zaterdag 28 februari 2009

Magische bol tot nu toe

Hoi,Het is echt bizar. De kadootjes vliegen me om de oren. Ik voel me enorm verwend. En nu zitten er nog 3 (!) kadootjes in de bol (nou, eigenlijk 2 in de bol en eentje los met het bijbehorende nummer in de bol). Hemeltje, maatje, wat geniet ik van deze bol en de kadootjes. Allemaal precies afgestemd op mij (en de jongens en een beetje op manlief ook ;o). Of je hebt je goed ingeleefd in mij of ik ben een open boek (of misschien is het combinatie), maar 'spot on' hoor.Foto's, foto's, ik hoor het jullie roepen. Hier komen ze:

Een stippelige koker, voor breinaalden, bestek, pollepels of whatever. Grappig! Wat voor luchtje ruik ik toch steeds? Is dit nu de beruchte geur van... Whiskey (ik val door de mand, ben geen kenner ;o).
Een zakje snoep voor de jongens. Het lag op mijn werkblad, 3 jongens gaan 'even' computeren. Ik loop even langs (ik hou graag in de gaten wat er gebeurt op de pc) en wat zie ik? Zakje leeg. Conclusie: lekkere snoepjes :o)
Een prachtige beschilderde aardewerken kom van de Wereldwinkel. Ik drink mijn thee het allerliefst uit een kom, maar dat kán mijn maatje niet hebben geweten.... Toevallig goed gegokt? De kom is al opgenomen in het dagelijks theeritueel. Ik heb er al heerlijk thee uit gedronken.

Mooi hè?
Ik zou een zakje thee uit de kom pakken... mijn maatje (of een medewerker van de Wereldwinkel) heeft humor... ;o)Waar zal ik beginnen? Lekkere wierrook. En als het op is, mogen mijn haaknaalden in de het kokertje. Chocola (CHOCOLA), onweerstaanbaar lekker (en dus al op). Een klein notitieboekje, van natuurlijke materialen en handgeschept papier. Eigenlijk veel te mooi om in te schrijven. Een etuitje, geweldig, van stippenstof (voel ik een link met een kabouter?). Ik denk dat ik er de kabels van mijn rondbreinaaldenset in ga doen (perfect maatje). Die zitten nu in zo'n saai standaard doorzichtig etuitje en deze met stippels is 1000x leuker.

Op de achtergrond 1 van de geweldige theemutsen uit het boek. Dit schaap ga ik beslist een keer breien, hij is zo lollig. Voor het boek 2 stukken 'eng spul'. Katoen en hennep. Prachtig spul, mooi gekamde lont. Lief maatje, het voelt wél verschrikkelijk ;o). Kippenvel toen ik het uit de zakjes haalde (en nu weer een koude rilling door mijn lijf). Ik weet echt niet of ik hier mee kan werken (ja, of ik moet handschoenen aandoen bij het spinnen), mijn watjes-angst is toch echt te groot, vrees ik :o). Ik moest hardop lachen bij je briefje dat erbij zat. Schurk.
En dan, het pièce de resistance.... mijn theemuts. Niet uit het boek. Ik kon geen goede match vinden met de geverfde wol en een patroon. Wol is geweldig, veel patronen uit het boek zijn geweldig, maar niet samen. Gelukkig bood Ravelry uitkomst. Een poos geleden had ik de Noro Kureyon Tea Cozy gespot en die ben ik aan het breien: het wordt een zgn. No-Noro Tea Cozy :o)Ik moet nog een toer of 8. En dan een koordje breien (of mijn punnikmolentje tevoorschijn toveren). Máár ik sluit dus niet uit dat ik hem straks weer ga uithalen en dan iets lekker warms winterigs ga breien. Manlief vind dat zonde van het werk, ik niet. 2 Keer lol van 1 bol... dat is helemaal zo gek nog niet :o)

Lief maatje, ik geniet me suf. Ik voel me schandalig verwend, dankjewel! En dan liggen er nog 3 kadootjes op me te wachten. Het kan niet op. Ik ga gauw verder breien. Wordt vervolgd.

Liefs,
Judith, die nog steeds in nachthemd, loungebroek en slobbertrui rondloopt (en het ergste: ongedouched). Pyjama-dag :o)

6 opmerkingen:

atelierbkh zei

het muntje is gevallen bij mij, ik weet wie je maatje is:)

Groetjes Bianca

Olga zei

wauw! super!

Anoniem zei

ha ha ha, ik kon het niet laten, dat enge spul erbij te doen.....maar niet getreurd als je je angst niet kunt overwinnen. Je kunt het altijd nog als opvulling voor 't een of ander gebruiken.

Die kom wist ik niet, maar ik vond hemzelf zo mooi. Dat die thee aanelkaar zit, wist ik ook niet!

Eh, ja da's whisky. Schotse, wel teverstaan. Geen Dalwhinnies, by the way (die vond ik te breed).

Stippeltjes- kabouterhint: GOED!

Zoals ik net al naar je prive mailde: dat wol-dilemma heb ik ook altijd. Kannu niet hellepe, dus. Zelluf kiezen!

(wat is dat toch leuk, je bol weer terug te zien op deze manier! En te zien hoe er van wordt genoten...)

MBM (die allang 1000x herkend is door oplettenden natuurlijk)

Wendy zei

Volgens mij weet ik het ook! Hihihi zo leuk dit, alles bij iedereen binnen zien komen en dan proberen het ene aan het andere te knopen. Heb alleen bij die van mij nog geen enkel idee!

Monique zei

Geweldig wat een verrassings pakket zeg, en ik vindt de thee muts ook heel mooi. Dan heb je toch een luxe theemuts. of kun je hem niet ook gebruiken voor op je eigen bol, hoofd bedoel ik dus. Nadat hij op de theepot gezeten heeft dan is hij lekker warm.
Maar je bent in iedergeval lekker verwent, met hele leuke cadeautjes.

Iris zei

Nou jij bent zeker verwend zeg, wat heerlijk! En die schapen theemuts, die lijkt mij ook wel wat zeg, wat is die leuk!