zondag 3 augustus 2008

Kersenboomheuvel en loekie at my koekie

Ze zijn klaar, mijn wonderschone magische sokken. Gisteravond een stretchy bind-off uitgezocht (leve het internet!), sok 1 afgemaakt, tot de conclusie gekomen dat het té stretchy was, poging 2 ondernomen, tevreden over het resultaat, sok 2 ook afgehecht. Nu alleen de draadjes nog wegsteken en een fotootje van de sokken in hun volle glorie maken. Maar dat wordt later vandaag, want we gaan zo naar mijn ouders om daar te eten met mijn zus en haar gezin. Hun laatste óp-vakantie-dag en onze laatste vakántiedag. Ik zal nog snel even een pesto-kaas-brood maken en dan gaan we. Verder is het hier vandaag 112-dag, met allerlei demonstraties van reddingsboot, brandweer en politie. Kortom, jullie moeten nog even wachten op de eind-foto :o)

Maaaaaar, ik kan wel laten zien wat er in mijn laatste pakjes zat!!

Een streng prachtiggeweldige Cherry Hill Tree sokkenwol. Mijn mond viel open toen ik het pakje opende, zo mooi. Het stond al heel lang op mijn lijstje van wenswolletjes en nu heb ik het in handen. Ik kan er nog niet over uit! Ik weet nog niet wat ik er van ga maken, misschien sokken, misschien iets van een fijne sjaal/wrap? Combineren met zwart garen om de kleuren te laten spetteren? Het wordt ongetwijfeld iets fraais (hou mijn blog maar in de garen, zou ik zeggen :o).
En een geweldig leuk boekje met verschrikkelijk lekkere recepten voor koekjes en taart. Voor bij de koffie. Maar ik weet zeker dat ze bij de thee net zo verrukkelijk smaken :o)

Het eerste recept heb ik vanmorgen gelijk geprobeerd, choco-chip cookies met een mix van amandelen, pecan- en hazelnoten. Jummie, jummie, goedgekeurd door de hele familie.
Een welgemeend dankjewel, Lizet. Je hebt me een geweldige magische bol gegeven met een werkelijk geweldige inhoud (en uithoud, maar dat is natuurlijk geen goed woord)! Een virtuele knuffel met een dikke kus voor jou!

Doeg,
Judith

P.s. De levensmiddelenkleurstoffenstiften doen het!


Toegevoegd 22.00 uur: De sokken in hun volle glorie:

Bij de benen heb ik gaandeweg wat steken gemeerderd (voor de pasvorm rond mijn klapperkuiten), waardoor de kleuren uiteindelijk wel weer gingen poolen. Niet hinderlijk (dit deel van de sokken zit toch onder mijn broekspijpen :o), dus ik heb verder geen pogingen gedaan om het poolen te doorbreken.

9 opmerkingen:

Een famke zei

Nou jij bent in ieder geval goed in de watten gelegd!
Heerlijk hoor!
Maar nu jij dit keer als een van de eersten klaar bent, wil je nu helpen de rest aan te moedigen om een beetje voort te maken.....Ook ik bulk van nieuwsgierigheid!!!

Christien, die kan wikkelen en inpakken! Oooh wat is het toch leuk om te doen!!

karlijn zei

Dat ziet er geweldig uit!

Ik ben wel benieuwd welke stretchy bind-off 't geworden is. Ik heb er (helaas) nog geen naar mijn smaak gevonden. En dat is de belangrijkste reden dat ik niet snel meer begin aan toe-up sokken. Of moet ik gewoon blijven oefenen?

Groetjes,
Karlijn (ook al een eind op weg met ...)

Judith zei

Hoi Karlijn,

Afkanten bij toe-ups was bij mij ook altijd het probleem. Hoe losjes ik het ook deed, het bleef toch altijd net iets te strak.

Maar nu heb ik een manier gevonden, waarbij ik moet opletten dat het niet te 'stretchy' wordt.

http://www.sheeptoshawl.com/charity/archives/2006/11/entry_223.html

Heel simpel, heel comfortabel voor sokboorden.

Doeg,
Judith

Monique zei

Ziet er werkelijk geweldig uit zeg, Bofkont!

Ik zou eigenlijk wel eens het recept van je willen voor het pesto kaas brood ? Klinkt heerlijk.

Monique, die eindelijk tevreden is over de geverfde wol voor mijn maatje naar verschillende verfpogingen. Niet vervelend hoor in de verst verte niet. Ik zou zo heel veel verfpogingen willen doen . Maar nog niet helemaal klaar met de zelfmaak cadeautjes , nog een nachtdienstje en dan heb ik weer een paar dagen vrij.

Judith zei

Hoi Monique,

Oh, het klinkt misschien meer dan het is hoor, dit pesto-kaas-brood. In dit geval was het gewoon een doorgesneden ciabatta ruim besmeren met pesto en dan (geraspte) kaas er overheen. Even in de oven. Erg simpel, maar erg lekker.

Doeg,
Judith *dol op pesto*

Monique zei

bedankt Judith, klinkt inderdaad erg lekker ga ik zeker eens proberen, bedankt.
Je sokken zijn erg mooi geworden.

Myrthestiek zei

Prachtig!!! Geweldige sokken zijn het geworden; je had geen beter patroon voor deze wol kunnen verzinnen lijkt mij.

Heerlijke kado's en schitterende koekjes (Myrthe wilde ook gelijk zulke mooie koekjes maken LOL).

De sokkenwol van Cherry Hill Tree ziet er uit om op te eten ;o).

Nou meiden op naar de volgende bollen en de onthullingen ervan. Spannend!!

Lizet zei

Kettle dyen is dus niet altijd gegarandeerd pooling vrij, hierbij bewezen.

Mooie sokken Judith! En ik ben maar wat blij dat je je goed vermaakt hebt met de bol plus inhoud. En lekker snel af zijn ze ook, ik ben nu al drie dagen bezig met de tenen van een paar Ringwood sokken, het schiet gewoon niet op als je maar tot twee toeren per dag komt natuurlijk, haha!

De choco-chips cookies klinken als heerlijk! Wonder boven wonder is de over hier in huis het enige dat NIET smerig is, ik denk dat we morgen ook maar weer eens wat gaan bakken.

Anoniem zei

MOOOI!