maandag 21 juli 2008

Uitgeslapen

Mijn sokken gisteravond, het poolen is al goed te zien.

De ene kant:

De andere kant:


Wat doe ik? Doorbreien? Uithalen?

Een nacht slapen was niet genoeg, ik heb vanmiddag nog een extra tukje gedaan (waar ben ik toch zo moe van, het is vakantie verdorie). En na het slapen heb ik het gewoon gedaan, het breisel tot aan het boordje uitgehaald. Dus: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Ik gebruik het Crusoë-idee, woehaaaaa, ik wil en zal de baas worden over het poolen ;o)

Ik moet nog even vogelen met de stekenverhouding, desnoods haal ik ook de boordjes uit. Enige nadeel hiervan, de pakjes raken steeds verder weer íngerold :o)

Oh, maatje, denk nu niet dat ik ervan baal! De sokkenwol is een feestje om mee te breien, de kleuren maken me vrolijk en het is zalig zacht en glad. En ik weet zeker dat er (misschien na een aantal pogingen) heeeeel mooie sokken van gaan komen. Misschien ben ik stiekem wel blij dat ik niet aan één stuk door kan buffelen, op deze manier doe ik lekker langer over de magische bol :o)


Doeg,

Judith, die niet had gedacht dat deze wol gekettledyed is, hoe heb je het voor elkaar gekregen om toch een herhaling van de kleuren te krijgen? Dat krijg ik alleen als ik space-dye.

4 opmerkingen:

Christel zei

Ik vind dit wel mooi , deze pooling

Lizet zei

Mooi patroon, die Koigu! Wat een aantal slaapjes toch goed kunnen doen. Op deze manier kun je inderdaad lang doen over de bol. Ik heb ooit een partner gehad bij een andere swap die er op die manier iets van een half jaar over deed om een paar sokken te breien, haha!

Anoniem zei

Hoe? De streng in de vorm van een 8 - nou ja, zoiets dan - in de pan gelegd, water met citroenzuur verhitten. Verf in van die sportdop-waterflesjes en per sectie van de wol een kleurtje. Ik geloof dat ik het bij deze in banen heb gedaan. De wol zelf zoveel mogelijk met rust laten, per gekleurd gedeelte steeds optillen en bijkleuren.

Iemand nog aan het twijfelen wie je maat is? Voor alle zekerheid houd ik het nog maar even anoniem ...

Judith zei

Hoi Christel,

Tja, smaken verschillen nu eenmaal. Ik kan er niets aan doen, maar in het algemeen hou ik niet van poolende kleuren. Lastige eigenschap als je wél heel erg van handgeverfde garens houdt :o)

Doeg,
Judith, die de wolbroek die ze vorig jaar van Lizet kreeg, ondanks het pool-effect wel uitermate geweldig vindt en hem met heeeeeel veel plezier voor jongste gebruikt (momenteel bij koude dagen/nachten nog steeds, ondanks dat het zomer is).