zaterdag 28 februari 2009

Pakket ontvangen!

Gewoon zelf aangepakt, gelukkig waren we vroeg thuis en de pakjesbezorger was laat. Razendsnel alle flannellen voor zo'n 20 luiers en 40 inleggers opgeruimd (eigenlijk mag ik van mezelf helemaal niet werken in het weekeinde) en toen mocht de doos open. Helemaal boordevol met wol en kadootjes. Bovenop een patroontje voor een zomersok van Drops Fabel, daaronder een lief briefje van mijn maatje, die zo vreselijk veel meters heeft gesponnen. 600+ meter, daar kunnen wel 2 paar sokken uit!

Even een foto van de schapenvacht, waarmee de doos afgevuld was. Heerlijk, na het breien ben ik dus nog lang niet klaar.

En er zaten kadootjes bij voor mijn veertienjarige zoon die wel eens met lede ogen aanzag hoeveel kadootjes er voor zijn zusje bij zo'n MB zaten. Hij was stomverbaasd, maar ook ontzettend blij. En chocola... een voltreffer voor dit kind! Namens hem heel hartelijk bedankt!

En hier de bol in haar geheel met op de voorgrond wat extra kadootjes. Een pot vol zelfgebakken koekjes, een pak heerlijke koffie, een beertje met een gat (ik weet waarvoor het is, een spin-attribuut, maar kan even niet op de naam komen) en nog een pakje dat ik naderhand mag openen.

Een close-up van de prachtig gekleurde wol. Een combinatie van merino en tencel, bedoeld om een paar sokken van te breien. Nu twijfel ik echter een beetje of ik de draad dubbel ga nemen (dan is het nog altijd 300+ meter, genoeg voor een paar zomersokken), omdat ik eerder razendsnel door een tencel-merino combi heen was. Hmm, wat nadenken over dit dilemma en intussen wat browsen naar andere mogelijkheden is ook altijd leuk!

Ook zijn er nog een tweetal kadootjes voor de dochter die ze open zal maken zodra ze straks thuis is.

Lief maatje, ik ben al helemaal blij met de bol!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

he gelukkig, hij is aangekomen.
het is overigens geen spinattribuut hoor, gewoon een antimot hangertje, maar de maat van het gaatje komt idd wel overeen, dus hij kan er ook goed voor door:) had ik nog niet bedacht.
ben blij dat de chocolade in goede smaak valt want ik wist écht niks anders te bedenken.
mocht je met dubbele draad gaan werken, er zit aan het einde een een eindje losse draad(ongeveer 10meter denk ik) want hij brak tijdens het bollen,maar wilde je het stuk niet onthouden dus er gewoon bij laten zitten.ik had zo'n haast met opbollen dat ik niet door had dat ie bleef hangen achter de bank:(
oh en de wol is hampshire down:)

liefs je MBM.

Anoniem zei

Jee, wat ben je verwend zeg! Prachtige wol! En heerlijke chocolade. WAt lief van je maatje (die ik denk te herkennen) om ook aan je zoon te denken!

(aah, ik snap je opmerking over die Luier-tak ineens (sorry meiden, inside joke): je zit er tot je oren in!)

Monique zei

Tjee wat een verwennerij zeg. De wol ziet er geweldig mooi uit. Ik zou het ook zonde vinden om er sokken van te breien met de weetenswaardigheid dat je er zo gaten in loopt. Dat is bij mij ook een beetje de reden dat ik nog niet zo heel warm loop om zelf sokken te breien voor mezelf. De kinderen lopen er niet zo makkelijk gaten in.
Ben benieuwd wat je er van gaat maken. Succes

Anoniem zei

even je idee uitgetest voor de functie van het beertje(als lontwol trekker, weet de echte naam ook niet)en het werkt, best grappig, nu heb ik er ineens heeeeel veel:)

groetjes je mbm
ps: bedankt voor het idee! inmiddels alweer achter het spinnewiel:))

Wendy zei

Zo'n ding heet een dizz en ik denk ook te weten wie je bolmaatje is!

En wat een ontzettend mooi pakket is het zeg!

Iris zei

Wat een verwennerij en wie jouw maatje is, lijkt mij bijna publiek geheim;-)

Anoniem zei

het keukenpapier moet je wel even uit de pot halen, blijven ze lekkerder, die zat er in om ze heel te houden:)

Lizet zei

Een antimot hangertje? Ik wist niet eens dat die bestonden, haha!

Maar het is dus een dizz. Kijk, zo leer ik iedere dag iets nieuws. :-)

Dadelijk gaan we de koekjes proberen!