zondag 1 juni 2008

Spin off

... van mijn Magische Bol pakket. Er zat een prachtige handgeverfde streng Indigo BFL bij. Deze streng had ik een aantal dagen geleden al tot bol gewonden, met in mijn achterhoofd het idee dat ik - zodra ik een leuk project daarvoor wist - aan de start kon. En vandaag wist ik het ineens dat dit een sjaaltje zou gaan worden. Ik heb niet naar een patroon gezocht, maar gewoon opgezet en ben Feather and Fan gaan breien. Sjaals zijn hier multi-functioneel, ze worden vaak ook als poppendeken of iets dergelijks gebruikt. Ik brei gewoon tot de wol op is, zoals vaker gebeurt met sjaaltjes. :-) En het is zo'n project waar ik niet te veel mijn concentratie bij hoef te houden.
Feather and Fan scarf
Inmiddels heb ik blauwe vingers (natuurlijk ben ik al een blauwvinger van geboorte, dus wel passend) van het breien. Niet van de kou, maar van de indigo. Een crime om dat uit de wol te krijgen. Zo heb ik zelf een viertal strengen met indigo geverfd, eindeloos gespoeld, gewassen, opnieuw gefixeerd (met acid dye, waardoor de groene streng ook blauw werd, LOL), gewassen, gespoeld... en het water bljft maar blauw. Het resultaat op de wol is echter heel mooi en zal ik het blauwe nekje straks waarschijnlijk voor lief moeten nemen. :-)

Ligt het nu aan Blogger dat foto's even niet zo willen? Nu maar even vanuit Flickr gedaan. Hopelijk een glitch bij Blogger, maar wel lastig.

5 opmerkingen:

Een famke zei

Prachtig! Ook de kleur!

Eer ik zulke patroontjes uit mijn hoofd ken mag ik nog flink even oefenen....

Christien

Myrthestiek zei

Feather and fan breit idd erg lekker weg en geeft een heel mooi effect.
Indigo verven staat ook zeker op mijn lijstje om een keer te doen. Nu hebben we ook zelf de goede planten staan, maar misschien toch maar de eerste keer kant en klaar kopen.
Het begin van je sjaal ziet er in ieder geval mooi uit.

Monique zei

Ziet er heel leuk uit en het breit inderdaad erg makkelijk

Heleen zei

Wat leuk om te zien zeg! Indigo verven van de plant lijkt me ook een avontuur. Zijn die planten makkelijk te kweken Tessa?

Myrthestiek zei

De indigoplanten zijn niet echt geschikt voor ons klimaat; errug vorstgevoelig - zeker de jonge planten. Vermeerderen lukt hier in NL eigenlijk helemaal niet en aangezien je volgens mij me de wortel verft denk ik niet dat manlief blij zal zijn als ik het doe LOL.