zondag 5 oktober 2008

KAL2: Ook begonnen

Het begin is er. De eerste zool is gebreid; ik ga niet genoeg blauwe wol hebben voor beide buitenzolen. Nu was ik al van plan om te gaan verven nadat ik de sloffen gebreid heb, dus dan moeten de zolen ook maar bijgeverfd worden :o).

Een foto van het begin:

(sorry voor de slechte foto, maar buiten fotograferen is geen optie vandaag :( ).

8 opmerkingen:

Jon zei

Apart geval wel zo....en dit is dus de zool? mmm, grappig wel. Blijf foto's maken, dan kan ikdie ernaast houden als ik ze ga maken ;)

Anoniem zei

welk patroon gebruiken jullie nou voor deze clogs (sorry, ik heb even niet opgelet)?
Misschien ga ik over op KAL2, want op een of andere vreemde manier stagneert mijn Brea; ik heb totaal geen motivatie om hem te breien (ook al is ie nog zo mooi).... heb GEEN zin aan de herhaling van de tweede kant, maar misschien heb ik gewoon een off-day en heb ik morgen wel weer zin.... of moet ik gewoon een ander garen pakken? Pffff....die clogs lonken ontzettend, omdat ik die echt nodig heb! (en die tas niet echt, misschien zit daar de kneep; ik brei het liefst iets wat ik ook echt ga gebruiken...)

Judith zei

Leuk Tessa, het begin is er :o)

@ Greetje, het patroon is Felted Clogs van Fiber Trends. De zool brei je dubbel, dat geeft een heerlijk zachte, maar stevige laag.

Ik heb trouwens nog een paar dingen in het patroon veranderd, in het kader van 'gemak dient de mens'. Ik bevestig de zool anders en de rolboord brei ik ook anders. Iemand belangstelling voor 'mijn' manier, dan type ik het wat uitgebreider.

Doeg,
Judith, ook een functionele breister en ook met een twijfelgeval op de pennen, de Tomten voor jongste. Die heb ik ook even aan de kant gelegd, omdat ik het even niet meer zeker weet.

Myrthestiek zei

JA Judith, ik ben altijd voor gemak :oD.

Ik ken dat gevoel Greetje, daarom ben ik ook niet gestart met KAL1, teveel andere dingen op de naalden die "echt" nodig zijn :o).

Anoniem zei

@ Judith: dat is toch een kooppatroon? of heb je hem ergens anders vandaan?

Judith zei

Hoi Greetje,

Klopt, het is inderdaad een gekocht patroon. Ik heb een paar jaar geleden beide patronen (volwassenen en kinderen) kort na elkaar gekocht.

Doeg,
Judith

Judith zei

Hoi Tessa (et al),

Mijn handige-Harrie-tips voor de Clogs. Doe er je voordeel mee, als je wilt :o)

* De 2e zool kant ik af na de laatste toer. Dan zet ik beide zolen met een ik-en-jij-steek (matrassteek) aan elkaar vast. Het gepruts met 2 naalden vond ik geen succes en na het vilten zie je imo geen echt verschil tussen beide manieren (for the record: ik brei geen bumper om mijn zolen).

* Het rolrandje langs de enkel gaat volgens het patroon x toeren in averechts en dan zet je het aan de binnenkant vast (ribbels zitten dus aan de buitenkant). Vond ik ook gepruts én ik hou niet bijzonder veel van averechts breien als het niet per se moet. Dus ik brei die x toeren gewoon recht en vouw de rand dan naar buiten (tadaaa, ribbels zitten nu ook buiten!) en zet hem met een extra draad vast. Niet te strak naaien en je hebt een prima rand voor je sloffen.

Doeg,
Judith, die nu de kamer en keuken gaat ontzooien, zodat ze om half 9 op de bank kan ploffen (ER) en eindelijk het paar sloffen voor zuslief gaat opzetten. En 2 wasmanden vakantiewas opvouwen, maar dat is minder interessant :o)

Lizet zei

Dank je Judith, voor de extra tips. Straks even uitprinten en aan het patroon bevestigen. Dan zie ik vanzelf wel of ik er wat mee doe of toch eigenwijs ben.