woensdag 20 augustus 2008

Spring!


Ja!! Wol geverfd, 3 strengen maar liefst, en wat in deze pan voor de bolmaat is zeg ik natuurlijk lekker niet. En door de stoom op de lens zijn de kleuren ook helemaal vertekend, het gelige licht bij het gasfornhuis hielp ook lekker mee, dus wat je ziet is niet wat je krijgt in dit geval!
En op het einde is de wol door Nina drooggesprongen à la methode Katia en dochters ;-)
In elk geval zit er 1 streng strepende wol bij, allemaal kleine bolletjes gemaakt in de streng en die geverfd, ben heel benieuwd hoe dat breit.
Wel nog een belangrijke mededeling voor degene die mij heeft: ik ga verhuizen en woon hier nog tot 29 augustus, daarna nieuw adres in Waalwijk, ik zal mijn antwoordenmagischebol aanpassen straks.
Doeg bolmaatje, hij komt, hij komt hoor.....ergens deze week, of volgende week...hmmm wie weet!

9 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Jammie, mooi wolletje! Jammer dat het niet voor mij is ;o).

Heerlijk zo'n grote hulp bij het verven.

Groetjes Tessa
op het moment met rode en oranje handen van het verven. Waarom zou je toch handschoenen moeten dragen ???? LOL

Judith zei

Leuk, die mini-bolletjes voor een zelfstrepend garen. Wil ik ook eens doen op die manier, maar het 'vele' werk heeft me tot nu toe tegen gehouden (ahum, kul-reden, ik weet het ;o).

Ik zie dat je rood-wit draad hebt gebruikt voor het afbinden. Wil je mij vertellen waar je dat gevonden/gekocht hebt?

Doeg,
Judith, die hoopt dat het nog een half uurtje droog blijft, want dan kan oudste droog thuiskomen van school. Zo niet, dan zal ik de auto maar starten. Want als het regent, hoost het vandaag :o(

gnaptor zei

hier ook gekleurde handen van de koolaid: klei van deeg zoals de kinderen het noemen: meel, water+koolaid en zout. Maar wat ik wilde vragen olga: waarom ga je uit je boshutje? Ik was al helemaal jaloers op je!!

karlijn zei

Ook al kloppen de kleuren niet op de foto: ik vind ze erg mooi. Ben benieuwd wat het dan wél zou zijn...

Succes met opbollen

Anoniem zei

o, ik wil wel zo'n Nina-spring-bol!

Greetje (die nu erg nieuwsgierig wordt naar haar bol!)

Olga zei

haha ik draag ook nooit handschoenen, maar wonderbaarlijk genoeg heb ik deze keer geen gekleurde handen..raar ik heb meer kleuren gebruikt dan ooit!

@Judith: dat is van die draad om mee te koken, volgens mij van de Hema, tis zo'n bolletje dat nooit opgaat ;-) En ja het was wel veel werk, duurt lang om zo 12 verschillende kleurtjes te verven, vooral als je maar 1 verfpan hebt..

@Tabitha: Ach ja, ik zal dit schattige huisje ook wel missen, niet veel romantisch aan ons nieuwe rijtjes jaren '70 huis met beschuttingde tuin, waarschijnlijk ga ik de romantiek er nog van leren in te zien, haha
Maar dit leuke huisje is wel heel duur, en ook niet zo heel fijn in de winter, beetje afgelegen, net iets te ver rijden naar het werk voor de papa die het liefste altijd fietst, kortom een heleboel praktische overwegingen.
Ik zal alle bomen hier wel missen! Maar het nieuwe huis is qua ligging ook helemaal niet slecht; dichtbij weiland en Loonse en Drunense duinen. En dan te bedenken dat we een half jaar geleden nog in een appartementje 3 hoog zonder balkon in een drukke stad woonden...dan is het zowiezo nog steeds vooruitgang ;-))

Lizet zei

Dat is ook een leuke manier om srepend garen te krijgen. Je teaser ziet er in elk geval prachtig uit!

Anoniem zei

Ben benieuwd naar je bol olga! ziet er nu al goed uit!!!

Groetjes serajah die net als greetje erg nieuwsgierig wordt naar haar bol:)))

Tucana's Dream zei

LOL!
Toch iets dat is bijgebleven van deze kanten dan ;-)
Nina zal het waarschijnlijk super gevonden hebben!!!