dinsdag 8 juli 2008

Vraag aan mijn bolmaat

via deze blog. Zodra ik deze vraag persoonlijk ga sturen, weet ze wie ik ben immers.
Door omstandigheden moet ik morgen naar Chester ('foutje van de DVLA in uw nadeel, geen probleem om dit recht te zetten, als u zich persoonlijk even meldt bij uw locale vestiging van DVLA').
Nu is Chester een heerlijke stad om een poosje rond te dwalen, zeer bezienswaardig, dus echt een straf is het niet. Zoals vaker met dit soort steden, is er natuurlijk een hoop toeristische kitch te verkrijgen. De vraag aan mijn bolmaatje is: zou je het leuk vinden om een souvenir te ontvangen in je bol dat uit Chester komt? Er valt aan allerlei dingen te denken, van vingerhoedjes tot kaartspelletjes en een heleboel daartussen.
Ik ben benieuwd naar de reacties en hoop dat er ook een van mjn bolmaat tussen zit. :-)

21 opmerkingen:

Christel zei

Als ik het maatje ben...
Liever niet ;)Dat belandt altijd diep in de kast om na 10 jaar toch naar de kringloop gebracht te worden. Tenzij het t-shirtjes zijn voor kindjes of zo...

Maar transportboekjes mogen altijd, die zijn er wel in elke stad ;)

Judith zei

Hoi Lizet,

Wie zou het nu niet leuk vinden om een souvenir uit Chester in d'r bol te vinden? Ik wel in ieder geval :o)

Nog een mededeling van huishoudelijke aard, misschien volledig ten overvloede: als ik eerlijk ben, ik hou vooral van functionele souvenirs (ik ben niet zo dol op kijk-dingen, mijn persoonlijke afwijking wellicht). Of misschien moet ik het anders zeggen, ik vind het leuk als ik íets kan met een souvenir, dat ik het kan gebruiken. Iets typisch Engels te eten of snoepen is ook leuk.

Doeg,
Judith, die 2 weken geleden een potje Lemon Curd vond in een kraampje met Engelse specialiteiten, maar het na lang twijfelen toch weer heeft terug gezet. 6 Euro voor een minipotje vond ik toch wat te gortig. Het verlangen naar een geroosterd wit broodje met gezouten boter en lemon curd blijft ;o)

P.s. Ik ga weer terug naar mijn verfpannen. Het ziet er veelbelovend uit!

Christel zei

Ik ga akkoord met Judith;) Ik heb dan ook liever functionele cadeau's. Ik heb hier een handdoek met de beatles op en die wordt echt wel gebruikt ;)

Myrthestiek zei

Dat is altijd het leukste een souvenir waar je ook echt iets mee kunt ;o).

Een famke zei

Ik sluit me aan! Al moet ik zeggen dat ik bollen met sneeuw ook altijd errug leuk vind. Het staat vreselijk maar toch. Ja dan liefst functioneel of lekker!

Christien

Lizet zei

Grappig. Zelf ben ik ook voor de functionele souvenirs of iets dat op kan (snoep, kaarsen, zeep...).
Judith, hartelijk bedankt voor de opmerking over de lemon curd, die zal ik maar een paar potten in gaan slaan voor de verhuizing. Net als een grote pot marmite en fatsoenlijke Engelse thee.
Christel, spullen met de Beatles zijn alom verkrijgbaar in Liverpool, maar daar was ik gisteren.

Jon zei

Wel vingerhoedjes natuurlijk ;), wel gingersnaps, wel jam, wel thee en chocola en zeker wel sneeuwbollen, geen Beatles want die vind ik maar niks.

gnaptor zei

ik ben eerlijk gezegd niet zo van de souvenirs. mijn huis slipt al zo snel vol. ik zeg het maar eerlijk nu je het vraagt....

Een famke zei

Haha wat ik ook leuk vind zijn matroushka's/babooschka's! hoe je ze ook noemt...

Christien

Judith zei

Ah ja, matroushka's geweldig. Not typically English though ;o)

Doeg,
Judith

Anoniem zei

Ik ben ook niet zo van de souvenirs, dat komt hier meestal in een la, tenzij het lekker is natuurlijk;)

Groetjes serajah

atelierbkh zei

juist leuk toch, is juist een verassend cadeautje!
verassingen zijn leuk!!!

Groetjes Bianca

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

ben niet dol op typische vakantiesouvenirs (in de trant van: Groeten uit....) maar als het iets aparts is... of iets lekkers... Leuk!

over lekker gesproken: Judith (of wie dan ook), als je een supereenvoudig-kan-niet-mislukken-snel recept zoekt voor overheerlijke Engelse LemonCurd, laat het me weten, dan mail ik het door! (ooooohhhh wat is dat toch lekker!!! Idd helemaal met van die vreselijk lekkere ongezonde zoute boter.... slik)
groetjes Greetje

Judith zei

Hi Greetje,

Oh yes, recipe please :o)

Doeg,
Judith, die nog vergat tegen Lizet te zeggen dat Marmite gewoon in NL te koop is. Weliswaar in kleine potjes (ik heb nog nooit grote potten gezien, niet dat ik daar ooit op heb gelet, ik vind Marmite echt zo verschrikkelijk smerig, JUK!

Lizet zei

Christel, even een dumbo vraag: wat zijn transportboekjes eigenlijk?

Judith, de marmite gaat hier zo hard, we zijn juist blij dat deze in grote potten te koop is. ;-)
Die lemon curd prijs (hier tussen de 36p en £1.50 per pot) doet me trouwens denken aan een EU markt laatst in Chester. Pakjes stroopwafels, echt de gewone versie, werden daar verkocht voor maar liefst £4 per pakje. Krakelingen en roze koeken voor soortgelijke prijzen.

Ik heb nu een aantal opmerkingen en tips gehad. Nu is het de grote vraag of er ook een antwoord van mijn downstream partner bij zit. Er zijn er natuurlijk ook een aantal op vakantie.

Oh Greetje, zou je mij ook een recept willen toesturen? Pretty please?

Anoniem zei

heb het recept al gemaild, en ook maar even op mijn blog gezet, voor degenen die het ook eens willen proberen....

Anik zei

Ik ben niet zo van de souvenirs, heb liever ook iets 'nuttigs'... Aan de andere kant vind ik het wel heel grappig als het uit Chester komt. Ik heb namelijk 10 jaar geleden (Help wat lang geleden al!) een jaar in Liverpool gewoond en gestudeerd, en vertrek vrijdag op vakantie naar Wales, en dan kom ik dus ook daar in de buurt!

Groetjes, Anik

Christel zei

Het zal wel een andere naam hebben;)

uurregelingen en kaartjes van openbaar vervoer. Er ligt hier een kamer vol met plannetjes en uurregelingen...

Olga zei

ik ben ook niet heel erg van de souvenirs, tenzij natuurlijk iets dat op kan zoals zeep of iets lekkers
hoewel ik een sneeuwbol ook heel leuk vind zal ie op de lange duur toch inderdaad 'verdwijnen'

Iris zei

Hopelijk nog op tijd?
Ik ben ook niet dol op souvenirs, ik heb er gewoon geen plek voor. Maar een lekkere engelse stilton of cheddar, mmmmm! Maar weer geen zoete dingen (suikerloos) offeuh... engelse euh wol ha ha.
Engelse theepot ook leuk of iets anders thee-igs. Tjee, ben zo vaak in Londen geweest (moeder woonde daar, getrouwd met engelsman toen) en zelf 3 maanden in Norwich gewoond, kan verder niks verzinnen. Sprak zij die een Londense dubbeldekker Dinkytoy op de kast naast de compu heeft staan:-)