donderdag 31 juli 2008

X 2

Hè hè, eindelijk weer eens een updeetje schrijven over mijn magische bol-ontwikkelingen. De afgelopen dagen weinig tijd gehad om te breien (verjaardag van onze jongste waar, etentje voor 13 mensen organiseren: gezellig en zeer smakelijk, visite, logées en andere zomerse activiteiten), maar inmiddels ben ik ongeveer bij de helft van het been (ik hou van lange boorden, dus brei nog even lekker door). De kadootjes vliegen me om de oren, werkelijk, ik voel me zo gruwelijk verwend. Mijn maatje weet goed waar ze mij blij mee kan maken!
Ik heb de bollen gisteravond opnieuw opge'bol'd, want er was een beetje een chaos ontstaan door al het gezeul met de bollen, dan weer even buiten breien, dan weer even binnen, paar keer een bol mee 'er op uit' genomen in een tas. Én een nieuwsgierig nichtje dat gisterochtend in een onbewaakt ogenblik 2 kadootjes uit de bol peuterde, met allemaal losgetrokken draden tot gevolg. Ze was zo gefascineerd door het geheel, dat ze zich niet in kon houden :o). Geeft niets, er liggen nog 2 kadootjes ingepakt en wel op mijn buro. Eentje hard en vierkant (boekje gok ik?), het andere zacht. Spannend!

En nu..... fotoooooooo's.....


Een zakje heerlijke nootjes, pitjes en chocola. Ik heb me ingehouden, het zakje is nog dicht ;o). Een pakje papieren cupjes voor petit fours. En een bolhouder, een zakje/tasje waar je tijdens het breien je bol in kunt stoppen, zodat de bol niet wegrolt. Ik heb vanmorgen even buiten zitten breien en toen kwam het tasje goed van pas. Ik heb het aan de armleuning van mijn stoel gehangen, heel handig.

Sowiewo hebben we al heel veel plezier van het tasje gehad, maatje. Kijk maar....

Dikke, dikke pret met zijn mutsje :o)

Gelukkig is het breisel heel rekbaar, want onze kleine man heeft een niet-zo-klein hoofd ;o)Een grappig maak-je-eigen-limonade-pakketje. Compleet met boekje met recepten. Ga ik zéker gebruiken! Een zalig stukje lavendel-kamillezeep. Mijn bol rook zo lekker naar lavendel, dat dit niet echt een verrassing was, lol. Ik ga het stukje de komende tijd in mijn ondergoed-la leggen (wie wil nu geen onderbroeken die naar lavendel ruiken, hahahaha) en dan ooit, ooit verhuist het naar de douche. Mmmmmmm.

Een thee-tipje uit.... (daar gaat de identiteit van mijn maatje...). Staat al in de keuken. Komt heel handig van pas voor het uitlekken van de thee-knijpers die wij veel gebruiken voor losse en kruidenthee.... en (ontboezeming) ik ben wel zo knieperig om bepaalde theezakjes 2 x te gebruiken. Wij drinken altijd 'goede' thee, die ik bij voorkeur 'licht' drink, dan vind ik het echt zonde om zo'n zakje na 1 keer weg te gooien. Verkeerde zuinigheid, ik denk het niet :o)

Onderop ligt een sneeuwvlokje.Het is bedoeld als vaat- of poetsdoek, maar dat vind ik dus echt serieus zonde. Ik ga goed nadenken of ik een 'respectvoller' bestemming kan bedenken voor dit kunst(ige)werkje.

En of het nog niet genoeg was, rolde er ook nog een pakje stiften uit, geen gewone, maar levensmiddelenkleurstoffenstiften (mooi woord voor galgje). Leuk, leuk, heb ik nog nooit gezien in deze vorm. Is het echt heel erg dat ik me in eerste instantie afvroeg hoe ik deze stiften zou kunnen gebruiken met wol? Hahahaha, sorry ;o)Voor de verjaardagstaart voor jongste heb ik gister voor het eerst levensmiddelkleurstof gebruikt waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is. De (chocolade)taart kreeg bovenop een zee van blauwe slagroom/zure room. Er vaarden bootjes in het zeetje met kaarsjes erop. M. vond het geweldig, hij wilde steeds opnieuw de kaarsjes uitblazen :o)

Doeg,
Judith, die het nu eigenlijk gewoon té heet vindt om te breien....

10 opmerkingen:

Maia zei

Leuk allemaal!
Ik ben deze keer vooral nieuwsgierig naar wat ik zelf ga krijgen, haha.

Myrthestiek zei

Oooh wat een verwend meisje ;o). Fantastische ontdekkingen allemaal. De sokken zien er echt heel mooi uit.

En nog gefeliciteerd met de jongste telg.

Groetjes Tessa

Monique zei

Geweldig zeg dat is echt een verwen pakket. het ziet er ook allemaal prachtig uit, het vaatdoekje (zou ik er ook niet voor gebruiken) , het bollen zakje. Zelf gebruik ik een klein plastic zakje.
Leuk hoor en je sokken zien er nu ook heel mooi uit.

Anoniem zei

Nou Maia, nog even geduld...ben heeeeel druk bezig!

Kurt zei

Whaaaaaa! Zo wordt het helemaal spannend!!

Lizet zei

Hoi Judith,

Geweldig leuk verslag en foto's! Ik heb daar echt even van zitten genieten. Ik vind het fantastisch om te zien dat er meerdere manieren zijn om zo'n bollentas te gebruiken (zelf had ik een beetje mijn twijfels over het nut, maar vond het wel grappig om te maken).
In je bol zit toch een soort van thema, hoewel ik eerst iets anders van plan was. 'De jaargetijden', naar aanleiding van de sneeuwvlok, het garen had ik zoiets als 'Zomerdans' willen noemen, de breitas vond ik wat herfstigs hebben. Ik had nog geen idee wat het lente-iets zou moeten worden trouwens. Toen stuitte ik op de Rivendell, en daarmee lag mijn hele thema in het water, haha!
Het poetsdoekje is trouwens gemaakt van een bolletje katoen, dat ik erbij kreeg toen ik in een Charity Shop de wol kocht waar ik eerder over postte. Het onderzettertje is dus echt een souvenir. :-)
Trouwens, bij het dozen uitpakken vond ik iets dat eigenlijk ook nog in de bol had gemoeten en op de een of andere manier ergens anders is beland, waarvoor mijn excuses. Nasturen is ook zoiets, het past met geen mogelijkheid door de brievenbus en helaas valt het in NL dan meteen onder pakketpost. Ik bewaar het gewoon voor de volgende MB.

Maia, shake hands! Op het moment kan ik wel zo'n oppepper gebruiken, LOL!

Anoniem zei

Hey Lizet, je gaat nog een tijdje geduld moeten hebben, maar ook jouw bol is in de maak!
Je bolmaatje.

Maia zei

Hey Lizet,
Ik zou ook wel eens zo'n bollenzakje willen breien. Is het een gratis patroontje en is het ergens online te vinden? Steeds op zoek naar patroontjes om mijn kleine bolletjes op te maken.

Lizet zei

Hoi Maia,

Ik meen ooit eens een bollenzakje gezien te hebben ergens, maar geen idee meer waar. Dit 'houdertje' is dus wel naar aanleiding van dat gemaakt, maar ik heb gewoon een eigen patroon gebreid.

Lizet zei

Voor mijn maatje:

Ik heb oneindig veel geduld, echt waar! (en ja, ik jok ook wel eens ;-)). Laat je asjeblieft niet door me opjutten!