dinsdag 22 juli 2008

Terug van weggeweest!

Mijn vakantie zit er bijna op en ben al terug van mijn verre bestemming, het was geweldig en alle dagen mooi weer en erg veel zon gehad. elke dag in zee gezwommen. Heel wat spulletjes verzameld voor mijn bolmaatje, en nu moet ik nog aan de slag met mijn zelfmaak cadeautje en de wol verven. hier een hintje

.

Met alle twee ga ik wat doen, de schelpen gevonden op het strand, en de wol nog overgebleven van een cursus wolverven met planten. 

Even snel wat berichtjes gelezen, phoe phoe, dat zijn er veel zeg, en al twee bollen ontvangen, bofkonten.  

Even in het kort; de Paarse wol, Oranje, Orient, lavender/poppies, ik vind het allemaal geweldig, en zou graag jullie maatje willen zijn. 

Groetjes, Monique die zich nu ook volledig op de magische bol gaat storten. 

4 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Ooh, dan hebben jullie in ieder geval veel beter weer gehad dan hier :(.
Hoe vond je het plantaardig verven?

Monique zei

Heel erg leuk, maar wel erg bewerkelijk, wol afwegen om vervolgens uit te rekenen hoeveel en welk bijtsmiddel (ook giftig) moet hebben. vervolgens moet de wol eerst een uur tegen de kook aan in het bijtsmiddel alvorens de wol eerst gewassen te hebben. En dan kan de wol in de pan met planten van keus, of uienschillen. ook weer een uur tegen de kook aan. wel heel erg leuk om de verschillende kleuren te zien verschijnen doordat je alleen maar verschillende bijtsmiddelen gebruikt hebt.

Anoniem zei

.... maar 't ziet er wel erg mooi uit!

Lizet zei

Leuke hint! Zo te lezen hebben jullie prachtig weer gehad, het klinkt als een heerlijke vakantie.