zaterdag 7 februari 2009

en nu?

En zo is het geworden:


ietsje donkerder dan ik had bedoeld, maar toch wel erg mooi.
maar zoals de titel al zei: wat nu? Ik ga het spinnen, maar weet niet goed wat ik zal doen. Gewoon dubbel twijnen of navajo om de kleuren gescheiden te houden. Wat zou nou leuker zijn? Of de hele rimram nog door de kaardemolen om alles te mengen?
Moeilijk hoor.....iemand een idee?

oja, wat ik nog met jullie moet delen:
de boel hangt te drogen op het wasrek en de kids babbelen over de wol (heel normaal he, dat kinderen tijden de lunch over de geverfde wol van mams babbelen ;))
Mooi hoor mam, ga je het nog met wat leuks mengen? vraagt dochter van 6, Nee, gewoon spinnen en navajo-en hoor, zegt dochter van 10. Mogen we ermee vilten, vraagt dochter van 3. Neeee, roepen die andere twee: dit is voor mama's bolmaatje!

Yep, ze zijn erfelijk belast!

9 opmerkingen:

atelierbkh zei

die is heel herkenbaar ja.... zo zitten de oppaskinderen hier ook alleen vragen ze dan nog wat ik er van ga breien en of het voor hun is:)
ja met alleen maar jongens over de vloer is dat wel heel bijzonder zo kreeg een van de jongens een paar handgebreide sokken(vorig jaar van mathé geweest en met de verhuizing kwijtgeraakt waardoor maar 2 keer gedragen)en volgens zijn moeder leeft hij er in:)
mathé zegt altijd:> daar word ik zooooo blij van! oftewel hij vind het mooi en wil er iets van:)
Wel mooie lont geworden, ik zou hem dubbel twijnen, vind dat altijd een erg leuk effect hebben door de dubbele kleuren.

Groetjes Bianca

Iris zei

Ah, ik had ook zo'n mooie lont geverfd voor mijn maatje Nou ja zo een, heel anders weer natuurlijk, maar ik ben vergeten er een foto van te maken en heb al een groot deel gesponnen. Daar moest ik nog flink over nadenken, want ik wilde dus gewoon twijnen, maar niet dat bepaalde kleuren op elkaar kwamen of op zichzelf. Maar ik ben eruit en vind het giga spannend hoe het straks uitpakt met twijnen!

Judith zei

Oh Jon, dit ziet er wel goed uit hoor. Ik zou het niet gaan kaarden, want dan wordt het vrij egaal geheel. En juist die verschillende kleuren maken een garen bijzonder. 2 Draads of Navajo? Lastige keuze. Met gewoon twijnen krijg je meer kleurvariatie in je garen, met Navajo meer een streepjes-effect bij het breien. Je kunt de manier van twijnen natuurlijk ook laten afhangen van hoe dik of dun je de wol gaat spinnen/hebt gesponnen. Ik spin vaak dunner dat ik van plan was en pas dus soms mijn manier van twijnen aan, aan de uiteindelijk gewenste dikte van het garen.

Doeg,
Judith *ook zo heerlijk geverfd vandaag. Morgen eens foto's maken. Het is niet voor deze swap, dus ik kan alles met een gerust hart laten zien :o)

Lizet zei

Leuk, die kinderen die zo heerlijk meedenken!
Mooi geverfd! Ik weet wel heel zeker dat daar iets heel moois uit gesponnen zal gaan worden. Verder ben ik het eens met Judith, niet kaarden dus.

Lizet, die vandaag voor twee projecten gaat verven. Eentje daarvan de MB, de ander een bestelling van een zoon: wil ook Felt Clogs.

gnaptor zei

mooi! ik zou ook niet kaarden en navajo twijnen. Zeker als het korte kleur verlopen zijn vind ik dat mooi. Eerst deed ik ook niet aan draften voor het spinnen, maar voor navajo is dat toch wel heel fijn. de kleuren blijven mooi bij elkaar en krijgen mooie overgangen.

tabitha, helemaal brak van een avondje uit. wat word ik oud.....

Myrthestiek zei

Het zijn prachtige kleuren.

Ik zou het zelf niet meer gaan kaarden, manier van twijnen .....
tja het is maar wat je er mee wil bereiken ;o).

En deze erfelijke belasting van de kinderen vind ik eigenlijk wel een aanwinst :D.

Groetjes Tessa

Sokssawat zei

Gewéldig!

Heleen zei

Prachtig geverft Jon! Ik hoop dat mijn meisjes over een paar jaar ook zo praten, dat zou ik zo'n eer vinden!

Olga zei

Wat leuk Jon dat ze zo met je meedoen, klinkt heel gezellig!! En mooie wol ook!