zondag 6 juli 2008

Voor Christien

Kijk eens, wat er vandaag uit je papieren tasje kwam rollen....


De eerste oogst peultjes, vanmorgen geplukt in onze groentetuin. Bijna een pond kwam er af... en de planten zitten nog vól bloemetjes, dus dat belooft wat :o)

Worteltjes met peultjes.... Oosterse salade met peultjes.... Mmmmmmmm

P.s. Enkelsokken zijn klaar. Foto volgt. Kadootje 2 komt steeds dichter in zicht :o)

12 opmerkingen:

Een famke zei

Ooh wat heerlijk! Uit eigen tuin nog wel! Geniet ervan, zalig!
Ben benieuwd!!!

Christien

gnaptor zei

lekker!
wij eten hier dus ook al een paar dagen uit onze minimoestuin, in ons eigen rijtjeshuis doorzonwoning postzegel achtertuintje. Spinazie, sla, tomaatjes. mjam!

Anoniem zei

GROEN!!!!!

Judith zei

GROENTE!!!

Judith :o)

gnaptor zei

judith, had je mn postje gelezen over je tapijtwollen sloffen? Ik wilde ze ook maken, welk patroon heb je gebruikt?
doeg1

Anoniem zei

Hoi Tabitha,

Wat voor model sloffen heb je in gedachten? Gewoon een soort 'sok met kort boordje', een felted clog of de Noorse sloffen die ik voor Christel maakte?

Doeg,
Judith, die vandaag een serieuze poging gaat doen om wol te verven voor de magische bol.

gnaptor zei

HMMM WEET HET EIGENLIJK NIET. oeps capslock. niet echt een clog, ik wil ze voor sid maken, dus het moet wel een beetje rond het voetje blijven zitten. Wat jij op je eigen weblog had laten zien vond ik super mooi!

Judith zei

Hoi Tabitha,

Oh, die sloffen zijn echt supermakkelijk om te maken, je breit gewoon een heel royale sok met een kort boordje, die laat je net zo vaak vilten tot ie past :o)

Wat voor maat heeft Sid (of welke maat denk je dat hij in het najaar/winter heeft)? Ik heb hier een paar kinderslofjes liggen, dan kan ik even in mijn brei-logboek kijken hoeveel steken/lengte en zo ik had. Heb jij ook Soedanwol?

Maar jij houdt toch niet zo van sokken breien? Misschien is dit wel een ideale hint voor je bolmaatje?

Doeg,
Judith

gnaptor zei

sid heeft maat 19??? ofzoiets. Ik heb ook soedanwol bedacht ik me toen ik jouw blogje daarover zag. Gekregen van mn oma. En ik dacht nog: wat moet ik nou met zo'n streng dikke wol.
enne nee geen hint naar mn magicboller hoor :-) Ik vond vooral jouw gebruik van die garen erg leuk, en ik dacht: nou dat heb ik ook zo gemaakt :-)

Myrthestiek zei

Twee paar sloffen zijn ook nooit weg, toch?! ;-).

Judith zei

Hoi Tabitha,

Voor kindersloffen (van Soedanwol) in maat 24-25 heb ik met naalden 6, 32steken opgezet. Soedanwol kun je gerust op nog dikkere naalden breien, maar die had ik even niet voorhanden (lees: ergens in een verhuisdoos, maar welke?). Boordje naar keuze. Na de spie-minderingen heb ik 12 toeren tot de teen-minderingen gebreid. Toen ze af waren, waren ze ongeveer maat 37. Na 3 keer vilten (in de wasmachine, want gemak dient de mens), kwamen ze tot een mooie 24-25.

Meer weten? Laat maar horen.

Doeg,.
Judith

gnaptor zei

dank! ik ga even een simpel sokkenpatroon erbij pakken en dan zal t wel lukken