woensdag 27 augustus 2008

M + E + 3M + E + M = Lucy

Een formule bij dit patroon van Woolly Wormhead, ziet er geweldig uit. Hoe ik daar zo bij kom? Wel... het zat bij mijn Magische Bol die sinds vanmiddag hier haar intrek heeft genomen! Een heerlijk verwenpakket met daarnaast ook nog een kleurige bol vol kadootjes. Bijzonder goed getimed van mijn maatje, want ik was net de laatste sok aan het afkanten


De wol voor het volgende paar voor een zoon, had ik al in twee ballen gedraaid klaarliggen


Maar die moet nu even wachten, dit pakket is gearriveerd. En, zoals meer van ons, ook ik 'beschik' over een zeer deskundig pakkettenopener


Niet voor niets trouwens, haar kadootje lag bovenop


En toen dat uit de doos was genomen, zag de inhoud er zo uit
Een heel leuke kaart, waarbij de herkomst van de wol wordt vermeld: ongetwijnde lamswol van Greetje.

Verder in de doos: een koddig dierenblik vol heerlijke zelfgebakken schaapjes... eh... koekjes


Nog even een (ander soort) blik op wat pakjes. Het zwarte is voor Dorrit en de boys. We wachten met open maken tot de boys thuis zijn, want anders zal hun zuster het al opgeeist hebben. Het groene pakje heb ik nog niet geopend, daarmee moet ik volgens de aanwijzingen wachten tot ik weet wie mijn maat is. Nu heb ik wel een heel sterk vermoeden... maar het is best leuk om nog even te wachten. Het pak ruikt trouwens naar koffie, dus wat daar nu in zal zitten? :-) De andere twee pakjes zijn volgens bijgevoegd briefje breekbaar en zitten daarom niet bij de bol. Ik mag ze openen als ik bezig ben aan het lange... voor de rest van de tekst zal ik het briefje moeten omdraaien en ook daar wacht ik mee, tot ik denk dat ik toe ben aan iets langs.


En dan de Magische Bol. Een prachtige combinatie van kleuren. Nee maatje, niet teveel oranje, zo is het precies goed, heel mooi juist!


En zo ziet het eruit in haar geheel


Even een wat duidelijker beeld op het kado voor Dorrit. Alle benodigdheden en uitleg om een mobiel te maken... met schapen. Ontzettend leuk idee!


En dan de patronen. Lucy dus en The Boogie Knits Hat Trifecta.


Nu aan mij de taak om een leuk patroon te kiezen. Ik vind de Lucy heel mooi, maar denk dat deze, door het lace patroon, beter uitkomt met een effen garen. Hmm, nog even denken, wat browsen door Ravelry...

9 opmerkingen:

Een famke zei

Zooo zeg wat een prachtige wol!!!!
Dat is vast heerlijk om mee te breien! Ben benieuwd wat het gaat worden!

Christien

Heleen zei

Hele mooie kleuren zeg! Daar hoort inderdaad een mooi patroon bij. Ik heb Lucy ook op mijn lijstje gezet, super leuke muts, ben het met je eens dat daar goed een wolletje bij past in een kleur.

gnaptor zei

leuk leuk leuk!!
de bollen rollen nu idd binnen :-)

Maia zei

Benieuwd wat je gaat breien. En binnenkort al de foto's van cadeautjes en breiwerk en de laatste bollen, heel leuk om elke dag te zien voorbijkomen!

Sokssawat! zei

Lamswol van Greetje-het-schaap? LOL!
ziet er prachtig uit allemaal! WAt een mooie bollen van iedereen!

groetjes Greetje

Lizet zei

Ik ben toch maar begonnen aan de Lucy. Ik brei twee parten en al dan oordelen of het mooi genoeg is om een hele muts van te maken. De wol breit trouwens lekker en het eerste part ziet er goed uit!

Myrthestiek zei

Wat een geweldig pakket. Hele mooie wol en die breit idd erg lekker. De vorige bol van mij was ook Greetje-het-schaap wol ;oD.

Anoniem zei

prachtig pakket lizet! Ik ben benieuwd wat je gaat breien!

Groetjes Serajah

Monique zei

Oh, mooi die kleurtjes, en de wol ziet er inderdaad heel mooi uit. ben benieuwd wat er allemaal uit komt rollen.