zondag 1 maart 2009

Klaar......... voor de start.......

Hoi,

Gisteravond (onder 'Vuurzee', spannend!) 2 koordjes zitten punniken en de laatste draadjes weggewerkt en klaar was mijn theemuts.En oi, oi, oi, wat kwamen er nog leuke kadootjes uit de bol rollen.Een heerlijke zachte streng BFL sokkenwol, omdat ik naar alle waarschijnlijkheid toch niet van mijn sokkengeloof zal vallen. Maatje, ik denk dat je daar wel eens gelijk in kan hebben. Sokken zijn en blijven mijn favoriete breiwerk :o)

Een heerlijke zachte BFL (wat? val ik in herhalingen?) lontwol. Prachtige kleuren, helemaal mij! We noemen het 'Pauw'. Jummie, dat zal fijn spinnen worden. Op mijn nieuwe Rose (oooooh, ik kan het niet laten, ben zo blij met mijn nieuwe wiel!).

Een bling-bling potje. Oh, ik ben toch zo dol op blikjes en potjes en andere kleine verzamelaartjes. En ik niet alleen, ik heb het al 2 keer uit jongste's handen moeten grissen ;o)

En dat was dus het einde van mijn magische bol.....

Uh, niet dus. Vannacht sloeg de twijfel toe (je moet toch iets als je niet kunt slapen). Een theemuts, van zulke fijne wol, dat slaat toch eigenlijk nergens op. Ik heb nog een paar strengen prikkerige wol liggen, die geweldig wil vilten en zeer geschikt is om de thee warm te houden, maar niet mijn nek of hoofd. Twijfeldetwijfel.

En de muts die ik op Ravelry tegenkwam (Mitered Bonnet), bleef maar door mijn hoofd spoken. Het model bij het patroon heeft ook nog eens (zo goed als) exact dezelfde kleuren als mijn wol. Dát kán toch geen toeval meer zijn?

En dus... vanmorgen deed ik dit (gevoelige breiers moeten nu misschien even niet verder lezen ;o)Manlief vond het werkelijk te idioot voor woorden en zonde van het werk. Maar denk maar niet dat ik me daar veel van aantrek.

Mitered Bonnet, here I come...Doeg,
Judith *prettig gestoord?*

6 opmerkingen:

Een famke zei

Jeetje kneetje, verbijstering alom. Maar met jouw turbobreien heb je het in een handomdraai zo weer omgetoverd tot iets moois. Dat patroon is idd ook geweldig!

veel plezier in de tweede ronde!

Groetjes Christien

Jon zei

haha, verbaasd me niks! Zei ik toch, ja ik herken dit helemaal..... zal een mooi mutsje worden.

Olga zei

wauw..ik weet dat je inderdaad snel weer iets anders breit, net zo snel als je het uithaalt? haha
ik vind je moedig!
mooie muts (allebei;-)

Monique zei

Leuk hoor, zou ik ook gedaan hebben denk ik. Zonde van die heerlijke zachte wol. Bovendien twee keer breipret, eigenlijk drie keer, nu moet je nog een tea cosie breien van prikwol, LOL!
Maar je bent ook heerlijk verwent met mooie sokken wol en spin wol. Leuk, Leuk, Leuk.

Lizet zei

Ja hoor, prettig gestoord. Wat gebruik je eigenlijk vaker, een muts of een theemuts. :-)

Nee, zonder gekheid. Als je het niet ziet zitten haal je het gewoon uit en brei je iets anders met die prachtige wol.

Een theemuts van die Winter... eh... wol... hmm, misschien toch een goed idee.

Ik heb trouwens onlangs een paar sloffen gebreid van prikwol. Na twee keer wassen en prachtig vervilt te zijn, voelden de sloffen ook nog zacht aan. Een soort bonus zeg maar.

Anoniem zei

Haaaa, goedzo Judith! soms moet je nou eenmaal moeilijke knopen doorhakken en dan niet verder 'eamelje'. (o o, nu verraad ik me dan toch aan degenen die het nog niet uitgevogeld hadden).

Leuk dat je de rest ook leuk vond!
Veel plezier ermee!