zaterdag 21 maart 2009

Update vanuit Frankrijk

Vanuit een zonnig Frankrijk even een update over mijn prachtige bol!

Tussen de bedrijven door heb ik aardig wat kunnen breien, dat is een heerlijke afleiding van al het geregel. Bij beide sokken ben ik net voorbij de hiel. Alleen nu stuit ik op een probleem waarbij ik van jullie advies hoop te kunnen krijgen hoe dit op te lossen. De sokken zitten te strak om mijn wreef (zie foto`s). Die is niet absurd hoog dacht ik. Wel heb ik smalle, doch lange voeten (maat 42) en brei daarom maat S. De hiel wordt dmv verkorte toeren gemaakt. Iemand een idee hoe ik dit het beste/mooiste/makkelijkste kan oplossen?


Maar nu even het belangrijkste: worden ze niet prachtig!? De wol breit prachtig op, super kleuren zijn het!
Mathilde wilde ook weer op de foto, deze keer met een vervaarlijk mes, gelukkig van plastic!
Ik heb natuurlijk weer wat kado`s mogen uitpakken en had jullie in een eerdere blog al foto`s daarvan beloofd. Alleen staat nog niet alles op de foto en ga ik ook nog niet alles op de foto zetten omdat jullie dan meteen weten wie mijn maatje is :-p gna, gna! Toch even een lijstje van wat ik en de meisjes tot nu toe hebben gekregen:
- heerlijke zelfgesponnen merino wol voor Noémi (foto stond in vorige blog)
- lekkere warme gevilte sloffen voor Mathilde (foto volgt als de verhuisdozen aankomen......)
- duindoorn handcreme van Weleda pour moi (zit nu op mijn handen)
- een lekker stuk zeep, ook pour moi (al in gebruik)
- prinsessenkleurplaten voor Mathilde die met behulp van de Franse nichtjes al allemaal gekleurd zijn:

- un secret, die ik pas in mijn laatste bericht wil onthullen!

groetjes, heleen

PS: hier alles goed. Heerlijk weer dus (tegen de 20 graden, alleg griet en bloeit hier al!) en volop bezig om ons een weg te banen in de Franse burocratische papierberg voor verzekering, kinderbijslag etc. Daarover een andere keer meer.

8 opmerkingen:

Een famke zei

Hoi Heleen,

Wat mooi dat alles goed gaat daar!
Kun je zelf en de kinderen al een beetje wennen?

Ik vind de sok prachtig. Ik kan je alleen niet helpen. Je zou voor de wreef meer steken nodig hebben maar dan zou je moeten uithalen en bovendien met zo'n ingewikkeld patroon...pff kweet niet. Misschien wordt het met het dragen wel soepeler?

Succes!

Christien

Myrthestiek zei

Hoi Heleen,

fijn dat het allemaal goed gaat bij jullie.

De sokken worden MOOI! Het enige wat ik kan bedenken is om toch een grote hiel met hielflap te breien ipv verkorte toeren ...... ik heb zelf hoge wreven en de verkorte toeren zijn toch vaak te strak bij mij.
Maar misschien weet onze sokkenexpert JUDITH een makkelijkere oplossing.

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Heleen,

Om bij deze sok nog wat meer ruimte voor je wreven te krijgen, zul je een deel van de sok moeten uithalen. Een hiel met hielflap geeft iha meer ruimte dan eentje met verkorte toeren. Je kunt een verkorte-toeren-hak breien over meer dan de helft van het aantal steken. Dat geeft ook wat meer ruimte. Of een verkorte-toeren-hiel mét spie-meerderingen (maar dat komt misschien met dit patroon niet handig uit). Voel je niets voor uithalen, dan is het wellicht de kortste klap om gewoon verder te breien en de 'natuur' zijn werk te laten doen. Mijn ervaring met sokken is namelijk dat ze in het gebruik ietwat uit/mee gaan rekken. Dus als ze nu niet écht heel erg te strak zitten, heb je best kans dat ze straks gewoon prima zitten. Ik hou zelf van aansluitende sokken en brei ze daarom best vrij strak. Bij het dragen rekken ze dan precies genoeg mee om comfortabel te zitten.

Prachtige sokken trouwens!!

Doeg,
Judith *sokkenexpert, whoehaaaa, het moet niet gekker worden :o)

gnaptor zei

fantastisch een bericht uit frankrijk. ook niet een beetje jaloers hier hoor.... toevallig deze week mooi weer gehad, dus we houden het nog even uit in nederland ;-)

mooie sokken. zou ik dan toch een keer overstag gaan.....

Monique zei

Wat een mooie sokken zeg. Wat betreft hulp......ik kan je niet helpen. Zelf te weinig sokken gebreid, en zeker geen sokken met zo'n mooi patroon er in. lijkt me heel moeilijk, wil ik wel altijd nog eens doen hoor.

Maar wel fijn dat je tussen de verhuisstress en al het geregel van formaliteiten toch de rust kunt vinden om even lekker te breien.

Mooie tekeningen trouwens.

Lizet zei

Prachtige sokken! In mijn ervaring worden ze in het dragen inderdaad iets ruimer.

Leuke kadootjes weer in de bol.

Groetjes,
Lizet, die inmiddels veel sjaal heeft, maar tevens veel last van CTS dus even niet zoveel breit. Nog geen nieuws op het kadootjesvlak echter, deze zitten goed verstopt in de bol. Maar de ruwe vacht is geverfd en gekaard met wat Ouessant en deze ben ik gaan spinnen. Nog steeds lol met mijn bol dus. :-)

Heleen zei

bedankt voor jullie reacties! ik heb gisteren de sok tot voor de hiel uitgehaald en heb aan de zool kant een paar steken gemeerderd. Daarna weer de hiel met verkorte toeren gebreid. Hopelijk geeft dat wat meer ruimte. Zo niet, dan ga ik voor de hielflap. jullie horen of het gelukt is!

Olga zei

wat goed dat je alweer online bent! mooie sok!!
fijn dat het goed gaat! heel veel succes met regelen!!