zaterdag 19 juli 2008

En nu...foto's!

Oh oh oh, wat ben ik verwend. Nu al en ik ben nog niet eens echt begonnen met breien :o)

Ik heb vandaag een aantal patronen-/stekenproefjes gebreid, maar het is het steeds nét niet. Dus waarschijnlijk worden het sokken waar de kleuren het werk mogen doen. Maar om het leuk(er) te houden, gooi ik er een bijzondere sok-architectuur in (Cat Bordhi maakt een grote kans, al lokt het patroon van de arch-shaped sock ook al tijden naar me en ik vind de Big Basins ook een heel mooie sok, maar die heb ik al eens eerder gebreid), toe-up (om de sokkenwol optimaal op te breien), een sterren- of whirlpool-teen en een (voor mij) nieuwe techniek, 2 sokken op 1 rondbreinaald (moet ik nog wel 3 x rustig ademhalen voor ik dat aandurf :o). Als het me teveel 'gedoe' wordt met de 2 bollen (want wees eerlijk, écht lekker breit het toch al niet, zo'n magische bol vol hobbels en bobbels ;o), kan ik de boel altijd nog overzetten op korte sokkennaaldjes (die heb ik gisterochtend vrij gebreid gewoon voor de zekerheid en omdat D. zijn nieuwe sokken graag aan wilde... je zou inderdaad niet zeggen dat het zomer is nu :o(.

Mijn magische bollen kwamen trouwens totaal onverwacht. Jan de pakjesman kwam de straat inrijden, Leo vroeg of ik iets verwachtte en ik antwoordde: 'nee, niet dat ik weet, hij zal wel iets voor de buren bij zich hebben'. Maar toen hij onze oprit opdraaide, begon ik iets te vermoeden. Jawel, daar was mijn magische bol al. Heerlijk, spannend, hoera.

Ik was zo blij met wat ik in de doos vond, dat ik volschoot. Ik had een paar enorm kl*te dagen achter de rug en werd helemaal emotioneel bij het zien van mijn bol. Call me stupid :o)

Nu, foto's:

Een overzichtje van wat ik in de doos vond.Closer-upjes


2 Bollen (75% merino/25% nylon) in prachtige kleuren. Geel, oranje, dieprood, bordeaux en een vleugje paars. Helemaal Judith. Ik had hem zo zelf kunnen hebben uitgezocht. Helemaal goed.

Het patroon is van Rivendell Sokken. Prachtige sokken, maar ik ga ze niet van deze sokkenwol breien. Ik vrees dat er van het patroon niet veel te zien zal zijn en dat is natuurlijk zonde. Maar ik ga ze zeker een keer breien, want ik vind ze errug mooi.Een royale project-tas, althans daar ga ik hem voor gebruiken. 4 vakken aan de binnenkant, voor al mijn ditjes en datjes. Handig. En mooi!! Goede stofkeuze, maatje!

De thee hebben we met smaak gedronken. Cranberry, framboos en vlierbloesem. Spannende combi, prachtige rode thee, lekker.

De beker vind ik supertof. Formaat is goed (voor een theeleut als ik ben zijn kleine kopjes een straf), de kleur en de stippen zijn super. Hij heeft alleen helaaspindakaas de reis niet zonder kleerscheuren overleefd. Boehoehoe, er zit een scheur in ;o(

Ik ging met mijn duim over de scheur, er schoot een splintertje glas in, bloeden als een gek. Blijkbaar geldt niet alleen voor onze jongens de regel 'kijken doe je met je ogen' ;o)

De beker gaat in geen geval weg. Lijmen wordt lastig, opnieuw glazuren gaat denk ik niet (een vriendin van mijn moeder is pottenbakster en die ga ik vragen of er mogelijkheden zijn), maar hij kan gelukkig altijd nog een goed leven als pennenpot krijgen.


Mmmmm, Lemon Curd. Ik heb voor morgenochtend afbakbroodjes én gezouten roomboter gehaald. Ga ik me morgen even 'terug in Engeland' voelen.

Wat zal ik over de chocola zeggen? Biologisch, heel puur, tjokvol walnoten en hazelnoten en bovenal óp. Mijn hemel, dit was goede chocolade zeg!

Het 'wapen' aan de rechterkant verdient een eigen foto:Het is een kabelnaald, die je aan een koordje of ketting om je nek kunt hangen. Ik had hem een poosje geleden ergens op een weblog gezien en ik vond hem zoooooo mooi. Maar om hem zomaar te kopen vond ik wat te gek, daarom had ik hem op mijn mentale wensenlijstje geparkeerd. Dus toen ik hem in de doos ontdekte, viel mijn mond open, eerlijk waar. Sodeju, ik ben me hier toch blij mee. Ik heb vanmiddag al even zitten spelen/kabelen en het werkt echt hartstikke goed.

Ook onze jongens zijn niet vergeten...Oudste is blij met zijn 'meccano'. En ik met zijn net-doorgekomen boventand. De rechtertand (voor de kijker links) is al een paar weken door, de linker (voor de kijker rechts) sinds een paar dagen. Beide tanden hebben er bijna een jaar over gedaan om door te komen! Gelukkig vind ik het prachtig die tandenloze bekkies :o)
Jongste loopt al 2 dagen met zijn bootje rond. 'Mama, even blazen' (er zit een ballon aan en door de luchtstroom van de leeglopende ballon, vaart het bootje). Als het zonnetje er weer eens bijkomt, zetten we een teil water buiten (we hebben in dit huis geen bad) en dan kan hij de hele dag bootje varen. De voorspellingen voor volgende week zijn goed (hoera, hoera, hoera, ik ben de regen meer dan beu!).

Lief maatje, bedankt, ik kan het niet genoeg zeggen. Je hebt me zo blij gemaakt. En ik zie nog van alles in de bollen zitten, het kan niet op!

Doeg,
Judith

7 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Super, prachtig en die kabel"naald" is echt helemaal te gek. Die staat ook zeker op mijn ooit-eens-geld-over-lijstje ;o).
En sokken breien ben ik alleen maar eens aan begonnen omdat het op rondbreinaald kan en lekker twee tegelijk. Het is echt een piece-of-cake, gaat je zeker wel lukken :o).

Groetjes Tessa

gnaptor zei

mooi pakket!!! en eh, ik ga dit keer sherlokken! ik denkt te weten wie jou zo'n mooi pakket heeft gestuurd. En ik had een vaag vermoeden wie mijn MBM is, maar..... nu begin ik weer te twijfelen.

maia zei

Wat een leuke spullen! Mooie tas, leuke kabelnaald en dat bootje trekt mij ook helemaal aan! :-))
Geniet van je bollen!
Maia

Lizet zei

Een sterren- of whirlpoolteen? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Twee op een naald vind ik ook niet echt lastig, maar ik heb dat zelf nog nooit geprobeerd met bobbelbollen, benieuwd hoe dat jou vergaat. ;-)
Jammer van die beker eigenlijk. Mooie foto van je jongens, dat 'wisseltand bekkie' van Oudste is prachtig om te zien!

Anoniem zei

mooi! mooi! overduidijk wie jouw maatje is.... toch? Nou ben ik niet zo goed in hints interpreteren, ik vergeet nooit (ahum) foto's....

mooie jochies trouwens ook!

Heleen zei

Wat een mooi pakket zeg!! Kan me voorstellen dat je er zeer van onder de indruk was toen je het in handen had. Ook ik denk te weten van wie het komt en ik zal niet de laatste zijn denk ik zo.
ik zag ook al een stukje van je skken: MOOI!

Olga zei

Wauw wat een pakket! Dat bootje lijkt mij ook het einde! en kabelnaald ziet er ook spectaculair uit, inderdaad al eens voorbij zien komen, goh..wie zou jouw maatje nou toch zijn... ;-)
hoe zit het trouwens met sherlocks lijstje van de vorige bollen?