woensdag 2 juli 2008

Ik heb mijn magische bol !!!

Jiehaaaa, mijn magische bol is er !


En nu is er vast iemand die opveert en uitroept: 'Hè... dat kan niet'
Wat zou ik graag even door jullie beeldschermen kunnen kijken om te zien wie die iemand is :o)

Maar het is echt waar, kijk maar:Christien heeft een magisch bolletje voor me gemaakt als dankjewel voor onze twijnsessie. Dus tralalala, ben ik deze keer lekker de eerste met d'r bol thuis :o)

Christien, ontzettend bedankt! Je hebt me zo blij gemaakt met dit vreselijk lieve kado. Het had echt niet gehoeven, maar ik ben er echt reuzeblij mee. Ik vond het hartstikke gezellig vanmiddag en ben onder de indruk van je snelle leren. Als ik jouw draadjes zo zie, denk ik dat je het echt in je vingers hebt. Hoe snel je dat Navajo'en oppikte, ik ben er stil van. En de uiteindelijk draad heeft niet eens zo gek veel overtwist. Daar durf ik mijn eerste Navajo-probeersel echt niet naast te leggen. Sterker nog, mijn eerste Navajo heb ik weggegooid, zo slecht was het.

Ik ga nu even een koud drankje inschenken (er is net precies 3,5 druppel regen gevallen) en buiten zitten. En ja, dan ga ik een paar sokken opzetten. Ik denk dat ik een paar enkelsokken voor onze oudste ga maken. Die zit nu steeds met zijn blote voeten in zijn schoenen (dichte, meneer wil geen sandalen aan) en daar krijgt ie toch een partij stinkvoeten van. Mèn, je gaat bijna tegen de vlakte als hij zijn schoenen uitdoet :o(. Gekochte sokken vind hij lang zo fijn niet zitten, dus een paar gebreide enkelsokjes is waarschijnlijk dé oplossing. Wel luxe 'voetjes', met het bamboe/wol-sokkengaren :o).

Christien, je bent een lieverd!

10 opmerkingen:

Een famke zei

Ha,

Ik heb gister zo'n lol gehad! Toen het idee geboren was had ik natuurlijk niet meer zoveel tijd! Maar het weer was goed dus de wol droogde snel!
Ik was direct weer in de juiste sfeer en toen je vanmiddag vroeg of ik al los was moest ik wel een beetje lachen, weet niet of je het doorhad?

Dit moest ik gewoon even doen. Vind het zo vreselijk geweldig dat je 'zomaar' langskomt om mij te helpen! Je bent een schat!

Maar het patroon dat erbij zit is dus ook van enkelsokjes. Zit geen foto bij want die wilde niet printen, en bovendien ben jij expert in sokkenbreien dus doe jij dat waarschijnlijk uit je hoofd...en heb ik niet op de stekenverhouding gelet maar dacht dat sokkenwol niet heel veel in dikte kan verschillen, alhoewel...

Ik heb al weer zoveel voorpret gehad! Ik hoop dat je er plezier van hebt!

En dit berichtje komt een beetje laat, want je begrijpt....mijn spinnewiel en ik zijn op het moment onafscheidelijk!

Christien

Een famke zei

Ps....op de foto vind ik de bol wel erg groen....de eerste bol was nml afgekeurd wegens te riskante groene tinten, hoop dat het in de smaak valt...

Monique zei

Dit is pas echt pure verwennerij, niets verwachten en dan toch zo iets geweldig leuks krijgen als een magische bol. leuk hoor.

Anoniem zei

Leuk hoor. Zo hoef ik niets meer te doen. ;)
Alleen het groene garen dat ik al in de planning had misschien toch heroverwegen.

Anoniem zei

Hoi Christien,

Nee joh, ik had niets door. Je verhaal over eerst vakantie en daarna de bol klonk heel overtuigend :o)

Geen zorgen over het groen in de wol, het is het goede groen! Limegroen e.c. vind ik super, zeker samen met de aqua en blauw.

Toeval wil (maar waarschijnlijk is het gewoon de bevestiging dat ik van lime/aqua hou ;o) dat onze beide jongens een paar shirtjes hebben met deze kleuren. Dus dat wordt straks een goed huwelijk tussen shirt en sokken :o)

Ik kijk even hoeveel garen ik nodig heb voor oudste's enkelsokjes. Waarschijnlijk kunnen er wel 2 paar voor hem uit de 60 gram en anders een paar kleinere voor jongste.

Ik zal het vervolg bloggen op mijn eigen weblog. Daar moet ik trouwens ook nog schrijven over Katia's magische bol. Misschien maar even wat knippen en plakken van deze swapblog, ik heb een half boek geschreven hier ;o)

Doeg,
Judith, die nu met de eerste hak gaat beginnen.

Een famke zei

volgens mij is jouw bolmaatje een nieuweling hihi, die niet heeft meegelezen de afgelopen periode!
Christien, die ook voor sherlock gaat spelen dit keer!

Judith zei

Hoi Christien,

Ik denk eigenlijk dat mijn maatje mij ongelofelijk zit te stangen :o)

Doeg,
Judith, die lekker niet hapt... maar wel een broodje oude kaas met komkommer gaat eten nu ;o)

Lizet zei

Judith, ik hoop toch echt dat je op deze blog ook wat van het vervolg van deze MB wilt laten zien. Het ziet er allemaal spannend uit in ieder geval. Een combinatie van bamboe en wol? Klinkt heel goed!

Christien, op mijn monitor ziet deze bol er overwegend blauw uit (met wat groen). De combinatie doet me een beetje aan de zee denken...

Een famke zei

Aah kijk, dan zie jij de kleuren toch waarschijnlijk op jouw computer beter, want zo was de bol ook bedacht en gemaakt....ligt dus aan mijn scherm

Myrthestiek zei

Leuk, leuk, leuk!