zaterdag 12 juli 2008

Min 1 plus 1

Vanmorgen mijn oude naaimachine opgeduikeld, want met de draadspanning van mijn naaimachine wil het maar niet goedkomen. Wat een geluk dat ik mijn ouwetje niet heb ingeleverd bij de aankoop van mijn nieuwe. Om 2 redenen besloot ik hem weer mee naar huis te nemen, ik vond hem meer waard dan de inruilkorting die ik ervoor zou krijgen en ik vond het eigenlijk wel een fijn idee om een machine achter de hand te hebben mocht ik storing krijgen met mijn nieuwe (voor Frommes kon ik toen niet lang 'zonder' zitten). Achteraf ben ik heeeeeel blij dat ik mijn ouwetje heb gehouden, want mijn nieuwe bleek te steigeren bij het naaien van klittenband (echt handig, als je veel luiers naait, not). En ook vandaag was ik weer erg blij met mijn hakkepufje. Want voor het kadootje dat ik nog voor mijn maatje wilde maken, had ik toch echt een niet-sputterende naaimachine nodig :o)

Kadootje 2 dreigt volledig te mislukken, maar gelukkig had ik dus nog wat achter de hand. Ik sluit niet uit dat ik kadootje 2 nog een keer overnieuw ga maken (gewoon, omdat ik het zo leuk vind), maar mocht ik in tijdnood komen, dan kan 'ze' niet zeggen dat ik niets voor haar heb gemaakt :o)

Ik heb voor het kadootje een lap gebruikt die ik al zeker 8 jaar in huis heb. Ooit gekregen van mijn moeder en het wachtte al die tijd op de juiste bestemming. En ineens wist ik het. De kleur, het materiaal, ik denk dat het bij mijn maatje past (ook hier: de wens is de vader van de gedachte ;o).

En zojuist kwam met de post het laatste kadootje. Eentje voor mezelf en eentje voor mijn maatje.

Kortom: ik schiet lekker op zo (al weet ik nog steeds niet welke wol ik ga kiezen voor de bol :o(

Doeg,
Judith

4 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Ik ben zelf ook zo ontzettend blij dat ik mijn oude naaimachine gehouden heb. Tot mijn schaamte moet ik zelfs bekennen dat ik die eerder pak dan mijn nieuwe :(, we kunnen maar geen maatjes worden.

Spannende beschrijving van je kadootjes alleen we worden er natuurlijk weer niets wijzer van LOL.

Groetjes Tessa

Jon zei

Ik heb er maar 1 en naai ook niet zoveel. Maar toen ik een aantal jaren geleden voor een mooie prijs dezelfde machine kon kopen die mijn moeder ook heeft kon ik het niet laten. Zo vertrouwd en prettig, ik ben blij dat ik dat toen gedaan heb.

Christel zei

Ik was blij toen ik mijn nieuwe machine had. Mijn oude machine kon geen dikke lagen aan, ook geen lagen met klittenband. Ik heb er nu een semi-industriele en ik kan er bijna elke luier mee stikken.

Anoniem zei

Ik heb een hele ouwe Lewenstein met heel veel kilometers op de teller achter de hand gehouden.... mijn nieuwe Brother doet het tot nu toe super (ik ben helemaal verliefd; ook bij Dekker gekocht, by the way, net als mijn Lock), maar 't is een prettig idee dat ie er nog is. Kan ook niet zonder: heb net weer een paar luierbestellingen lopen en je moet er niet aan denken.....

Nou, ik word steeds nieuwsgieriger naar wat je allemaal uitspookt met die kadootjes.... kun je niet wat duidelijkere hints geven ;o)?!

Zo nu weer aan de luiers....