zondag 1 juni 2008

Hehe, de hekkensluiter...toch?

Jawel, het wonder is geschied, ik ben begonnen! Volgens mij ben ik de laatste nu of niet?

Gisterenavond 14 steken opgezet voor American in China dat een patroon voor DK-sokkenwol blijkt te zijn. Gelukkig was ik toch al van plan sokken voor 1 van de mannekes te maken en leerde een korte berekening me dat ik op maximens' maat zou uitkomen als ik de aanwijzingen van het patroon normaal zou volgen. Dus dat doe ik nu en al na 4 toeren vroeg ik me af hoe er toch zulke vreemde foutjes in een Knittypatroon kunnen zitten. Gelukkig wel overkomelijk gebleken.

Ik ben flink onderweg (studieontwijkend gedrag) en nu op 1/3e van de voet. Het gebruikte linnensteekje geeft een geweldig effect met een regenboog garen als dit. Het geeft de zool flink wat extra stevigheid maar vertraagd het breien enorm, mede doordat er elke 4e toer een verkorte toer is ingevoefd

Minimens heeft de bol al flink onder handen gehad en er een serie regenboogkleurigee badparels uitgetrokken, lekker!!!

Foto's volgen, zodra de bol iets toonbaarder is....het is nu door minimens' toedoen eerder een ragebol dan een bol wol. Oeps! Volgens mij heb ik ook nog zeker een sok in deze maat te gaan voordat ik bij het volgende pakje ben...en ik ben niet zeker dat de parels wel het beoogde eerste pakje waren.

2 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Hier moest ik ook regelmatig kinderhandjes bij mijn bol weghouden om het tot een bol te laten. Wanneer er ook maar iets zichtbaar begon te worden stonden 4 handjes klaar om het kado een handje te helpen :o).

Myrthestiek zei

Iemand heeft mij als moderator een anoniem mailtje gestuurd, aangezien hier op de blog niets anoniem meer kan:

Jaaaa, Yvon, ik denk zelfs misschien wel de derde sok, want het was ook de eerst keer dat ik een bol deed rollen, en ik heb de lengte van de streng een beetje verkeerd ingeschat. Wat betreft het sokkenpatroon, gelukkig weet jij wel raad met die probleempjes, zo'n sokkenexpert als jij!
Zelf heb ik drie paar sokken gebreid naar het basis sokkenpatroon van wolhalla. succes met de sokken en de bol. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
P.S. ik hoop dat de wol niet zo in de knoop komt als bij Iris gebeurt was.

ANONIEM