zaterdag 4 oktober 2008

KAL 2: Droedelen

Hoi,

Gisteravond heb ik inspiratie zitten opdoen op Ravelry (zoeken op 'embroidery' in de projects levert een schat aan foto's op). En vanmiddag gewoon maar begonnen (de 3 eerste pogingen uitgehaald). Ik heb geen strak vooropgezet plan, ik ben gewoon aan het droedelen (*kriebeltekeningetjes in de kantlijn) met een draadje blauwlila katoen. Gaandeweg ontstaan er patroontjes en worden de sloffen gevuld met borduursels. Superleuk vind ik het, terwijl ik echt helemaal niet van borduren (kruissteken) houd. Maar dit freehand-borduren is totaal anders. Eigenlijk is het een ideaal tv-handwerkje, omdat je niet erg op hoeft te letten, maar ik kan gewoon niet stoppen :o)

Voorproefje:Deze metalen knoopjes kocht ik afgelopen zomer op een (überknullig én überübertruttig, maar dat terzijde) hobbymarktje. Er zat nog een kunststof rand omheen, maar die heb ik eraf gesloopt. Ik had maar 5 van deze knoopjes en ik wist telkens niet zo goed waar ik ze voor ze kon gebruiken. Maar kijk, ineens zaten ze op mijn sloffen genaaid en vormen ze de basis van mijn borduursels.

Ik heb de sloffen nu voor ongeveer 3/4 bedroedeld en als ze klaar zijn, show ik ze in hun volle glorie. In het algemeen ben ik altijd veel te kritisch op mijn eigen maaksels, is er altijd wel iets waar ik niet tevreden mee ben, maar dit is zo'n project dat 'helemaal goed' is. Deze sloffen ga ik met heel veel liefde dragen (waarschijnlijk tot ze finaal versleten zijn :o)

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de andere Clogs, ook naar de Brea Bags, maar omdat ik die zelf niet brei, is dat anders. Ik vind het leuk om te zien hoe verschillende de resultaten zijn, terwijl we toch hetzelfde patroon hebben gebruikt.

Manlief werpt telkens lonkende blikken naar mijn beslofde voeten (als ik ze niet in mijn handen heb, heb ik ze aan mijn voeten) en ik heb het donkerbruine vermoeden dat er nog een paar voor hem gebreid gaat worden. Maat 47, dus die brei ik niet éven in een avondje ;o)

Doeg,
Judith

5 opmerkingen:

Jon zei

maar ze zijn dan ook heerlijk, bedroedeld of niet, ook ik voel iets lonkerigs als ik naar die foto van jouw beslofte voeten kijk, zeker met die mooie sokken erbij. Maar eerst mijn omslagdoek af maken, nog 1 handschoentje voor Jessie (een uurtje werk, maar ja...)en de Brea en dan weer iets nieuws bedenken.

Lizet zei

Prachtig, nu al. Hier ben ik nog geen stap verder met de felted clogs. Had alle garens opgevist, kom er dan achter dat er naaldje-9 voor nodig is (tja, ik weet het... lees dan toch eerst het patroon...). De dikste naald is hier nummer 6.
Dus dat is de volgende stap, passende naalden kopen.

Een famke zei

Ziet er prachtig uit, Judith!

Ik ben benieuwd naar het algehele resultaat...

Christien, die vanavond de breabag gaat opzetten.

Judith zei

De sloffen zijn af. Manlief moest gniffelen toen ik aan het borduren was: 'Ben je je sloffen aan het pimpen?'.

Ik maak morgen even foto's bij daglicht (zonlicht zal er wel niet inzitten...).

Doeg,
Judith

Myrthestiek zei

Jee wat een topsnelheid. Jij moet maar voor de hele familie sloffen maken, dan hebben wij als andere KALlers misschien net onze eerste paar af LOL.
Ziet er op de foto wel heel veel belovend uit. Ik wil ook beginnen !!!! Maar moet van mezelf nu eerst rommel opruimen :(, mijn dekenKAL is iig klaar.

Groetjes Tessa