zaterdag 28 februari 2009

Ook in dubio

Voor een ander vind ik het altijd gemakkelijk een oplossing te bedenken of een beslissing te nemen, maar voor mezelf.... ik ben een enorme twijfelkont.

Ik heb zulke prachtige wol gekregen. Handgeverfde Bluefaced Leicester. En daar ben ik een theemuts mee aan het breien. Die wordt hartstikke leuk (simpel en functioneel). Maar diep in mijn hart vind ik het eigenlijk zonde om met zulke prachtigeheerlijke wol een gebruiksvoorwerp te maken. Deze wol wil ik op mijn huid voelen, hij is namelijk om te knuffelen zo zacht.

Kortom: ik zit enorm te dubben of ik de theemuts uit zal halen (ik hoef nog maar 24 toeren en een koordje, dan ben ik klaar) en de wol gebruiken voor een heerlijke nekwarmer of zo en dan een theemuts breien (ik ben helemaal into theemutsen momenteel, gek hè?) van een mindergeweldig wolletje? Of de theemuts afmaken en er gewoon van genieten dat ik zo'n bijzondere theemuts heb (die ook nog eens knuffelzacht is ;o)? Er komt ongetwijfeld wel weer eens een streng BFL aanwaaien hier in huis (online shoppen is geen straf voor me), waar ik dan iets van kan breien dat op mijn prikgevoelige huid optimaal tot zijn recht komt.

Help!

Doeg,
Judith

8 opmerkingen:

atelierbkh zei

ik zou hem lekker afmaken en er van genieten!

Groetjes Bianca

Lizet zei

Weet je wel hoe lekker zo'n muts kan aanvoelen als je hem net van de hete theepot afhaalt. Heerlijk om je handen in te warmen. ;-) Dubbel plezier als deze ook nog knuffelzacht is.

Judith zei

Hoi Lizet,

Hahaha, dat bedacht ik me later ook nog. Als het echt koud is, kan ik altijd de theemuts op mijn hoofd zetten. Multifunctioneel zo'n ding :o)

Doeg,
Judith

Myrthestiek zei

Hoi Judith,

ik zou lekker door gaan met je thee-/ hand-/ hoofdwarmer ;o).

Zo kun je het hele jaar van het zachte wolletje genieten en een nekwarmer is toch eigenlijk alleen voor de winter.

Groetjes Tessa

Jon zei

O, ben ik weer de dwarsligger denk ik: ik zou 'm uithalen. Als ik namelijk zoiets bedacht heb, dan blijft het hangen in mijn hoofd en denk ik altijd als ik die theepot zie: dat had een lekkere nekwarmer kunnen zijn. Met als einde dat ik na maanden alsnog de boel uithaal wat dan veel lastiger is...
en in dat tempo dat jij kan breien...
Ik zou dus uithalen, maar wel eerst een foto maken.

Olga zei

ik zou hem laten, en ook af en toe mijn handen erin stoppen, en gewoon een keertje een ander wolletje kopen ;-)

Maia zei

hihi, ik zou hem uithalen.
Met mijn zomerbol heb ik lang getwijfeld en dan toch uitgehaald en heel blij ermee ;-)

Iris zei

O, dat twijfelen, dat ken ik zo goed en niet enkel voor mezelf, juist ook heel erg voor anderen zoals MBM's...