zondag 19 oktober 2008

KAL1; de tas krijgt vorm!

Eindelijk is het goed gelukt, al zeg ik het zelf. Gisteren alle moed verzameld en begonnen de rand er aan te haken, maar geen succes, dus na een avondje balen alles weer uitgehaald. Vanmiddag opnieuw begonnen, eerst alles vastgezet met veiligheidsspelden en toen begonnen met de kreeftsteek, met haaknaald nr 3,5 wat uiteindelijk heel goed lukte.

Zie hier het resultaat. 


Hier nog een close up van de gehaakte rand,


Nu nog een mooie knoop zoeken, een mooi binnen voering, en het hengsel maken. 

P.S. Hoe zit het met de eindresultaten van de vakantie bol? volgens mij hebben we nog niet alles gezien? Of wel? 

9 opmerkingen:

Jon zei

Mooi, heel mooi! Ik stagneer een beetje, moest even iets tussendoor breien, en we (kids en ik) gaan vanaf morgen een weekje op vakantie met de camper, dus vandaag pakken.
Ik neem 'm mee, dus wie weet gaat het me lukken om verder te komen.

Wendy zei

Nee van mij hebben jullie nog een stuk tegoed. Ben net van de tweede sok de hiel gekeerd. Ben alleen een beetje oververmoeid door al twee weken zieke kleintjes in huis en de daarbij behorende korte nachten. Maar langzaam maar zeker schiet het op.

Wendy

Sokssawat! zei

wauw, wat prachtig geworden, zeg! 't is toch een erg mooi tasje!

Maia zei

mooi!Ga je een gebreid hengsel doen of in leer?
Ik heb voor en achterkant af en ben aan de bodem begonnen. Ik zit ongeveer op 1/4. Het is hier heerlijk herfstig weer, zonnig maar ijskoude wind, ideaal om op de bank te zitten breien, of met je breatas te gaan wandelen ;-)
Is er al iemand begonnen aan de voering?

Monique zei

Ik wil een hengsel breien, maar heb nog geen ringen. De voering heb ik ook nog niet, en ik zit erg te twijfelen of ik er toch ook geen rits in zal zetten. Zo zonder rits kan je er wel erg gemakkelijk in komen.

Heleen zei

Heel mooi! Dat haken zie ik niet zo zitten, ik weet eigenlijk niet of ik dat wel kan. Kan ik ergens opzoeken hoe ik het moet doen? Met een filmpje ofzo?

Monique zei

Hoi Heleen hier zie je hoe het moet succes, het is heel mooi en stevig.
http://nl.youtube.com/watch?v=jhSbycwfpdo

Lizet zei

Ziet er erg mooi uit. Hoe groot is die tas nu ongeveer? Ik zie daar wel een leuk decemberkadootje voor mijn schoonmoeder in.

Monique zei

Hoi Lizet,
mijn tas is ietsje groter als een A4 papier. Doordat hij rond van vorm is kan er niet zo heel veel in, maar hij is groot genoeg voor belangrijkste spulletjes.