woensdag 11 februari 2009

VBTE: Felted Spinning Wheel Bag

Dit is echt een streng van het allereerste begin van mijn spinkunst. Laatst heb ik alles eens uitgezocht en kwam nog wat van mijn eerste spinsels tegen. Deze heb ik getwijnd en in een warm badje gelegd. De lanoline was helemaal hard geworden.

Vanmorgen is het gaan zwemmen in de verf, zelfstrepend als het goed is.


En nu gereed voor een klein project tussen de bol-activiteiten door.


Toen ik dit patroon zag wist ik dat dat er echt snel moest komen. Nu mijn trui af is en ik niets groots wil opstarten in afwachting van DE BOL is dit perfect om tussendoor te maken :o).

6 opmerkingen:

Heleen zei

leuke kleuren zeg! En je trui is al af!!!! Foto's!

Judith zei

Hoi Tessa,

Superleuk en handig tasje. Ik heb hem laatst ook opgeslagen. Misschien ga ik hem voor de UK-swap maken. Ik probeer erachter te komen of het spinnewiel van mijn Engelse maatje ergens een handig hangplek heeft. Waarschijnlijk maak ik aan het hengsel een drukknoopje, zodat je hem op meer plekken kunt hangen (snaptumijnog?).

Aan mijn Traditional hangt al een zakje, gewoon van stof, voor de wol die ik aan het spinnen ben. Mijn vluchthaakje zit er ook in. Dus ik vond het grappig om iets vergelijkbaars op Ravelry tegen te komen.

Ik heb net heerlijk geverfd (superwash BFL). Met nieuwe verf en dat was even wennen. Maar het resultaat is geloof ik wel mooi geworden, het hangt nu te drogen.

En nu heb ik zin om leuke batjes te kaarden, maar ik vind het in de garage te koud. Misschien dan toch maar binnen (en dan straks heeeeel goed stofzuigen)?

Doeg,
Judith

Monique zei

Leuk Tessa, ik heb hem ook gelijk opgeslagen. mooie kleurtjes weer.

Myrthestiek zei

@ Heleen: de foto's komen er aan :o).

@ Judith: jouw tasje had ik ook al gezien. Ik vind het prachtig, maar ik geraak gewoon niet achter de naaimachine :(. Iets waar ik best van baal.
Slim om het ophangsysteem met een drukker te maken voor je maatje. Volgens mij heeft ze nu toch ook een opvouwbaar wiel?

Met welke verf ben je nu bezig geweest?

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Tessa,

Bij mijn weten heeft mijn maatje 2 spinnewielen, waarvan 1 opvouwbare.

Ik had een paar nieuwe kleuren verf besteld, via Ebay, uit Engeland. Van ForestFibres. Ik wilde wat grijzen en groenen erbij hebben en heb charcoal, slate, midblue, moss, sage en lime gekocht. Nieuwe verf betekent altijd weer even spelen met de hoeveelheden. Ik heb er een toef superwash BFL mee geverfd en eigenlijk vind ik het erg mooi geworden (goede groenen deze keer, in combinatie met grijzen en blauwgroenen :o).

Omgerekend is deze verf niet de allervoordeligste soort (er zit al zuur bij, in korrelvorm), dus ga maar eens uitkijken naar 'gewone' acid dyes (toch maar naar de handwerkbeurs?) in nieuwe kleuren. Maar om te proberen was dit wel een leuk setje (kleuren kun je zelf kiezen).

Ik ben gistermiddag ook met mijn kaardemolen in de weer geweest en er zijn zulke onwaarschijnlijk mooie bats vanaf gekomen. Geen pilletje te zien, dat is voor het eerst. Ik heb zwarte alpaca, zelfgeverfde paarse alpaca en zelfgeverfde zijde (in paars, lila, roze en blauw) gemengd. 1 Massa luchtigheid, ik zou er wel in willen rollen :o)

Ik wil vandaag nog veel meer kaarden. Helemaal enthousiast (en dat gewoon met mijn grofbeslagen kaardemolen).

Ik heb de voeten van mijn 2-richting-sokken afgebreid vanmorgen en kan nu de steken opnemen voor de boord. Foto verschijnt eerdaags op mijn weblog.

Doeg,
Judith *in een crea-cick momenteel ;o)*

Lizet zei

Leuke kleuren voor een leuk project!