dinsdag 3 maart 2009

My cup of tea!

'Mem, help my, 't is sa swier....!!!!' (mama, help me, 't is zo zwaar)

Dagmar tussen de middag. Doet de pakjesman open. Ik zit nietsvermoedend een boterhammetje te eten, in beslag genomen door Ronja's besluit dat vandaag kaas het ergste is wat haar kan overkomen, en Arwen die haar bordje te pakken heeft en dus haar mini-stukjes-brood de tafel overgooit.

'Toe nou, doch de doar iepen, 't is echt swier!' (doe de deur open, 't is echt zwaar!)
Wanneer ik de dozen van haar aanpak (er zaten wat andere bestellingen bij), dringt het tot me door: mijn Bol!!

Ik beheers me, want ik wil hier lekker voor gaan zitten. Dat betekent dat er eerst 3 kinderen uit de buurt moeten (de 4e zit nog op school). Na bergen stukjes brood met kaas bij elkaar geschraapt te hebben en alles maar aan de kippen gevoerd (die kaas vandaag zien als Geschenk uit de KippenHemel), 1 kind naar school te hebben gejaagd, 2 kindjes kaasrestjes-vrij te hebben gemaakt en op bed gegooid, HEB IK DAN EINDELIJK MIJN HANDEN VRIJ!! "t Feest kan beginnen:


Stipjes!!! Rood met witte!! Stapels pakjes, een overdonderend lief briefje van mijn MBM (die ik WAARSCHIJNLIJK denk te herkennen, maar nog niet helemaal), veel inpakmateriaal en en en.... een absoluut-om-op-te-vreten Bol!! Komt ie: (waarom is paars toch altijd zo lastig op de foto te zetten????)Na flink grabbelen heb ik alle kadootjes te pakken. Omdat alle kinderen uit mijn buurt zijn (he, wat lekker rustig) kunnen ze hun stapel pakjes (echt waar, een bérg!) nog niet uitpakken. Daarover dus later.

Eerst verlustig ik mij aan de prachtige Bol: handgesponnen BFL in vreselijk mooie paars/blauwe kleuren. En weet je: mijn maatje heeft er Sari-restjes in mee gesponnen (recycle-zijde dus). Het thema van de bol is nl recycle, zoveel mogelijk materialen en spulletjes die voortkomen uit iets anders. Super!! My cup of tea!

Over thee gesproken: dit zit in mijn eerste pakje. Helemaal leuk: kringloop, theepot, blauw-wit-porcelein: helemaal Greetje. (en maatje: helemaal heel! En dat hengseltje komt goed: heb nog wel wat liggen!) Is 't niet schattig?Ook Dirk is niet vergeten. 3 (ja echt: 3!!!) repen Fairtradechocolade, verschillende smaken. Nou stond er maar op 1 reep zijn naam, dus kan ik net doen of ik dom ben en denken dat de rest voor mij is. Oke, een middenweg dan maar. Ik proef de middelste vast een beetje voor. Vindt hij vast niet erg. Hi hi.


Het patroon? Summerlin: een gebreid bovenhesje met stoffen rok eraan. Leuk!! Ik zal eens bestuderen of het een optie is voor 1 van mijn meiden (ze zijn niet zo 'rokkerig'), maar als uitgangspunt is het een goed idee!

Lief maatje, wat een heerlijk begin! Dank je dank je dank je! Heb zo'n zin er mee te beginnen!

11 opmerkingen:

Maia zei

Waw Greetje, wat een berg verwennerij!
Mooie theepot. Moest het nodig zijn, ik denk dat ik op zolder nog wat mandenriet voor een hengseltje heb.
Hier Viggo ook een heerlijk dutje aan het doen, dat lukt niet meer elke dag, dus extra luxe vandaag ;-)
Geniet van je bol!

Monique zei

Dat ziet er erg mooi en leuk en lekker uit Greetje. Het lijkt wel een grabbel doos. Leuk thema trouwens, dat recycle. Probeer ik hier ook te doen, alleen ik bewaar te veel wat ik allemaal nog denk te kunnen recyclen.

Maia zei

o, misschien een leuk idee om eens een recycle-bol-swap te doen? niks mag nieuw zijn, behalve de chocolade ;-)

gnaptor zei

ziet er al fantastisch uit!!

leuk idee ook voor een volgende swap: een recylce-upcycle bol! Niks kopen, maar alles hergebruiken!

Iris zei

Hé Tabitha, is de bol voor Fae er nog niet?? Hopelijk komt deze dan morgen dan toch!

gnaptor zei

yeperdeyeppppppyepyeeeeeeeeep!

net naar huis gebeld.... er liggen twee pakjes thuis op me te wachten. ik stop met werken en ga nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Iris zei

Oh wat leuk, spannend! Dus misschien kunnen moeder en dochter nu ieder een eigen pakket open maken, wat een feest!!

Myrthestiek zei

Ooh prachtig !!!

En zeker een leuk thema voor een volgende swap :D.

Heel veel plezier met je bol.

Lizet zei

Wow, wat ontzettend mooi! In de eerste plaats de kleuren van de wol natuurlijk. Maar ook die theepot, helemaal te gek! Verkopen ze dat soort dingen zomaar in de kringloop (duidelijk dat ik er dus nooit kom, vanwege onmogelijke openingstijden en het feit dat zoiets nu niet bepaald hier direct in de buurt zit). Leuk, die berg pakjes voor de kinderen.

Anoniem zei

Fijn dat het pak goed is aangekomen! had je goed begrepen dat er ook losse pakjes zijn (met een nummer) voor jou, voor later als het nummer in de bol verschijnt? Niet alles aan de kinderen geven hoor!

Fijn om zo'n uitgebreid verslag te zien en vooral fijn dat je het mooi vindt!

Anoniem zei

Ja, dat had ik wel begrepen hoor! Zeker weten dat ze niet alles krijgen, mama wil ook wat (en die komt ruimschoots aan haar trekken),

Ze vonden de pakjes geweldig, foto's volgen. Ben al aan het breien; iets heel anders, maar ben de naam kwijt (Didymos Shell? of zoiets, voor mezelf; ik vond de wol te dik voor zo'n lief patroontje als de Summerlin)