vrijdag 27 februari 2009

Kabeltje hier, kabeltje daar

Tjonge jonge wat kunnen kabels toch verslavend zijn. Ik kon het gisteravond maar niet wegleggen, na elke kabelronde wou ik nog even verder gaan om te kijken hoe er uit zou gaan zien. Met als gevolg dat ik al heel wat cadeautjes heb losgebreit en pas om 1 uur in mijn bed lag.
Wat kwam er allemaal uitgerold:

  • een boekje met een verhaal wat zich afspeeld op Vlieland (nav een reisgids die mijn sneaky maatje op een van mijn foto's had gezien :-))

  • voor Simon (heb ik gisteravond op zijn voeteneinde gelegd, dus toen ik vanmorgen bij hem kwam was hij helemaal verbaasd) een ontzettend leuk tasje met de S erop en een nog leuker boekje over een poesje dat wil leren spinnen.

  • een speldenkussen in de prachtige kleur paars in een klein potje. Hoe handig!

En dan nog het breiwerk, het word echt helemaal schitterend, misschien een beetje smal, maar dat blocken we straks gewoon even flink als het klaar is. De wol voelt geweldig, breit geweldig en de kleuren....... Dit liedje zegt het allemaal!

Het patroon heb ik geprobeerd op Ravelry te vinden maar dat lukt me niet, dus hier de link en dan is het de Neck Cozi.

Groetjes Wendy

7 opmerkingen:

Jon zei

Ziet er mooi uit zeg! Bekend boekje trouwens, heel erg schattig.

Myrthestiek zei

Je cozie ziet er prachtig uit.
Leuke kado's zijn jullie al rijker :o).

Judith zei

Hoi Wendy,

Oooh, Vonne van der Meer, dat is één van mijn favoriete schrijfsters.

Ben je er al achter wie de maakster van jouw bol is? Ik denk een vermoeden te hebben, maar twijfel nog een beetje.

Doeg,
Judith

Monique zei

Mooie kleur zeg, daar zal de knoop ook heel mooi op staan. En leuke cadeautjes heb je er al uitgehaald. Dat boekje heb ik ook zien liggen, geweldig is het.

Wendy zei

Boehoe, ik zit echt in dubio. Mijn neck cozi is bijna klaar. Moet 11 patroonherhalingen en heb er nu 10 klaar. Maar op de foto is hij vrij hoog en die van mij is echt net zo hoog als mijn nek. Eigenlijk moet ik hem dus uithalen, maar ik vind hem zo mooi.... In het patroon staat dat ik met dubbele draad op naald 4-5 moet breien. Ik heb draad die geschikt is voor naald 4-5 dus ik nam aan dat ik dan de draad niet dubbel hoefde te doen. Was dit een verkeerde aanname?

Judith zei

Hoi Wendy,

Is het met flink blocken niet op te lossen? Kabels trekken altijd enorm in hè? Wat ik zou doen in jouw geval? Uithalen en meer steken opzetten en er een bijpassende kabel bij doen. Uithalen lijkt nu misschien zonde, maar een nek-cozy die eigenlijk te smal is, daar blijf je waarschijnlijk een vervelend gevoel bij houden. En als ik zie hoe snel je hebt gebreid, heb je hem binnen een dag of 2/3 opnieuw gebreid, lijkt mij. En dan is hij breder en waarschijnlijk veel meer naar je zin. Mijn 2-cents :o)

Ik zit ook met een dilemma met mijn wol. Ik zal morgen jullie advies vragen. Nu bedtijd. Gaap.

Doeg,
Judith

Lizet zei

Leuk tasje en een prachtige speldencactus!