dinsdag 17 juni 2008

Vervolg pangeverfde wol

De wol die ik laatst verfde, is gesponnen en gebreid. Alweer een tijdje, maar nu dan toch het resultaat.
Navajo-getwijnd, 80 gram Nieuw-Zeelandse wol, geverfd met acid dyes en levensmiddelenkleurstoffen.

Ik was gewoon direct verliefd op dit wolletje en móest er mee breien. En dat is vrij uniek, want tot nu toe heb ik al mijn gesponnen wolletjes bewaard voor ooit. Maar met deze wilde ik gelijk breien. Omdat het niet zo'n grote streng was, moest ik even zoeken naar het ultieme project. Ik ben heeeel gevoelig met 'prikkers' in wol (sommigen zouden het overdreven noemen ;o), dus als sjaal viel deze wol af (veel wol valt af om direct op mijn huid te dragen, behalve BFL, Polwarth en Merino, dat gaat wel goed gelukkig). Ik draag geen mutsen, maar soms is het toch wel fijn om je oren te kunnen bedekken (de wind hè, hier altijd). Het werd dus een headband, een ontwerp van Drops. Simpel, zodat het patroon de kleuren niet in de weg zou staan (en vice versa).Het is een 'boordsteek' die naar het midden wijder uitloopt (meerderingen in de ribbels).

En nu hij klaar is, twijfel ik of ik hem niet ga uithalen. Ik ben geen mutsenmens, maar wellicht ook geen hoofdbandenmens (stom woord eigenlijk, hoofdband). Bij iedereen hier in huis vind ik hem hartstikke leuk staan (zeker bij onze ebbenhouten oudste), maar bij mezelf.... mwaaa...

Dus misschien, binnenkort, brei ik er iets anders van. De wol vind ik geweldig en ik wil er iets van breien dat ik ook daadwerkelijk kan/ga gebruiken. Iemand nog een leuk idee voor een 'lonely skein' van 80 gram?

7 opmerkingen:

maia zei

Wat een mooie kleuren! helemaal mijn smaak! Misschien een tasje er van breien?
Ik denk dat ik bij mijn volgende verfbeurt, nog eens naar deze foto ga komen kijken ;-)

gnaptor zei

vingerloze handschoenen, klein tasje..... ik weet het ook niet....

gnaptor zei

oja, prachtige kleuren! En dat navajo twijnen wordt hartstikek mooi. leuk om te doen ook!

tabitha

Een famke zei

Marion heeft deze headband voor mij gemaakt voor de pif. Op mijn verzoek want ik vond hem zoooo leuk, en nog steeds, hij bevalt me goed!

De wol is prachtig qua kleur, maar ook heel gelijkmatig gesponnen! Knap zeg.

Christien

Lizet zei

Prachtige kleuren! En het breit mooi op.
Tja, wat kun je er anders van breien... moeilijk hoor. Een tasje voor je kleine breiprojecten misschien? Voeren met katoen, al dan niet zakken aan toevoegen?

Monique zei

oh, geweldig mooi geworden zeg, en zo mooi gesponnen en getwijnd, lijkt wel gekochte wol! en de kleur vindt ik ook geweldig mooi geworden.
Zelf ben ik ook niet zo'n hoofdband mens, dus ik kan me je twijfels wel indenken. maar je zou het kunnen proberen, mocht de hoofdband niet gebruikt worden kun je er altijd nog iets anders van breien toch.

Tucana's Dream zei

vingerloze handschoenen ja!!!!!
Hij is prachtig! Ik snap waarom je er zo dol op bent!