maandag 25 augustus 2008

MBBatt wordt eigen Batt

Ik was natuurlijk gelijk fanatiek aan de slag gegaan met mijn nieuwe kaardmolen om een batt voor mijn MBM te maken. Fae heeft geverfd, met als enige beperking géén roze :-) (en ja, ik heb gemengd en ze gebruikt een lepeltje om mee te roeren....)


Over de kleuren was ik zeer te spreken, maar niet over de gekaarde batt zelf. Toch zelf de batt gesponnen en ik moet zeggen...... toch wel mooi :-)

Morgen nog een poging om een Batt te maken voor mijn bolmaatje. Nog even geduld......

17 opmerkingen:

Een famke zei

Wat hebben we toch een heerlijke hobby! Van zulke mooie gesponnen wol met die kleuren word je toch helemaal blij!


Christien

Myrthestiek zei

Daar heb ik maar 1 woord voor: PRACHTIG!
Goed verfwerk van je meisje :D

Monique zei

Geweldig mooi hoor, ........ Tja dat krijg je er van, als je het niet goed genoeg vindt voor je maatje, blijf je zelf met al die niet perfecte, maar toch wel heel erg mooie bollen wol zitten. Of vinden we dat nou eigenlijk helemaal niet erg?

Het is echt een prachtige hobby!

Maia zei

o, deze bol zou ook wel bij mij passen ;-)!
Ik ga toch eens terug moeten beginnen oefenen met spinnen, zo'n mooie wol die ik hier altijd zie voorbijkomen.

gnaptor zei

ja fae heeft écht een heel goed gevoel voor kleuren. Ze wil zich -uiteraard- vaak zelf aankleden en komt dan met combinaties die ik nooit bij haar aan doe, maar die echt beter staan dan dat ik ze bij elkaar zoek.

en die 'mislukte' bollen. ach we moeten er maar leven he ;-)

vanmiddag zei ik nog tegen ramon (terwijl we samen een dagje sauna deden :-)): ik zou het liefste die studie doen en de rest van mijn tijd met wolletjes bezig zijn, zucht.....
Maar nu heb ik het ook goed voor elkaar hoor! slechts twee dagen werken, moetlukken!

Anoniem zei

oh, heerlijke wol! Ik ben op dit moment met 5 verschillende soorten batts aan het spinnen.... inderdaad, wat een heerlijke hobby.... en het is ook nog eens mijn werk!!!! Hobbywerk/werkhobby...dit is wat ik altijd wilde. En tussendoor wat (bij-)studeren voor mijn kruidengeheks en voor mijn kindjes zorgen. Tabitha, ga voor wat je werkelijk wilt! Misschien niet meteen, maar wie weet later.

Goed kleurengevoel heeft Fae! Ongetwijfeld toch van haar moeder?
groetjes Greetje, die heel nieuwsgierig is naar jouw MBM en het resultaat van al je werk! (en ook reikhalsend uitkijkt naar haar Magische Bol!! Geef eens een leuke hint, MBM!)

karlijn zei

Wat een onwijs gave bol is dat geworden! Issie trouwens ge-navaja-plyed? Of is 't toeval dat de kleuren zo mooi bij elkaar komen?

Jon zei

Even een serieuse noot hier: nadat ik vorig jaar totaal overspannen mijn twee zware studies heb neergelegd en ben gestopt met werken, ben ik op zoek gegaan naar wat ik nou eigenlijk wil en dat is niet zo makkelijk eigenlijk.
Heel langzaam komt er rust en merk ik dat ik die vind in het spinnen, wol verfen, breien, in creativiteit dus ipv 'in de hersenen'. Omdat ik er geestelijk en lichamelijk nog lang niet ben, probeer ik mezelf alle tijd te geven voor ik weer iets ga oppakken om gewoon een richting uit te gaan drijven die goed voelt. En waar ik precies ga eindigen dat weet ik eigenlijk nog helemaal niet, maar soms als ik spinnend zit te mijmeren komen er al langzaam plaatjes naar boven....
In ieder geval hebben we hier besloten (wat heb ik toch een fantastische vent, zucht) dat ik niets meer oppak waar ik niet heel zeker van weet dat dat is wat ik wil en waar ik (en dus ook mijn gezin) gelukkig van word.
Ik had altijd het gevoel dat mijn leven al half voorbij was omdat ik bijna 40 ben, maar Ron heeft me laten zien dat als je dan bedenkt dat je nog 50 jaar verder mag, ik maar snel iets moet gaan doen wat bij me past!

Sorry, lang verhaal, moest even.....

gnaptor zei

ja navajo plied. En nu ben ik aan het proberen een muts ervan te breien..... hopelijk heb ik genoeg...

Jon: heel erg fijn dat je zoveel steun krijgt van je man. Vooraal na een tijd waarin je teveel hebt gemoeten (van jezelf / omgeving etc.) is het fijn als er even geen druk is.
Ik had het gisteren met ramon over wat ik echt echt wil. Ik heb ontzettend veel zin in komend jaar, ook in mijn werk. Ik werk met 2 hele leuke collega's (echt heel erg leuk!) en ik kan heel zelfstandig werken. Het is zeker niet dat ik met tegenzin dat doe, omdat er zogezegd geld in het laatje moet komen. Dat ik het liefste alleen met wolletjes bezig zou willen zijn naast mijn studie is meer een dagdroom. Zoiets als " een jaar naar NY", " 4 maanden met een camper reizen etc etc. Ik zou het heel graag willen, maar moet ook realistisch zijn. Ramons inkomen is bij ons niet toereikend. Niet dat we zulke hoge eisen stellen :-) Nee, hij verdient gewoon niet zoveel. Dan 3 kinderen, enz.... Toevallig had ik het over greetje met naam en toenaam ;-) Ik vertelde over yvon, greetje en lizet als voorbeeld, die dus met wolletjes bezig zijn (naast andere dingen). Dat het zeker niet zo is dat je er echt grof geld mee kan verdienen.
Ramon zei zelfs nog: nou misschien moet je maar eens uitrekenen wat we financieel echt moeten hebben en dan kijken of het mogelijk is. de lieverd. Maar goed, dat zie ik niet gebeuren. Ik verdien nu zometeen 1000 euro netto in die 2 dagen. Dat is ook echt wat ik minimaal moet binnen brengen. Nou ledies, dat gaat niet lukken he met wolligheden ;-)

Greetje en jon hebben wel volledig gelijk dat je echt je dromen moet najagen en doen wat goed voelt en waar je hart ligt. Dat is vorig jaar ook het thema geweest (zie ook mijn weblog:-)): durven te dromen en die dromen na jagen, tegelijkertijd zorgen dat wat je NU doet ook waardevol is en je gelukkig maakt.

In de toekomst hoop ik een zefstandige tuin/landschap ontwerper te worden die ernaast wollige dingen doet :-) We hoeven niet rijk te worden. Kleinere opdrachten van particuliere en iets grotere opdrachten van bedrijven / instellingen. who knows. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets wilt en je bent goed en je bent integer en betrouwbaar dat het je lukt. niet 1,2,3, maar als je en doel hebt, heb je in ieder geval richting
wat een verhaal :-)

gnaptor zei

o dat "gaat niet lukken met wolligheden" is zoooooo niet hatelijk bedoeld!!! zo van: lekker rommelen in de marge dames?
Ik bedoel meer te zeggen dat het volgens mij veel voldoening, inspiratie,etc oplevert dan echt een flink inkomen.

Niet dat mijn inkomen nou zo gigantisch is :-))) en sterker nog: alsof ik dat belangrijk vind.... (hoop dat ik goed word begrepen......, klonk zo naar toen ik het na las)

Lizet zei

Mooi, prachtig, schitterend! Erg goed gedaan van Fae.

Interessant draadje over werk, wol, dromen... 'Volg je droom' klinkt geweldig, in mijn ervaring zitten daar toch vaak wat haken en ogen aan, ook al heb je alles nog zo mooi uitgestippeld. Zelf ben ik heel graag 'wollig' bezig, maar geen 24/7. Maar dat geld natuurlijk voor alles wat je onderneemt.

gnaptor zei

je daar heb je ook gelijk in lizet. mijn droom om als zelfstandige aan de slag te gaan, heeft ook wel wat haken en ogen: onzekerheid, wel eigen tijd bepalen maar de zaken moeten wel af! alle administratieve rompslomp , scheiding werk en prive wordt moeilijker etc etc

Ik denk dat realistisch zijn een voorwaarde is om gelukkig te zijn. als je altijd denkt dat het beter kan, dat "anders" pas echt geluk brengt enz., dan zal je nooit blij zijn met wat er is. Inclusief alle haken en ogen.

Anoniem zei

ha ha, rijk zul je er zeker niet van worden, nee! Maar als je keuzes maakt (wat vind je belangrijk in je leven) en je daar goed bij voelt, ben je ZO rijk.... Zo hebben wij er voor gekozen dat tijd belangrijker is dan geld: Dirk werkt 3 lange dagen zodat hij veel tijd thuis kan zijn, bij ons gezin. 't Leven is veel te kort om je te pletter te werken. Ik werk thuis, om dezelfde reden én omdat ik dus echt mijn eigen baas wil zijn en hobby en werk wil combineren (dat ondernemersschap zit in het bloed; ik vind het dus vooral erg leuk en het is er van nature; dat scheelt een hoop!). Gevolg is, dat we geen bakken met geld verdienen, maar daar hebben we dus bewust voor gekozen. Ons motto: Leef simpel en geniet ervan!

't Lijkt me ook niks om niks meer te dromen hebben...er in 1 klap 'zijn', is ook niet gezond. Maar de weg ernaar toe is vaak het leukst! En ja, er zijn altijd haken en ogen, spoken en beren, leeuwen en ezels (?) op je weg, daar heb je helemaal gelijk in. Maar ja, die horen er bij en daar leer je van. Ik wil trouwens ook geen 24 uur per dag met wol bezig zijn...... daarom heb ik ook nog mijn kruidengedoe erbij en het allerbelangrijkste: mijn heerlijke gezin. Wat dat staat nummer 1.

Klinkt goed, Tabitha, je plannen! Ik ben benieuwd!

Een famke zei

Wat spannend allemaal Tabitha!

Wat ik me afvroeg, kan het een ook naast het ander bestaan? In mijn beleving nml wel. Even met het oog op dat de kinderen straks naar school gaan...

Kun je 2 dagen een leuke baan hebben en dan lekker freelance gaan werken...

En wolligheden kun je ook heerlijk gewoon als hobby hebben. Misschien is dat ook nog wel leuker want dan maak je lekker al die fantastische dingen voor je eigen gezin. Niet voor mensen die je niet echt kent. Ik ben wel eens bang dat ik teveel voor een ander bezig ga en voor ons weinig meer maak!

En als je straks genoeg patronen hebt geschreven, waar jij naar mijn mening erg goed in bent, dan ga je gewoon een boek uitbrengen.

Ik zie het leven misschien soms wat te simpel hoor, maar ik zie al die leuke dingen als een aanvulling. Olav heeft ook altijd als zelfstandige gewerkt dus het is altijd leven met het moment.

Ik ben stilletjes ook bezig met die webwinkel maar wil dat klein en overzichtelijk houden, zodat het kan bestaan naast mijn werk. Kruidenleer lijkt me ook geweldig, maar wat ons bijvoorbeeld nog eens erg leuk lijkt is om iets met kinderprogramma's te maken. Ik met mijn onderwijsachtergrond en Olav met zijn kennis om films ed. te maken.

Ach het komt vanzelf en anders niet.....

Natuurlijk moet je inkomen hebben en dat geeft een stukje 'moeten' Maar ik denk ook wel dat dat op je pad komt wat bij je past.....

Succes met beslissingen allemaal!

Christien

atelierbkh zei

hmm. ik wou dat ik ook zo'n man had die achter dat soort keuzes kon staan, maar helaas daarin sta ik echt alleen en ik doe het ook gewoon omdat het voor mij een stukje ontspanning is, en ja ik heb nu ook mijn werk als gastouder, maar we zouden het ook best zonder kunnen als we idd zo simpel mogelijk zouden leven.
mijn man is alleen echt een merken freak en zal eigenlijk nooit iets zelfgemaakts aantrekken(tenzij het er als gekocht uitziet en van labels is voorzien:) ) en een B-merk hoeft hij ook niet,dus een erg veeleisende man wat dat betrefd. Nu zijn we er bij hem inmiddels ook wel achter dat hij ook autistisch is(aspergger) dus dat verklaart het wel, maar wat zou ik af en toe graag willen dat hij maar een paar % zou hebben van de mannen van jullie. prijs jullie dames en ga er voor als je hart het je ingeefd want als je alleen achter de centen aangaat word je er niet gelukkiger van. en wat mijn man betrefd ga ik 5 dagen buiten de deur werken ipv thuis.
maar...... gelukkig heb ik mijn eigen mening ook nog en is hij niet alleen, hij gaat zelfs nog wel eens mee de kinderen ophalen als hij de auto heeft en tussen de middag neemt hij ook weleens voor mij de plaats in:)

Groetjes Bianca

atelierbkh zei

trouwens hele mooie bol geworden ,
wou dat ik ook een kaardmolen had, heb vandaag een bij de kringloop gevraagd en nu blijkt dat ze er voor de vakantie een binnen hadden en verkocht hebben:(
maar ze gaan me bellen als er een binnenkomt, dan kan ik hoop ik ook ooit een keer zulke wolletjes spinnen:)

Olga zei

Mooie wol Tabitha! Hoezo eenbeetjemislukt, helemaal niet!

En leuk om iedereens dromen en dingen..werk te lezen. Zijn ook de dingen die ons hier bezig houden, soms een moeilijke balans tussen de mogelijkheden en dat het financieel ook gaat etc.
En ach ja, ik kan niet altijd kopen wat ik wil maar ben zo blij dat ik zoveel tijd heb voor Nina en dromen over werk-hobby. Alleen zou ik liever zien dat Hans 3 of 4 dagen werkt(en hij ook) en ik iets van 2, maar dat is nu nog even niet aan de orde, komt wel, later! En vast niet heel veel later.
Succes allemaal!!