zaterdag 28 februari 2009

eerste foto's van mijn bol

Nu ook de bol voor Fae de deur uit is gegaan vanmiddag, kan ik me helemaal storten op de ontvangen bol en daar hoort natuurlijk eest een foto verslag bij:-)

Wij hadden een rare dag gister. Terwijl het huis (het hele blok, woningbouw) voor in de steigers werd gezet voor de aankomende renovatie en achter Jef in de regen ook bezig was in de tuin met steigers om o.a het zonnescherm te verwijderen, ook voor de renovatie, waren Tara en ik druk in de weer met de bol voor Fae. 's Morgens was er al een pakket gebracht, dus ik verwachtte mijn bol totaal niet. En toen stond dus toch mijn bekende postbode aan de deur met deze erg leuk uitziende doos:


Aan de poststempel, welke Jef, die het pakket had aangenomen, voorlas, denk ik te kunnen opmaken van wie het pakket komt, maar helemaal zeker ben ik niet...

Bovenin de doos zit een map met een brief, waarop staat dat het om sokkengaren gaat van 40% bamboe, 40% wol en 20% nylon en er zitten een paar patronen in, zo te zien.
Zoals het in de doos erbij lag, zonder de map:


Ziet dat er niet vreselijk leuk en veel belovend uit? Erg leuk, die hangertjes met de namen van de kids erop, Tara was er meteen weg van (en Dido zoals gewoonlijk niet van weg te slaan):

Ze mogen dan ook meteen hun pakje open maken:


Het staat helaas niet op de foto, maar Boris sprong werkelijk een gat in de lucht bij het zien van zijn vliegtuigjes, hij is dol op die dingen:-)
Tara is altijd gek op boekjes en schriftjes om in te schrijven, dat is al gauw goed en Dido kreeg een handgebreide 'sokpop', die ze nu steevast 'mijn Kado' noemt. Hij moest mee in een doosje in de bakfiets, toen ik het pakket van Fae ging posten;-)


En hier nog even de inhoud uit de doos met een duidelijke blik op de bol. Ik vind het garen prachtig! Bij de patronen zit een sjaal (gehaakt, ja ja!) en die wilde ik in eerste instantie ervan maken, maar ik heb me toch bedacht. De kleuren (echt heel mooi hoor, begrijp me niet verkeerd!!), zijn niet zo geschikt in mijn gezicht zeg maar, maakt me wat flets. Dus toch sokken, al weet ik nog niet welke. De sjaal ga ik zeker ook maken, maar dan van een Noro bol die ik nog heb liggen en daarvoor is het patroon ook gemaakt, dus dat komt mooi uit.


De maakster van mijn bol wil me duidelijk aan het haken krijgen. Ook ik mocht pakjes uitpakken: een fijne bamboe haaknaald en een boekje met haakpatronen en dus die sjaal:

5 opmerkingen:

Jon zei

Leuk zeg! laat de echte haakster in ons midden opstaan? En wat ziet die bol er heerlijk rijkelijk gevuld uit zeg, leuk leuk leuk. Geniet ervan!

Monique zei

Alweer paarstinten, ja, ja. Zou het iets met Pasen te maken hebben. En haken is best leuk hoor, en helemaal niet moeilijk.
Ook dit is weer een verwenpakket.
Ben ook hier weer erg benieuwd wat het worden gaat.

Lizet zei

Mooi zeg, een prachtige presentatie van het geheel. Haken kan inderdaad best leuk zijn, al doe ik het zelf ook maar weinig.

Anoniem zei

Jee, alweer zo'n mooie! Geweldig!

Olga zei

ziet er super uit! en uitpakken met kinderen maakt het nog leuker hè!