donderdag 5 maart 2009

Voor Wendy, chocomousse




Per persoon heb je 1 ei, 1 eetlepel poedersuiker en 25gr chocolade nodig, ik heb liefst melkchocolade, maar het kan evengoed met puur.


Voor 5 gulzigaards zoals wij ;-) neem ik 8 eieren, 200gr chocolade en 8 eetlepels poedersuiker.


De chocolade smelt ik au bain marie

in de onderste kom doe je water, in de bovenste kom enkel de chocolade, breng het water aan de kook tot de chocolade gesmolten is.


Ondertussen doe ik de eierdooiers in een grote kom, ik doe er de poedersuiker bij en roer met de klopper. Het eiwit klop ik tot sneeuw, zo stijf dat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het er uit loopt. Dat meng ik voorzichtig onder de chocoladetoestand. Minstens een uur in de frigo zetten en klaar!


4 opmerkingen:

Monique zei

Lekker Maya, dat ga ik ook eens proberen. Ik ruik de chocolade al.

Wendy zei

wauw, dat ga ik zondag proberen. Heb er eigenlijk nu al zin in maar geen tijd. Trouwens:

GEFELICITEERD MET DE JARIGEN

Er zijn er toch meer jarig bij jou thuis nu?

Olga zei

Hee super een foto recept! nou wil ik het zeker ook gaan maken, morgen chocola kopen, oja en eieren enzo natuurlijk ;-)

maia zei

Bedankt hoor, vandaag Kurt en zaterdag Viggo 2 jaar! Zondag de familie op visite.
Het was lekker ;-). De smaak hangt vooral af van de chocolade die je gebruikt, kies je favoriete merk, bij ons côte d'or.