woensdag 20 augustus 2008

bol wordt baret

Hier wordt gebreid van de vakantiebol. Echt gave kleuren vind ik het. Ik ben begonnen aan de entrelac babymuts die ik toch echt op een baret vind lijken. Het is eigenlijk voor katoen op naalden dunner (weet niet meer precies welke maat) en dan bedoeld voor babys. Omgerekend kwam ik uit op een hoofdomtrek van 30 cm.

Voor Myrthe moet ie uiteraard wat groter, wat precies gaat uitkomen als ik 't patroon volg en dan op nld 4,5 brei. Wel even spannend of ik dan genoeg wol heb. Het zou precies moeten kunnen, want voor de volwassenen maat is ook maar 150 gram nodig en dat is dan op nld 6,5 ofzo.

Maar goed, het resultaat tot nu toe is dat ik op avond 1 tot voorbij de boord ben gekomen, daarna gemeerderd van 80 naar 120 steken. Ondertussen kwam er van alles uit de bol gerold: 3 pakjes koolaid, snoepies uit amerika en een naalddiktemeter.


De volgende breiavond werd er door het patroon 3,5 inch tricotsteek gevraagd. Dat durfde ik toch niet aan. Later bedacht ik dat het misschien 3,5 inch inclusief boord is, maar dat staat er echt niet. Ik ben lekker toch na 5 cm tricot begonnen aan de entrelac-driehoekjes. En onderweg lag er ineens zomaar op de bank naast me: een zakje zeemeermin-knoopjes (dat gaat Myrthe vast nog heel leuk vinden), een armbandje van mooie stenen (ook helemaal mijn kleur) en een lekker stuk chocola.


Ik moet zeggen dat mijn bolmaatje zich goed heeft ingeleefd. Vooral de kleurkeuze vind ik echt geweldig. Ik geniet zo van het breien van de babymuts. Wel nog spannend hoeveel ik overhoud aan het eind en wat ik dan overhoud: een stuk wol of een stuk patroon... Alleen al daarom kon ik gisteravond bijna niet stoppen. Zometeen ga ik verder met het 7de basis-driehoekje (van de acht).

4 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Spannend !!!!! Prachtige kado's heb je al bevrijd.

Lizet zei

Wat een mooie verwenbol!

Anoniem zei

Het ziet er grappig uit om het zo weer terug te zien. Ik ben blij dat de kleur je goed bevalt, en hoop echt dat je genoeg hebt om de baret af te krijgen, ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
Is het erg ingewikkeld om te breien of valt het mee?

Sokssawat! zei

Leuk, een entrelacbarret! Ik ben ook bezig met een entrelacpatroon, 't is zo leuk het te zien groeien.... ik ben erg benieuwd naar jouw resultaat! Heerlijke kado's ook!