dinsdag 12 augustus 2008

Zelf gemaakte spintol.....

Heeft wel niets met de magische bollen te maken, maar ik wilde het toch even laten zien als dat mag?? Jawel hoor het is er eindelijk van gekomen. Ik wilde al een hele tijd een spintol uitproberen, maar om er nou een te kopen! Dus even rond gespeurd op internet, en ja hoor hier is mijn spintol, gemaakt van een breinaald en twee oude CD tjes. Wol gekaard, geverfd met kool Aid, en spinnen maar. Jawel het lukt zowaar, het is wel een beetje een wiebelwobel tol, maar ala, dat nemen we op de koop toe. misschien komt er nog wel eens een echte.
10 opmerkingen:

atelierbkh zei

knap gedaan, ik maak ze ook zelf, inmiddels al heeeeeel erg veel, en Mathé vind ze ook geweldig en weet er zelfs al een draad van te maken:)

Groetjes Bianca
met een kleuter die bij voorkeur dezelfde hobby's doet als mamma, verven, wolverven, naaien, breien, spinnen......alles wil hij meedoen (lol)

Myrthestiek zei

Wauw, knap hoor. Ik krijg dus totaal geen draad voor elkaar op een spintol :).

atelierbkh zei

oh en ik maak ze van gatenboor houten plaatjes en stokjes en ook van hele grote kralen aan een bamboe domino stokje.

Groetjes Bianca

atelierbkh zei

nog een tip om het wiebelen tegen te gaan..... maak een haakje bovenaan waar je draad langs geleidt:)

Groetjes Bianca

Lizet zei

Ik vind het knap, mooie draad ook. Spintol en ik kunnen niet goed samenwerken op de een of andere manier...

Jon zei

Haha, ik heb in de vakantie een zonnebril van jongste dochter gebruikt en eigenlijk ging die ook heel erg goed. Wol om de neusbrug wikkelen en klem zitten tussen een scharniertje, en draaien maar....

groetjes Jon, met een poes die als een gek mijn armen af zit te likken nu, waarschijnlijk is er iets lekker 'schaaps' te vinden na een avond spinnen?

wolliesje zei

Wat leuk een zelfgemaakte spintol, dit wil ik ook nog steeds leren, maar ben blij dat het op mijn spinnewiel wel lukt nu nog op een spintol, handig voor onderweg

Groetjes serajah

Monique zei

Hoi Bianca, een haakje in een plastic breinaald is een beetje moeilijk.
Spintol met een grote kraal lijkt me ook leuk, kun je daar ook gewoon wol mee spinnen dan ?
En Jon, Grappig dat je met een zonnebril ook kunt spinnen, dan ben je wel erg verslaafd! leuk hoor.

atelierbkh zei

ik maak de haakjes gewoon met dik ijzerdraad en dat lijm ik vast en dan voor de sier een stukje band eromheen gewikkeld en ja... ook de kraalspintol doet het goed, met name voor superdunne garens, je kan er dunner mee spinnen dan op het spinnewiel(iig dan op de louet)
Groetjes Bianca

gnaptor zei

leuk zeg!! Ik heb er wel 1 gekocht en ben er wel blij mee. Heerlijk om ook op vakantie wat te kunnen spinnen :-)

en bianca, mooi dat mathe ook van spinnen houdt.... er zit nog een mooi zelfmaakkadootje in de planning die goed van pas zal komen!

doeg Tabitha