maandag 11 augustus 2008

update met foto's....

Tussen het hoesten door heb ik hard gewerkt de laatste dagen.
1. Vacht geverft2. Mooie ....wol geverft, kan niet laten om hier al iets te laten zien. Het is zo mooi namelijk!3. De vacht gekaard op mijn mooie in de vakantie gekregen kaardenmolen en bollen gedraaid om te gaan spinnen. Oja, en nog iets door de vacht gemengd bij het kaarden....Ik heb nog veel werk te doen, maar er wordt hard gewerkt dus dat gaat helemaal goed komen.
Groetjes Jon.

13 opmerkingen:

Een famke zei

Ooh dat ziet er uit om te smullen! Ga me er niet te veel aan verlekkeren want weet dat het mijn pakje niet wordt!

Je voelt je dus wel weer wat beter?

Groetjes Christien

Judith zei

Wauwhee, dat ziet er goed uit!

Die streng wol is geweldig geverfd, prachtig. De gekaarde wol ws ook, maar dat is nog niet erg goed te zien ;o)

Doeg,
Judith, die volop genietend achter haar nieuwe (gekregen!) spinnewiel zit... een zelfgekaard mengsel van merino, zijde en bamboe (in rood/oranje/geel/wit). Ik ben bijna blij dat het zulk snertweer is, goed excuus om binnen te blijven :o)

P.s. Oudste is ziek thuis vandaag en wil leren breien... afgelopen weekend wilde hij ook al leren spinnen. Dat hebben we dus samen gedaan. Leuk, deze onverwachte interesse ineens :o)

Lizet zei

Oh ja, prachtig geverfde wol! Helemaal mijn smaak. :-). Ik hoop dat je je ondanks het hoesten toch wat beter voelt inmiddels?

Judith, heel veel beterschap voor je oudste! Wel leuk, die interesse voor wol ineens.

Groetjes,
Lizet, die verschrikkelijk blij is met dit snertweer en vooral de bijbehorende temperatuur.

Myrthestiek zei

Prachtig die wol en de rest ziet er erg spannend uit ;o).

Groetjes Tessa
(helemaal in de spinning-mood, en steeds erger naar een dubbeltrapper zit te smachten :( )

Monique zei

Geweldig mooie wol zeg, en de gekaarde wol zal er ongetwijfeld ook mooi uitzien. Ben benieuwd wat je er doorheen gedraaid hebt.
van dat mooie verven moet je haast wel beter worden.

Groetjes, Monique die net zelf gekaarde wol geverfd heeft met koolaid.

Wat is het voordeel van een dubbeltrapper, Tessa?

Jon zei

Tja, ik wilde niet alles weg geven natuurlijk. De tweede foto is dus de echte kleur, de eerste een heel klein rondje echte kleur, en de laatste is bewerkt, maar als je de foto vergroot zie je wel wat er doorheen is gekaard.... Blij dat jullie hem ook zo mooi vinden!

Myrthestiek zei

Het voordeel van een dubbeltrapper is dat je het wiel langzaam constanter kan laten draaien, zeker voor een beginnende navajo-ply'er (vast geen nederlands ;o)) toch wel makkelijk.
Maar überhaupt zal ik, denk ik, minder last hebben van mijn gewrichten omdat je gewoon niet zo 'scheef' aan het werk bent. Naaien kan ik namelijk ook niet zo lang achter elkaar, omdat het pedaal met één voet bedienen me veel last aan been en bekken geeft :(.

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Monique,

Mag ik ook een duit in het zakje doen? Ik heb een Louët dubbeltrapper en die spint echt zalig en relaxed. De trapbewegingen die je maakt, zijn minimaal. Eigenlijk bewegen alleen je enkels. Een groot verschil met mijn Ashford traditional enkeltrapper, waarop het heerlijk spinnen is, maar ook 'hard' werken met je bovenbeenspier. Hard werken is natuurlijk zwaar overdreven, maar de op-neer-beweging die je moet maken, is veel groter. Met een dubbeltrapper hoef je als het ware maar de helft van het wiel te draaien, met een enkeltrapper het hele wiel. Je hebt met een dubbeltrapper minder last van het 'dode' punt bij het draaien en dat spint heel fijn. Maar goed, mijn Ashford spint ook geweldig, vind ik (ik twijfel of ik er een dubbeltrapper van ga maken, vind ik toch een heel bedrag en ik héb al een dubbeltrapper, dus da's dubbelop :o).

Doeg,
Judith, die na het proefspinnen op d'r Ashford Traditional definitief heeft besloten haar Ashford Kiwi dubbeltrapper weg te doen. 2 Fijne spinnewielen is heerlijk (om af te wisselen met materialen en de boel niet telkens opnieuw hoeven af te stellen), maar ook genoeg. Niet dat ik uitsluit dat er ooit nog een wieletje bij zal komen, zo eerlijk ben ik ook wel weer :o)

Myrthestiek zei

Hoi Judith,

wat vind jij lekkerder werken aan de louet dan aan de ashford kiwi?

Groetjes Tessa
die juist haar (gekregen) tweede wiel verkocht heeft wegens ruimtegebrek :)

Judith zei

Louët is Louët en daar kan imo weinig tegenop :o)

De grote klossen vind ik een groot voordeel, de inimini trapbeweging die nodig is ook. Het feit dat mijn moeder haar halve leven al op Louëts spint en ik van haar onbeperkt klossen kan lenen helpt ook mee, hahaha.

De Louét is een no-nonsense spinnewiel vind ik. Simpel, maar efficiënt. Dat is de Kiwi ook, maar je moet er gewoon wat meer mee spelen voor een goed resultaat.
Anderen zweren weer bij de grotere mogelijkheden die Kiwi geeft, juist door dat spelen met de spanveer en zo.

Zoveel mensen, zoveel meningen.

Als de Traditional me niet was bevallen, had ik de Kiwi gewoon gehouden. Het is zeker niet zo dat ik het geen fijn spinnewiel vind. Ashford is een supergoed merk, niets mis mee. De Kiwi spint lekker licht en ik heb er zowel dik als dun op gesponnen.

Doeg,
Judith, die nog twijfelt of ze d'r Kiwi volgende maand op Doornroosjes gaat aanbieden of gewoon op Marktplaats zal zetten. En dan de prijs die ik er voor wil vragen, dat is pas het grootste twijfelpunt :o(

Myrthestiek zei

Dank je voor je uitleg. Dat no-nonsens is zeker iets dat me aan mijn Louët ook bevalt :).
Als je twijfelt over je vraagprijs, zou ik het eerst eens op Marktplaats zetten onder bieden. Je zou nu de enige zijn op MP met een dubbeltrapper (hoe weet ze dat toch ??!!), en er wordt soms echt gekkelijk hoog geboden op sommige dingen zoals bijvoorbeeld kaardmolens.

Groetjes Tessa

Anoniem zei

Erg mooi!!!

groetjes serajah

Christel zei

Ik heb een ashford joy, een dubbeltrapper en dat vind ik ook een zalig wieltje al wil ik een hoger spinnewiel, maar nu zoek ik eentje met een rem (en natuurlijk dubbeltrappers). Ik vind het gemakkelijker om het automatisme te behouden met een dibbeltrapper