zaterdag 28 februari 2009

De bol voor Fae

Hier dan eindelijk nog de beloofde foto's van het verven van de bol voor Fae (iemand trouwens een idee hoe ik foto's vanuit Flickr op Blogger kan zetten? Nu moet ik ze eerst op Flickr zetten voor mezelf en dan nog eens vanuit iPhoto op het bureaublad oid exporteren om ze dan vanuit Blogger weer daar naar toe te uploaden, beetje omslachtig)


Het was heel bijzonder gister, iedereen lag al in bed en Tara en ik hier maar hard werken aan die bol, zodat ze deze vanmorgen kon opbollen. Erg goed voor de moeder-dochter relatie (is met haar helaas nog wel eens moeizaam...)!
Vanmorgen heeft ze 'm opgebold, ben ik naar de supermarkt gevlogen met Dido in de bakfiets om een flinke doos te scoren (was nogal groot uitgevallen). Thuis heeft Jef de doos netjes in- en verpakt en toen kon ik weer op de bakfiets met Dido nét voor sluitingstijd naar het postkantoor. O en nou vergeet ik Boris helemaal, die heeft op het laatste moment nog wat letters genaaldvilt voor in de bol, dat vindt hij geweldig om te doen, itt Tara.

6 opmerkingen:

Lizet zei

Ze is er supergeconcentreerd mee bezig! Mooie foto's, leuk dat feiteljk iedereen in het gezin een bijdrage heeft geleverd.

Wat blogger betreft, je kunt toch ook foto's rechtstreeks van je computer opladen? Of bedoel je iets anders? Ik laad rechtstreeks via de folders.

Iris zei

Dank je!

Ik doe het uploaden ook rechtstreeks via de computer, maar daarvoor moet ik de foto's uit iPhoto eerst exporteren naar een map (en daarmee meteen verkleinen) en ze dan dus op Blogger plaatsen en vervolgens die geëxporteerde map weer verwijderen, want die heb ik niet nodig, ze staan tenslotte in iPhoto. Bovendien wil ik de foto's ook in Flickr, dus moet ik ze daar ook naar exporteren. Het zou dus handiger zijn als ik ze maar 1x hoef te exporteren, naar Flickr dus en dan vanuit Flickr naar Blogger kan uploaden oid. Het kan wel met mijn Coppermine installatie op mijn eigen domein (www.vlijtigelis.nl/gallery geloof ik), maar momenteel gebruik ik liever Flickr.

Myrthestiek zei

Hoi Iris,

volgens mij kun je direct de foto's uit Flickr posten.
Wanneer je de foto in Flickr bekijkt krijg je boven de foto een balk met mogelijkheden, daarin staat 'blog this' en dan kun je gelijk een post schrijven.
Zelf gebruik ik het niet, maar het zou moeten kunnen :o).

Groetjes Tessa

Anoniem zei

Dat is toch elke keer weer iets magisch, als je je kind met hart en ziel met iets bezig ziet....

prachtig, Tara! Wat een mooie kleurtjes!

gnaptor zei

He tara! Net terug van een weekendje weg en Fae ligt net in bed. Maar dit gaat zeker in de smaak vallen :-)) roze! En wat zegt ze net als ze binnenkomt en een pakketje (boek) voor mink ziet liggen: wanneer krijg ik een pakket. Nou meid..... heel binnenkort!
Dus tara, ze zal zeker heel heel heel blij worden als ze (over)morgen van school komt en haar eigen pakket ziet!

Iris zei

Tara heeft het gelezen hoor, dank je voor je bericht! Leuk weekend gehad? Waar zijn jullie geweest?
Tara zei wel meteen erbij dat ze zelf toch ook weer graag een bol krijgt en Boris begint ook al:-)
Dus als deze swap is afgerond, maar weer een kinderswap doen? Tara gaat voor magisch trouwens;-)