerless). De kleur past perfect bij mijn zwarte jas, ze zitten perfect, en zijn lekker lang geworden. Dat laatste heb ik natuurlijk zelf gedaan, maar ik ben blij dat mijn maatje er een beetje extra wol in gedaan had om het te kunnen doen, want ik had nog geen 30 gram over aan het einde van de 150 gram! Ik wilde erg graag vingerloze handschoenen maken, dat wist mijn maatje ook, maar durfte het niet aan vanwege de duim. Voor wie dit zelfde probleem heeft: dit patroon beschrijft een super simpele duim die iedereen kan maken. en ik heb dus gisteren al meteen een paar nieuwe opgezet voor Jessie, want nu weet ik hoe het moet!
Lekker lang dus, belangrijk voor mij omdat ik 's winters veel gewrichtspijnen heb, kabeltje bovenop en allebei symetrisch, ik ben zeer tevreden!Dit kadootje mocht ik meteen al uitpakken en ik heb het dus ook al langer in gebruik: een zelfgebreid tasje en daarna vervilt en speciaal gemaakt voor mijn rondbreinaalden en zoals je ziet: het werkt perfect!
En zo leuk, door de hele bol heen zaten er steeds kleine briefjes bij waarop stond met welke techniek het gemaakt was en wat het was, zo lief!Een zelfgehaakt en toen vervilt textielschaaltje. Ja vilten kan ze mijn MBM ;)! Ik had het werkelijk nog nooit gezien maar het blijkt erg praktisch om naast me te zetten tijdens het breien en daar mijn naalden, kabelnaald en stekenmarkeerders in te bewaren want het blijft fantastisch staan op de bank omdat het nog soepel is, en alles blijft erin hangen omdat het vilt is. Super-uitvinding dus!In tweeen kwamen deze schatten: 2x zelfgekaarde wol, heerlijk blauw met een hint geel.
En dan de heerlijke vilwol die we ook in de workshop hebben gebruikt. Ik wilde heel graag een hes voor mezelf vilten en met deze heerlijke stapel gaat dat ook gebeuren, goed nadenken, patroon maken en dan ga ik het doen!Even een close-upje: want er zit dus wat geel in, is het wat gele zijde of glimt het gewoon zo geweldig mooi van zichzelf?
Duidelijk mijn kleuren ja!Of ik echt ga prik vilten weet ik niet, maar wel heel handig voor die kleine stukjes weg te werken aan een tas of straks aan mijn hes die ik nu ga maken!Deze kwam gelijk met het volgende kadootje vrij, en beide waren een heerlijke onverwachte verrassing: mijn 90e vingerhoedje! Hoera! En wat geeft-ie me een heerlijk vakantiegevoel! Ik heb er wel een uit deze serie, maar deze nog niet, dus helemaal goed!Zo mooi deze prachtige glazen kralen, helemaal mijn stijl! en het kwam er ook zo onverwachts uitrollen.....
Ik kon nog net op tijd een kraal uit Blossoms mond halen die al bezig was om een snoepje te verorberen, tja, het zijn wel snoepjes, maar dan om te zien! Ik kan echt 's avonds met een bakje kralen gaan zitten en ze gewoon allemaal bekijken... ach, ja, elke gek.....
maar het wordt een versiering op de hes, hoe weet ik nog niet, maar het gaat erbij komen.En wat er nu dus niet op staat waren de kadootjes voor de kids want die zijn al op de eigen kamers tot werkstukken verwerkt!

Lief bolmaatje, ik ben nog niet helemaal klaar (want ik ga nog vilten), maar het meeste zit er wel op en ik ben geweldig blij! Wat heb je me verwent, zo lief allemaal, zo persoonlijk ook, met zoveel zorg allemaal bij elkaar gezocht en gemaakt ik heb echt ont-zet-tend genoten. Je weet dat ik best een paar moeilijke weken achter de rug heb, en dit was weer helemaal zo lekker ontspannend en genieten, echt een kadootje!
Hele dikke kus en ik ben blij met je!
liefs, Jon.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh wat lief Jon! wat fijn om te lezen wat je ervan vond, en ik ben zo blij dat je er zo van genoten hebt!
Dat was ook precies de bedoeling:)))

Ik ben erg benieuwd naar je gevilte vest straks!

Liefs Serajah

Anoniem zei

je handshoenen zijn trouwens prachtig geworden! Ik vind het erg mooi dat ze wat langer zijn!

Groetjes Serajah

Anoniem zei

hmmmm dat ziet er allemaal geweldig uit! Mooie kleur wol zeg!

Monique zei

Tjee, dat is ook al weer zo'n verwenpaket. Geweldig die vervilten cadeautjes, en mooie viltwol. De handschoentjes zijn ook prachtig geworden, ook een hele mooie warme kleur. Leuk hoor.

Myrthestiek zei

Wat een geweldig totaalbeeld van een schitterend pakket. Heerlijk dat je er zo van genoten hebt. De handschoenen zijn heel mooi geworden.

Heleen zei

Prachtig geworden je handschoenen! En wat een mooie lieve kado's heb je gevonden. Ik ben erg benieuwd naar je hesje. Ik hoop zelf ook snel een en ander te gaan vilten ;)

Lizet zei

Geweldig! Want een verwennerij! De handschoenen zijn prachtig, al dat viltwerk ziet er ook heel mooi uit. Leuk, zo'n bol waarvan je nog een Spin-Off kan maken (een Vilt-Off in dit geval).

gnaptor zei

leuk een viltpakket!! voor mijn bolmatje zit er ook iets gevilts in (oeps ik verklap iets.... ben je er al toe gekomen :-)) en het lukte in eerste instantie helemaal niet. Ik dacht gelijk aan een vervolg workshop :-) over vervolg workshoppen gesproken, iemand up voor een vervolg date.....

Myrthestiek zei

Een spin-date?

Een famke zei

Ooh ja ik ben zeker van de partij!
Spinnen, vilten maakt niet uit Hebben we nog andere opties?

gnaptor zei

spinnen, vilten , ik vind alles best :-)
tabitha, die eigenlijk het zichzelf te druk maakt met gezin-studie-werk-uit de hand gelopen hobbies..... maar alles gewoon te leuk vindt (behalve werk dan, dat moet en is gelukkig wel leuk)

Anoniem zei

@ Tabitha: jaaaaah! mooooi! ik heb bijna alle wol op, dus alle kadootjes al! Wanneer het broekje klaar is wat ik er bij heb gebreit, maak ik foto's en verslag!!!