zondag 31 augustus 2008

Lucy

Het besluit is genomen, dit zal toch een Lucy gaan worden. De wol breit heerlijk, de kleuren komen mooi uit en ik ben ook redelijk goed te spreken over de zichtbaarheid van het lace patroon. Met een effen of bijna effen kleur was het misschien wat mooier uitgekomen, maar wat let mij om nog een Lucy te breien in de toekomst, het patroon is leuk genoeg voor herhaling.
Het patroon begrijpen was een behoorlijke uitdaging. Zo staat er een verwijzing naar een link waar wraps en short rows zouden worden uitgelegd, in het patroon zelf staat nergens vermeld waar deze dan toegepast moeten worden. Trouwens, de hele patroonbeschrijving is een beetje... nah ja. Er wordt verwezen naar de charts en verder zoek je het maar uit. Nergens staat bijvoorbeeld dat je voor de earflaps nog eens 32 steken moet opzetten en later weer afkanten. Dat moet je maar opmaken uit die charts. Kortom, de Lucy zal moeilijk te begrijpen zijn voor een beginnende breier.
Maaaaaar... het is erg leuk om te breien. Het gaat wel snel, dus ik heb in plaats van dit toch maar een stel sokken-in-wording meegenomen naar de bruiloft gisteren en vanmorgen (niet die van Christien). Anders had de muts al afgeweest, want gisteravond had Dorrit toch wel heel veel moeite om in slaap te vallen in haar jeugdherbergbed en heb ik daar flink wat kunnen sok-breien.

In het begin van de bol vond ik een zakje, waarop mijn maat me veel geluk en voorspoed wenste tijdens deze Magische Bolreis. In het zakje een aantal gelukskoekjes

Wat later trof ik een schattig knoopje, in de vorm van een schaapje. Was meegekomen met de vakantie. :-)

Hier een eerste foto van de muts in wording


Verderop in de bol vonden we een doosje clikits van Lego. Heel onbekend voor ons, maar het ziet er prachtig uit!

Op breigebeid: ik ben toe aan de tweede earflap, dat wil zeggen dat het einde van de muts in zicht is!

13 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Ziet er goed uit. Mooi wolletje :).

De clikits ken ik ook niet maar ziet er wel erg leuk uit.

Anoniem zei

Hallo Lizet,
ik denk dat je nu wel de pakjes uit het zakje 'breekbaar' mag opendoen, volgens mij heb je het 'lange stuk zonder cadeautjes' al opgebreid ;-))
Met Clickits kan je gemakkelijk armbandjes enz maken en steeds opnieuw veranderen, de pareltjes klikken op de draad ipv te rijgen.
Leuk om Lucy te zien groeien, ze ziet er redelijk het uit zoals ik me had voorgesteld tijdens het verven :-)
Veel plezier nog met breien.
Je MBM

Judith zei

Hééé, gelukskoekjes in de magische bol, waar heb ik dat eerder gezien?? Beter goed gejat dan slecht bedacht :o))))

Doeg,
Judith, die hoopt dat zich nog wat meer kinders (en/of mamma's) van Wolabies gaan opgeven voor de magische kinderbol.

Myrthestiek zei

Hoi Judith,

wat de kinderswap betreft ben ik er nog niet uit. Enerzijds wordt Myrthe wel steeds (sneller) wijzer en tegen de tijd dat het gaat lopen snapt ze de clou misschien/waarschijnlijk wel; anderzijds ben ik nog niet helemaal enthousiast om in een (gedeeltelijk) vreemde groep een swap te gaan draaien.

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Tessa,

Ik dacht dat ik hierover al iets geschreven had nav Tabitha's berichtje, maar ik zie nu dat ik nooit verder ben gekomen dan 'van plan zijn...'.

Ik heb helemaal zin in een kinderswap, maar dan wel binnen deze groep. Ik voel er (net als jij en Tabitha) niet zo veel voor om met een groep 'onbekenden' te swappen.

Ik wacht gewoon rustig af of er tzt voldoende animo is bij Wolabies voor een kinderswap. Zo niet, dan kan ik altijd nog beslissen of ik wel of niet op een andere lijst mee ga doen.

Doeg,
Judith *onbekende-swap-huiverig*

Anoniem zei

oeps gejat? Ik kan me jouw koekjes niet herinneren, Judith. Ik wou ze kopen voor een neef die 40 wordt en krasloten vraagt als cadeautje en kocht er nog extra voor ons en we vonden het zo leuk dat ik er ook in de bol stopte.
Nou ja, alleszinds een schitterend idee ;-)), sorry voor het jatten.
Lizet's bolmaatje

Judith zei

Hoi bolmaatje van Lizet,

Joh, wees gerust, ik bedoelde het helemaal niet vervelend. Ik vond het gewoon grappig dat Lizet ook gelukskoekjes in haar bol vond (in Christel´s grabbeldoos zat er trouwens maar eentje :o)

Doeg,
Judith, die de hele dag buiten is geweest, wat een zaaaaalig weer vandaag.

Monique zei

wat breit de wol mooi op, leuk hoor! En de clickits, zijn hier ook erg in trek. ze kunnen er leuke sieraden van maken.

Sokssawat! zei

wat gaat die muts er leuk uitzien! Mooie kleurtjes ook!
Lastig dat het patroon niet zo goed is. Maar jij komt er vast wel uit, toch?

Vinden jullie het ook zo lastig om te kiezen WAT jullie gaan breien?

Greetje, die de rainbowdress bijna af heeft, maar hem wel heeft aangepast om het breien wat spannender te maken....hoewel al die leuke pakjes en kleurtjes het bijzonder aangenaam maken!

Lizet zei

Hey bolmaatje,

Was er een lang stuk zonder kadootjes dan? Na iedere zoveel meter rolt er weer iets uit de bol, ik had nergens het gevoel dat er een 'stuk zonder kadootjes' was, LOL! Je bent me schandalig aan het verwennen.
De muts is af, maar moet nog geblockt gaan worden. Er kwam nog meer tevoorschijn, daarover komt er nog een update. Wat de twee pakjes betreft... hmm, misschien eentje na het blocken dan alvast.
Nu ben ik aan het bedenken wat ik met de rest van de bol ga doen. Waarschijnlijk een blok voor mijn lappendeken, erg leuk als blijvende herinnering.

gnaptor zei

het ziet er heel mooi uit! balen als een patroon slecht leesbaar is. Als ik al van een patroon brei wil ik nl gedachteloos door breien. Anders ga ik zelf wel zitten hannessen :-)

wolliesje zei

ziet er mooi uit! de wol breit mooi op!

Groetjes serajah

Jon zei

leuk hoor allemaal, het is weer een hele leuke bolswap he!

Dat doe ik ook met de restjes een lapje voor mijn lappendeken maken!