donderdag 16 oktober 2008

MKB: En... en... en...

hoe gaat het bij iedereen met de Magische Kinder Bol?

Vraagt de zeer nieuwsgierige, maar nog niet klare Tessa :oO.

8 opmerkingen:

Judith zei

Wol is geverfd, zelfmaakkadootjes zijn af, vandaag nog een paar kadootjes gekocht. Kortom: we kunnen gaan inpakken en wikkelen hier. Maar eerst een kinderfeestje (zaterdag) en de voorbereidingen ervan (morgen), daarna komt de bol aan de beurt.

Doeg,
Judith, die eigenlijk al voldoende kadootjes had verzameld/gemaakt, maar het toch weer niet kon laten toen ze vandaag weer wat leuks tegenkwam. Naja, we moeten gewoon even een strenge selectie toepassen :o)

Judith zei

En... en... en.... Tessa... hoe staat het met je sloffen?

Genoeg gekrompen voor jouw poezelige voetjes of toch nog een flink maatje te groot?

Doeg,
Judith

Myrthestiek zei

Mijn sloffen zijn nog steeds veels te groot :(. De fiberfill die ik er in gestopt had is ondertussen verwassen, maar de sloffen willen maar niet krimpen. Zelfs na 3 wasbeurten en 2 x in de droger zijn de steken nog steeds te zien, vooral de binnenkant lijkt niet mee te willen doen.
Ik had al zitten denken of ik ze niet een paar keer omgekeerd mee zal wassen, maar weet niet of het model dan wel goed wordt ??
Iemand nog suggesties om het proces van vervilten te versnellen?

Groetjes Tessa
veel plezier met het kinderfeestje.

Judith zei

Oh jee, Tessa, dit klinkt niet echt heel hoopvol :o(

Mijn ervaring met vilten is dat het op een gegeven moment 'op' is, dat er geen grote effecten meer zijn te verwachten/krijgen. Ik hoop alleen niet dat jouw sloffen nu al op dat eindpunt zijn aanbeland. Klinkt niet zo, omdat je nog steeds steekdefinitie hebt (dus de steken/wol kán in principe nog meer in elkaar grijpen). Maar als zelfs een kookwas niet veel uithaalt... hmmm, dan zie ik het best een beetje somber in eigenlijk.

Wat ik zou doen nu? Gewoon volhouden en de sloffen (niet omgekeerd) nog een paar keer meewassen met de gewone was). Gewoon zien wat er (nog) gebeurt qua maat.

Gewetensvraag: had je een proeflapje gebreid? Wat deed dat qua vilting/krimp?

En mocht het nu echt niet lukken met deze sloffen? Geef je de moed dan op of ga je gewoon lekker een nieuw paar breien van andere (wel-goed-viltende) wol (eventueel niet uit eigen stash)?

Doeg,
Judith *notoir niet-proeflapjes-breister*

gnaptor zei

nou we zijn nog niet heel evr. ik heb het razend druk. alle plannen en ideen zijn klaar. we hebben al wat kadootjes uit de winkel en mink is op school bezig met een zelfmaakkaddotje, maar het was gewoon even hectisch. ik denk dat we dit weekend het gaan maken.

Maia zei

Drukke dagen geweest, dus nog niet zo opgeschoten, en er komen ook nog elke dag ideeën bij ;-))
Eergisteren heb ik een spierscheurtje opgelopen en nu dus wat minder mobiel en aktief, vooral autorijden is lastig.
Zondag alvast gereserveerd als verder bol dag.

Lizet zei

Net weer thuis en in plaats van uitpakken zit ik dus deze blog te lezen. Nou ja, de sloffen voor Dorrit draaien nu mee in een handdoekken 60 graden was (niet zo erg als deze hannddoeken een beetje verkleuren.;-)
Dit weekeinde zal in het teken gaan staan van de MB wat zelf maken betreft, ik denk dat we het meeste aan koopkadootjes al hebben verzameld, nu nog de selectie maken van 'wat wel en wat niet'. Daarbij heeft Dorrit een enorme hoeveelheid van haar eigen speelgoed al ingepakt (een van die dingetjes is trouwens erg leuk voor Jasper, dus dat laten we zo :-)), dus ook daar moet toch even de bezem doorheen.

Myrthestiek zei

Ha Judith, dan kunnen wij elkaar de hand schudden wat proeflapjes breien betreft :D. Nee, dat heb ik dus NIET gedaan. Mijn ervaring is dat een (klein) proeflapje qua steekverhouding totaal niet overeenkomt met de grotere stukken die ik er dan van brei én ik ben veel te ongeduldig om eerst proefjes te doen *grijns*.
We zullen de sloffen gewoon nog een paar keer in de was knikkeren en zien wel waar het schip strand. Ik wil zeker nog meer van zulke sloffen breien, ook voor de kids. Eskimo trekt mij wel heel erg, heb alleen nog geen winkel gevonden waar ze dan ook de juiste rondbreinaalden verkopen erbij.

Nu ben ik volgende week jarig en zit er toch stevig over te denken om de Denise-kit te kopen. De laatste tijd grijp ik toch wel erg vaak naast de juiste naald :(, dat krijg je natuurlijk ook als je -tig projecten op de pennen hebt staan LOL.

Groetjes Tessa