zaterdag 7 maart 2009

Vnalles

Hoi,

Even een berichtje met van alles wat. Allereerst, Jon, gefeliciteerd met je baan. Het klinkt hartstikke goed (en wat een fijne baas!), ik hoop dat je het erg naar je zin gaat krijgen!

Zag ik daar nu ineens nóg een theemuts langskomen? Wat een toeval, al die theemutserij deze ronde.

Ik geniet erg van de bollen en breisels die hier worden gepost. Ik moest erg lachen om de doos wol en garens die Monique heeft gekregen. Dat is nog eens een magische verrassing. Jij kunt eventjes vooruit met al je nieuwe voorraad :o)

Ik ben inmiddels met mijn 3e magische-bol-breisel begonnen.

Nadat dit -op zich schattige- mutsje minder leuk bleek dan gedacht, heb ik de bol wol even een paar daagjes aan de kant gelegd. In de tussentijd heb ik mijn moeder's Clapotis afgemaakt (vervangende zijde gekregen van de verkoopster) en heb ik lekker zitten spinnen op mijn roosje. Ik heb 2 klossen met BFL-tencel gesponnen (in paars, aqua, marine en lime) en ben nu met een 3e klos bezig, Wensleydale (zwart). Die 3 ga ik straks (vanavond?) samen twijnen om sokken van te breien.Op Ravelry heb ik ondertussen gekeken naar baret-achtige mutsen. Veel leuks gezien, maar dan bleek bij goed kijken mijn magische wolletje te dik of te dun of te weinig. En in het omzetten van het patroon had ik gewoon niet zoveel zin ;o)

Maar toen kwam ik het One Day Beret Recipe tegen. Tadaa, bingo, daar was breisel # 3.Gisteravond zitten breien, tot aan het 'rechte' deel. Vandaag verder en met een beetje geluk, heb ik hem dan vanavond af. Mijn eigen Two Day Beret :o)
Voor de scherpe kijker, inderdaad, ik brei deze baret magic loopend. Het vorige mutsje ook. Was voor het eerst voor me en ik vind het inmiddels echt een handige manier van breien en ga hem zeker vaker gebruiken (misschien zelfs voor sokken? whoehoe).

Het gestippelde etuitje dat ik in mijn magische bol vond, heeft een bestemming gekregen.
De kabels van mijn KnitPicks-rondbreinaaldenset verhuisden van dit (saaaaaaaaaaaaai.....):Naar dit: veel beter.....Past perfect, alsof het ervoor gemaakt is....Zo, dawastweervoornu.

Doeg,
Judith

7 opmerkingen:

Jon zei

Dank je!
Hier ook uitgehaald, ik was niet zo tevreden over de mouw. Mijn eigen schuld want ik had het patroon niet gevolgd. Mij leek de mouw erg pofferig en ik dacht: ik ga gewoon zelf meer geleidelijk meerderen, maar dat haalt het hele leuke van het model weg, dus we gaan weer overnieuw beginnen. Liever een keer uithalen en dat het resultaat echt naar je zin is, dan dat het klaar is en in de kast blijft liggen. Dus poging twee.

Maia zei

Super! dit was het patroon dat ik wou linken toen ik een baret suggereerde, maar ik vond hem niet meer terug. Ik heb hem gebruikt voor Finn zijn muts, handig dat het voor elk hoofd en woldikte kan.
De rand mocht hier wel iets spannender zijn geweest, ofwel is hij al een beetje uitgerokken van elke dag te dragen, misschien controleren voor je afzet.
groetjes

Myrthestiek zei

Leuk. Nu maar hopen dat 3 maal echt scheepsrecht is voor jou :D.

Een famke zei

Leuk leuk leuk. Ennuh, drie maal is scheepsrecht toch?

Christien

Anoniem zei

tja... al was het er voor gemaakt! Leuk!

Geweldige barret wordt dat. Ik magicloop ook bijna alles wat rond moet en niet gewoon op mijn rondbreinaald past.

Nou, 3 keer lol van 1 bol. Wat wil je nog meer?!

Lizet zei

Mooie baret toch! Drie keer lol van de wol, petje af!

gnaptor zei

ja ik dacht, ik ga pas reageren als je iets definitefs hebt hoor ;-) Alleen jij kan zo perfectionistisch 3 keer genieten van een bol ;-)