maandag 9 februari 2009

KAL2: Felted Clogs # 5

Hoi,

Even, tussen al het magische-bol-geweld door, een KAL-berichtje. Ik sprak vanavond met mijn zus en mijn neefje (bijna 11) heeft aangegeven dat hij heel graag een paar sloffen van mij zou willen hebben. Hij had gister de clogs van mijn zus aan gehad en wilde ze niet meer uitdoen. Kijk, dat is nou een reactie waar ik blij van word. Hij is begin april jarig en ik zou ze voor zijn verjaardag kunnen maken (maar ja, dan is de winter voorbij). Of er gelijk aan beginnen en ze eerder geven. Dan heeft hij in ieder geval de laatste koude weken nog lekker warme voeten. En dan misschien een maat te groot, zodat ze volgend jaar ook nog passen.

Oh ja, mijn zus zei vanavond ook nog dat ze nog nooit zulke fijne sloffen had gehad als deze clogs. Ze draagt ze bijna dag en nacht. Ze vroeg me ook naar het patroon. Nou, dat geef ik natuurlijk niet, poehee, ik zit nu de komende jaren goed met mijn verjaardagskado's. Hoef verder nergens over na te denken. Iedereen aan de Felted Clogs :o)

Doeg,
Judith

7 opmerkingen:

Anoniem zei

en euh, hoe geraak ik op dat verjaardagslijstje ;-))))
Maia

Monique zei

Leuk hoor , ik moet ze nog steeds maken. Het is in ieder geval heel leuk dat mensen je zelfgemaakte dingen waarderen en zelfs naar meer vragen.

Myrthestiek zei

Hoi Judith,

weet jij toevallig nog hoeveel wol er ongeveer in de sloffen van manlief is gegaan?

Ik heb na de Wisteria (ja ja hij is AF) nog 250 gram wol over en zit te denken aan een stel voo mijn manlief.

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Tessa,

Volgens mijn breilogboek (blijkt echt reuzehandig in de praktijk) heb ik voor de sloffen van Leo (maat 47) 290 gram Drops Eskimo gebruikt. Gebreid met naald 9. Ik vrees dus dat 250 gram dunnere wol niet genoeg zal zijn. Of heeft jouw manlief heel kleine voetjes?

Jeetje, snel gebreid, je Wisteria (moet ik altijd aan de Desperate Housewives denken). Showen, showen.

Ik heb gister nieuwe Eskimo besteld voor de sloffen voor mijn neefje. Antraciet en lime. Ik had niet genoeg resten meer liggen voor een compleet paar (en met roze en paars wilde ik hem niet aandoen ;o).

Doeg,
Judith

Myrthestiek zei

Ik ga het proberen. Gerben heeft maat 41/42, dus dat wordt weer spannend ....

De Wisteria ga ik eerst even door een sopje doen en dan blocken. Anders zit het niet bepaald flateus vrees ik :o).

Nog even geduld dus.

Groetjes Tessa

Lizet zei

Leuk, weer een vrijwilliger voor de sloffen! Hier heb ik ook een paar aanvragen lopen weer.

@ Tessa, ik heb net de sloffen van M op de schaal gelegd, ook maat 41/42, brede maat. Wegen 276 gram (zit wel een laagje latex onder, dat zal ook iets wegen, maar niet echt veel).
Voor mezelf heb ik een tijdje geleden sloffen gemaakt van 200 gram Aran BFL. Eerst beide sloffen gebreid, vervolgens de resterende wol door de helft gedeeld en daarvan de extra zolen gebreid. Ik kwam voor de laatste twee toeren tekort en ik heb toen een restant andere wol daarvoor gebruikt. Ging perfect en het zit toch aan de onderkant, dus niet erg opvallend.

Myrthestiek zei

Ik heb niet de brede maat nodig, dus het gaat er om hangen.

Zelf was ik ook al van plan om de dubbele zool als laatste te doen.

Mocht ik te kort komen is het nog niet zo'n ramp. Het is wol van de Wolboerderij dus ik kan zo bij bestellen :o).

Groetjes Tessa