vrijdag 31 oktober 2008

swap hits!

Zo leuk, de breidingen die ik heb gekregen van onze swaps zijn ook echt de items waar iedereen gek van is. Vestee van Maia voor Sid krijgt veel bewondering, mijn sjaal van Tessa en ik zijn praktisch met elkaar vergroeid, mijn bolero van de geverfde merino van Jon krijgt altijd complimenten (gisteren nog tot 3x toe op school!) en ja vooral over de kleuren :-), en de sloffen van Sid van Judith zijn perfect. Sid wil ze altijd aan, trekt ze niet uit. Echt een unicum hier in huize van den ende! En de breitas en naaldenetui van judith gebruik ik dagelijks met liefde.
Kortom, ik wilde even laten weten dat de swaps hier altijd super uitpakken!!

en ik wilde even aan judith vragen wat het patroon van sid's sloffen zijn. als ik die nou ook nog voor mink en fae kan maken dan heb ik misschien eindelijk De Slof Die Aan Blijft gevonden!!!

11 opmerkingen:

Judith zei

Goh Tabitha, wat leuk om te lezen!

Sid's sloffen zijn een variatie op de Noorse (origami)sloffen:
http://www.ravelry.com/patterns/library/easy-house-slippers

Als je wilt weten wat ik anders heb gedaan, hoor ik het wel hè?

Wat bij onze jongens een groot succes is, zijn de gevilte sloffen die ik een poosje terug voor hen heb gemaakt. Gewoon een grote sok breien met een korte ribbelboord (die je om kunt vouwen) en die laten vilten. Ze zitten lekker aansluitend en gaan niet zomaar uit. Ze worden hier veel en graag gedragen.

Doeg,
Judith

Jon zei

He wat lief nou toch! Ben ik zo blij mee! Ja, ik vond de swaps hier ook helemaal super!

liefs, Jon.

Myrthestiek zei

Heerlijk dat het altijd zo goed uitgepakt is hè! Hier ook hoor, alles wordt met grote liefde gedragen en het zijn ook vaak dingen die ik anders niet zou maken of er gewoon niet aan toe zou komen :o).

gnaptor zei

Ja ik bedacht me dat jullie natuurlijk niet zien dat hier in huize van den ende alle swapitems bijna dagelijks aan gaan :-)

Judith, ik ga er eens rustig naar kijken. Ik vind die sokken variant erg makkelijk, maar die slof van sid is wel erg mooi, met zo'n schuine lijn over de wreef en openvallend rond de enkel. Is eskimo drops dan goed, of gebruik jij wat anders nog??

maia zei

Hey, ik stuurde daarnet een mailtje naar Tessa om haar hetzelfde te zeggen over de longie van al die maanden geleden. Ook de nieuwe slofjes van Viggo uit de zomerbol zijn hier alle dagen gedragen, Christien. Daarvoor had Viggo altijd de longie van Lizet en sloffen van Marjon aan. En ik moet altijd zeggen 'neen, deze heb ik niet zelf gemaakt' ;-)))
Mijn eigen bolbreisels hebben ook succes hoor ;-)

Een famke zei

Ha altijd leuk om te horen!

Christien

Myrthestiek zei

Heerlijke foto's en fijn dat het zo lang past :o).

Groetjes Tessa
(die heel nodig eens wat longies voor haar eigen kleine man moet maken)

Heleen zei

Hier worden de kadootjes en breisels ook veelvuldig gebruikt en gedragen! En ook hier veel positieve reacties van anderen.
Die noorse sloffen ga ik ook proberen, misschien wel voor onder de kerstboom voor de vijf franse nichtjes en dat ene franse neefje.

Judith zei

Hoi Tabitha,

Je berichtje is al van een maand geleden, maar ik vergat steeds nog te reageren op je naaldenetui.

Bij de vakjes heb ik een stukje 'lint' geplakt (gestreken), je kunt erop schrijven. Op die van mij heb ik de maat en lengte van de rondbreinaalden geschreven. Naalddikte-lengte, bijv. 4-60 en 2,5-80. Zo zie ik direct welke maat waar zit. Ik vind dat erg handig (want: gemak dient de mens).

Misschien had je dit zelf ook al ontdekt/gedaan, maar dan beschouw je dit berichtje maar gewoon als niet geschreven ;o)

Doeg,
Judith

gnaptor zei

yep gezien :-) maar ik ben denk ik niet zo netjes als jij. liever gezegd: een enorme rommelkont. De naalden zitten nu wel altijd in de etui, maar altijd op de goede plek is te geordend voor deze chaosmaker. dat weet ik ook van mezelf, dus ik doe het niet, want dan zie ik elke keer dat ik er een zooitje van maak.. terwijl ik nu denk: zo strak geordend van mezelf! (dankzij judith ;-)

Judith zei

Hoi Tabitha,

Whoehaa, ik netjes... je zou mijn hobbykamer nu eens moeten zien. Netjes en Judith, da's een contradictio in terminis :o)

Vandaar mijn naaldenetui mét plaatsaanduiding. Ik kan nu zonder nadenken de naald in het juiste vakje schuiven en hoef nooit meer te zoeken naar de juiste dikte/lengte. Ideaal voor déze rommelkont ;o)

Grappig hè, onze verschillende oplossingen voor hetzelfde probleem?

Doeg,
Judith, die eigenlijk zou moeten ontzooien in bovengenoemde hobbykamer, maar liever wol gaat verven voor d'r sokkenproject. Maar die eerst de tandarts moet bellen, want er is iets mis met d'r kroon, au, flauw zeurderige kiespijn. Niet fijn (want heeeeeel bang voor de tandarts...)