zondag 20 juli 2008

Op weg

Het was zo'n goed plan, 2 sokken vanaf de teen op een rondbreinaald. Tot ik er achter kwam dat ik geen rondbreinaald in maat 2,25 heb :o(. De 2,5 die ik wel heb, is te groot, dan krijg ik geen sokkenbreisel van. Dus toch maar gewoon 2 setjes sokkennaaldjes gepakt voor de opzet. En omdat mijn oorspronkelijke plannen toch al finaal in de soep liepen, ben ik ook maar gewoon vanaf de boord begonnen te breien aan mijn Bellatrixjes. Maaaaar... er komt wel een sterrenteen aan (whirlpool is dezelfde teen, maar dan toe-up gebreid, de namen heb ik van Cat Bordhi).


Om het mezelf wat gemakkelijker te maken, heb ik een schemaatje gemaakt voor het patroon. Kan best dat ik over een toer of wat het schema niet meer gebruik, maar voor nu is het best handig om precies te weten waar ik bij welke sok ben gebleven.

Uit 1 bol is inmiddels een kadootje gevallen (uh, met een beetje hulp van 10 nieuwsgierige vingertjes...).


Een naaldenboekje, hartstikke handig! Het festonnetje is met mijn sokkengaren gedaan. Het zijn de accenten die het hem doen :o)


Handgeverfd wolvilt? Het past in ieder geval opvallend goed bij de sokkenwol :o)

Wat ook opvallend is.....

De kleuren van mijn sokkenwol lijken verhipte veel op het stofje van het doosje dat ik jaren geleden kreeg van onze boekbindjuf als dankjewel voor het halen en brengen van de boot. Frappant hè?

Goed, gauw verder breien. Als ik een beetje doorbrei, komt er vanavond nog een kadootje los... joepie.

2 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Mooi, schitterende kleuren. Zo'n naaldenboekje is echt verhipte handig, ik mocht er ééntje in de vorige bol vinden ;o).

Anoniem zei

Handgeverfde vilt. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat het wol is, daar ik dit stukje al jaren had liggen en geen idee meer heb hoe ik er precies aan kwam. Aangezien de verf goed pakte op het vilt, zou het dus wel eens wol kunnen zijn.