donderdag 21 augustus 2008

bol wordt iets minder baret

Gisteravond had ik de 3e rechthoek van de acht af (de 2de serie van de entrelac). Ik was dus best ver eigenlijk en kon al een beetje zien hoe de muts zou worden. En Myrthe heeft 'm al gepast :o) Ik schat dat ik de 4e ook nog uit de wol had kunnen halen, maar daarna zou 't snel op zijn, schat ik.

Vanochtend heb ik de knoop doorgehakt en de baret uitgehaald tot aan de tricotsteek. Even wat gerekend: De driehoekjes hebben half zo veel steken als de rechthoeken, dus met 4 rechthoeken en 8 driehoekjes zou ik genoeg moeten hebben voor alle acht rechthoekjes. De driehoekjes wil ik breien van de te spinnen wol die bij de bol zaten. Ik denk dat de kleuren er mooi bij passen en het entrelac-patroon beter uitkomt als ik de driehoekjes van een andere kleur maak. Zo staat 't ook eigenlijk in het patroon.

Vandaag dus heerlijk zitten spinnen. Ik vond het al zo moeilijk om te bedenken wat ik ervan zou breien en dit vind ik wel een heel leuke oplossing. De gele plak is inmiddels gesponnen en ge-navajo-twijnd. De groen/oranje bat is halverwege. Nu is het helaas te donker om nog goed te spinnen. Ik hoop natuurlijk dat het er straks gebreid net zo mooi uitziet als ik het me nu voorstel :o) Het is niet super-regelmatig gesponnen en dat hoeft voor mij ook niet zo nodig, maar wel spannend hoe het er straks uitziet in een verder erg regelmatige baret.

Bijna nog vergeten: ik ben nog heerlijk verwend met een zakje koolaid en een zeemeerminzeepje. Nou weet ik eindelijk waarom de bol toch zo lekker ruikt telkens als ik de doos openmaak. Er zitten volgens mij nog 2 kadootjes in de bol. Foto's zijn vandaag nog niet gemaakt, sorry.
---
UPDATE: foto van de gele wol; getwijnd, gewassen en geblockt; dus klaar om op te bollen.

de groen met oranje wol is (nog steeds) half gesponnen. Waarschijnlijk vandaag ermee verder. Best lastig te spinnen, vind ik zelf. Dus het is nog niet zo regelmatig geworden, maar na 't twijnen, wassen en blocken ziet 't er vast beter uit. Ik ben vooral benieuwd naar het effect van de kleur: hoe het oranje en groen mengen of juist bij elkaar blijven. Volgens mij past 't in ieder geval goed bij de rest van de muts en ik verheug me er al op om te zien hoe het er straks uitziet....

Nog een vraagje voor mijn bolmaatje: weet je nog van welke schapen de wol afkomstig is? Ik dacht iets te herkennen van texelaar, kan dat? Er zitten ook wat langere, dikkere vezels in. Is dat van een ander schaap?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd naar je gesponnen spinsels, en hoe dat gaat staan bij de baret? Jammer dat je het uit moest halen, maar misschien wordt hij nu wel nog mooier! Ik wacht vol spanning je foto's af.

Monique zei

Je spinsels zien er mooi uit hoor, maar wat het voor wol is zou ik eigenlijk niet goed weten, de wol komt van het cursus adres, waar ik heb leren spinnen en verven, (Kalmthout, Belgie). Ik denk haast dat het texelaar is, maar zeker weten doe ik het niet.