woensdag 11 maart 2009

Gigantisch

Gigantisch laat (want ik heb hem al een tijdje binnen), maar wél Gigantisch gemeend, dit bedank-blogje voor mijn Maatje.

Gigantisch leuk: kindjes die hun aandeel van mijn gekregen MB mochten openmaken: van magneet-rekenmachientjes tot kralenarmbandjes, van boek tot vingerpoppetjes. En niet te vergeten: een Harry Potterkwartet (ook leuk voor mama)
Gigantisch lekker: het bakboekje voor muffins en andere zaligheden (hoe wíst je dat? Via mijn Schotland-liefde?) en het meel voor Indianenbrood. Mega-gigantisch-geweldig-super: laat mijn lief nou nederlands kampioen broodbakker zijn (hoe bedoel je, even opscheppen?) en naast zijn werk thuis nog vaak staan te bakken! (ja, kijk, ik waag me daar niet meer zo vaak aan, accuut faalangstig geworden op bak-gebied nadat hij en ik vaste verkering kregen) Het bakken van het meel bewaren we voor Dagmars verjaardag.
Gigantisch creatief: mijn bolmaatje heeft zichzelf zo uitgesloofd voor mij! O, wat heb ik een bewondering! Prachtig mooie zelfgemaakte stekenmarkeerders voor DIKKE naalden (zulke grote markeerders had ik dus nog niet: zie foto verderop) en onvergelijkbaar mooi gesponnen recycle-garen van oude T-shirts met rode draad en opgenaaide bloemetjes. Nou snap ik je zere vingers! Jeetje, wat een werk. Daar ga ik een leuk tasje of id van maken!
Gigantisch grappig: de opplakbare versierseltjes (gigantisch veel!), de couponnetjes stof (die ik volgens Maatje zelf mag strijken, ha ha! Gigantisch leuke humor heb jij zeg!). Gigantisch handig: crea-lijm voor sokzooltjes en grote stekenmarkeerders (die ik altijd kwijt ben, dus nu goed opberg. Lees: uit het zicht van Ronja.
Niet te vergeten: een zijde-zakdoekje waarmee je kunt spinnen (kende ik dus niet!)
Gigantisch verrassend: een longies maatje gróót! Past Ronja! Gigantisch mooie kleuren en geborduurd als 'echte broek'. Moet natuurlijk supertrots geshowd worden door mijn Gigantisch GEDULDIGE peuter (pfff, zweet in mijn nek, MAAR gelukt):
Gigantische verwennerij: jullie herinneren je natuurlijk dat leuke blauw-witte recy-theepotje nog wel (dat nu in mijn kast staat te pronken, te wachten op een hengsel) en die heerlijke Fairtrade chocola (tja, waar dié gebleven is... echt, Dirk heeft het meeste opgegeten. Mazzel gehad dat ik ziek was dit weekend ;o))
En natuurlijk, last but not least: DE BOL.
Gigantisch geweldig! Dikke, handgesponnen BFL met meegesponnen restjes Sari-zijde. Dat ziet er ongeveer zo uit (is't niet mooooi?):
Wat ik er van brei? In eerste instantie een shrug, maar hij werd te dik naar mijn smaak. Uithalen dus. Uiteindelijk wordt het een 'Shell"(aansluitend hesje). Super eenvoudig van model, omdat de wol dan het mooiste uitkomt Nog druk mee bezig. Eindresultaat krijgen jullie nog te zien. Nu eerst een GIGANTISCH SLECHTE foto van het tussenstadium. Waarom wil paars nou niet????????? Alles wordt blauw! Je m'excuse...
GIGANTISCH bedankt voor deze lieve creatieve recy-bol, mijn lieve maatje! Wat heb ik een lol gehad! En wat heb ik toch een bewondering voor jouw en ieders creativiteit!

Was dit nou niet een Gigantisch LANGE blog? ;o)

10 opmerkingen:

Wendy zei

Wouw wouw wouw wouw, wat een ontzettend leuke bol is er jouw kant op gekomen. Aan iedereen is gedacht!

Ben heel benieuwd hoe het hesje er uiteindelijk uit komt te zien.

Anoniem zei

he, wat heb je het toch nog snel geplaatst ondanks je ziek zijn, lief van je!
Wat een heerlijk verslag, ik ben giga blij dat je zo genoten hebt dan was dit voor jou en voor mij een hele leuke geslaagde bol. Ik heb zoveel geprobeerd en lekker geknutseld en er zelf ook zo'n lol mee gehad, helemaal goed dus!
leuk, leuk, leuk!

Monique zei

Oh, inderdaad geweldig zeg, erg mooi, alles eigenlijk wel, vooral de gesponnen wol met recycle sari, en de gesponnen draad van t-shirt met opgenaaide bloemen. En de longie is ook erg mooi. Jullie zijn heerlijk verwend zeg.

Maia zei

Amai, wat een giga bol!
Ik ben heel benieuwd naar je shell.
Wat een longie voor die lange benen zeg!!

Lizet zei

Hoi Greetje,

Zeker een GIGANTISCH lange post, zeer de moeite waard om alles te zien en te lezen.
Een heel leuke bol, wat heeft jouw maat daar een werk ingestopt zeg!

Anoniem zei

Lief maatje, je kon meteen zien dat jij bij het maken zoveel lol hebt beleefd! Met die lieve leuke briefjes erbij was het voor mij een echt feestje.

Zooo jammer dat ik de prachtige paarse en blauwe en roze kleuren van de bol er niet goed opkrijg...de foto doet jouw verfkunst geen recht. Maar ligt misschien ook aan de camera. Arwen heeft bijvoorbeeld ontzettend blauwe ogen, maar op de foto lijken ze grijs! (maar dat komt misschien ook wel door de automatische rodeogencorrectie)

Wanneer het hesje klaar is, probeer ik het gewoon weer!

Jon zei

En wat een prachtige kinderen trouwens!! Allevier, heerlijk om te zien!
Benieuwd naar het hesje!

Myrthestiek zei

Gigantisch wat een heerlijke post over een gigantisch mooie bol en gigantisch leuke kado's :o).

Iris zei

Oh, sprakeloos gewoon, zo mooi!!
Ik kan me voorstellen dat je je suf hebt genoten;-)

Olga zei

jeeminee wat een super bol! en mooie foto's ook!
leuk leuk!!