zaterdag 23 augustus 2008

Sprakeloos

Sprakeloos ben ik na het openen van dat mooie pakket wat ik vanmiddag ontvangen heb. Zoooo mooi!! Niet één, maar drie bollen heb ik ontvangen; een voor mezelf, een voor Mathilde en een voor 'baby girl' in mijn buik. En dan zijn mijn bol en die voor Mathilde ook nog eens zelfgesponnen......ja, sprakeloos ben ik. En dan is het pakket ook nog eens zelfgebracht door de maakster en haar gezin, tenminste dat hele sterke vermoede heb ik.
Ik ging juist Mathilde uit bed halen toen de bel ging. Met Mathilde nog in slaapzak op de arm open ik de deur: niemand. Maar voor mijn voeten staat wel een groot, kleurig ingepakt pakket; de magische vakantiebol, weet ik direct. Snel kijk ik rond of ik nog degene zie die het afgeleverd kan hebben en zie een man de hoek om gluren, herken ik hem nou?? Even later komt Gilles thuis met wat boodschappen die hij gehaald heeft en een mededeling die mij zekerheid geeft over de identiteit van de maakster van mijn bollen.

Je kaart had me helemaal op het verkeerde been gezet, maatje. Die was gestempeld in Zwolle, maar daar kom jij helemaal niet uit de buurt! Maar wat leuk dat jullie helemaal hierheen gekomen zijn om dat prachtige pakket te brengen! Gelukkig was het mooi weer en is Oudewater het bekijken best waard, toch?

Meer over het pakket nu:

Drie bollen dus, vol met kadootjes! De mijne is in prachtige kleuren groen met blauwe, gele en witte accentjes. Die laatste zijn van houtpulp, wat een alternatief is voor zijde en bamboe legt mijn maatje uit in de begeleidende brief. Ze heeft twee patronen voor een shrug bijgevoegd, de Ribbed Lace Bolero van Kelly Maher en de Bouganville shoulder shrug van Adrialfil (D&R no 40). Ik kies voor de eerste, die stond al op mijn lijstje en past vast ook heel mooi bij de wol. Mathildes bol is van zelfgesponnen BFL in roze tinten getwijnt met handgeverfde sokkenwol. Mijn maatje heeft bloemetjes meegesponnen, wat een super leuk effect geeft. Het bijbehorende patroon is ook al zo goed gekozen: Little Girl's Fulled Backpack van Sarah Bradberry. Voor 'baby girl', zoals het kaartje aan de bol zegt, 200 g handgeverfde ongetwijnde lamswol in paars en roze tinten, ook al zo prachtig! Bij behorend patroon is van longies Juju van Knitty en als alternatief Baby's Tied Shrug uit Prima van november 2005. Ik kies voor een longies maatje, die kan 'baby girl' zeker nog wel gebruiken. Misschien een ander patroon dan je bijgesloten hebt, maar dan ga ik zeker die mooie kabel aan de zijkant invoegen.
Maar dat was nog niet alles in mijn pakket hoor! Voor iedereen zat er ook nog een los pakje in. Gilles is heel erg blij met de chocolade en dat er iets speciaal voor hem in het pakket zat, Mathilde slaakte blije kreten bij het zien van haar boekje
en ik ben enorm blij met die inventieve schaar waarmee je dankzij een laserlampje zonder potloot en liniaal kaarsrecht kan knippen!

Lief maatje: heel hartelijk bedankt alvast!!! Ik ga nu verder genieten en meteen aan de slag met mijn shrug.


Groetjes van een hele blije Heleen

12 opmerkingen:

Judith zei

Zohee, wat een heerlijke wolletjes. En leuke kadootjes. Reuzehandige schaar en wat een origineel boekje :o)

Bofkont(en)!

Doeg,
Judith, die vanavond een begin heeft gebreid aan een paar Fuzzy Feet, maar daar (zoals gewoonlijk) niet erg tevreden over is. Dat wordt uithalen en opnieuw beginnen. Morgen, nu bed.

Een famke zei

Lieve help, wat een pakket, daar kun je nog heerlijk een poos aan breien en genieten! Heerlijk hoor!

Christien, die niet zoveel kan breien....nog een week te gaan voor de bruiloft en zooo moe is dat ze naar de badkamer loopt om drinken te halen en op de wc gaat zitten terwijl ze eigenlijk tanden zou gaan poetsen....

Maar wel gister een super vrijgezellendagje gehad met zulke lieve vriendinnen!

Myrthestiek zei

Gigantisch wat een prachtig pakket, geen wonder dat je sprakeloos bent :). Nu kun je een tijdje vooruit met breien LOL.

gnaptor zei

wat een mooi pakket. leuk, leuk, leuk!! Ik ben benieuwd hoe alles opbreidt!

karlijn zei

wauw wat een mooi pakket! Jij wordt even lekker verwend zeg! Goed werk van je bolmaatje dus.

Anoniem zei

wauw, wat ziet dat er allemaal leuk uit! 3 bollen! Nou, jullie zijn verwend...heerlijk van genieten!

Heleen zei

Dat boekje is toepasselijk he! het kleine poesje vraagt aan een heleboel dieren hoe ze moet spinnen en niemand die het haar kan vertellen...behalve haar moeder. Mamapoes gaat haar kindje lekker likken en prompt begint het kleine poesje te spinnen: helemaal vanzelf. Ik hoop dat dat bij mij ook zo gaat als ik wil leren spinnen (op een spinnewiel wel te verstaan).

Monique zei

Wat een geweldig lief pakket, daar kun je voorlopig nog wel mee vooruit, leuk hoor. Ik ben wederom benieuwd wat je er allemaal van gaat maken.

Anoniem zei

Haha, waren we zo opvallend onopvallend aanwezig in Oudewater! Fijn dat je het mooi vindt, veel plezier met breien en wat is Mathilde lief met die krulletjes!

Anoniem zei

Oja, die Ribbed lace bolero leek mij ook het mooiste trouwens!

Heleen zei

Ja, jullie vallen wel op! Ik vond het zo grappig dat Gilles het meteen zei toen hij thuiskwam. Wist ik het direct zeker. Mathilde heeft die krullen van Gilles' moeder. Ze is trouwens helemaal gek op het boekje, heeft het al wel 20 keer 'gelezen'. Ik ben aan het uitvogelen welke pendikte ik zal gebruiken voor de bolero, zodat de wol op z'n mooist uitkomt. Ik denk dat het dikker moet dan het patroon aangeeft. Als ik resultaat heb, plaats ik foto's, kun je ook meekijken of het je bevalt.

groetjes!

Lizet zei

Ja, wat een geweldig mooi pakket! Leuk, jouw maat gaat je dus echt aan het werk zetten. Ik ben reuze benieuwd wat dit allemaal gaat worden!