donderdag 19 juni 2008

Draagdoeken-swap!

Ik weet dat het niet met wol te maken heeft, maar misschien dat er hier wel interesse voor is ;-)

Op
Dragen en Voeden gaan we een draagdoekenswap houden.
Een DIY-swap dan nog wel ;-)
Je maakt dus telkens zelf een draagdoek voor je swappartner en uiteraard krijg je er ook zelf eentje in de bus!
We zijn nu nog op zoek naar meer mensen die mee willen doen!
Interesse? Kom even een kijkje nemen op http://www.dragen-en-voeden.nl

10 opmerkingen:

Monique zei

Jammer had me wel leuk geleken, maar ik ben al een tijdje uit de draagdoeken en voeden periode, was wel erg knus.

Een famke zei

Hoi,

Wat een leuk idee...ik wil nml erg graag een ringsling maken waar ik deze vakantie Sterre zo nu en dan kan dragen als merijn eens de buggy in wil.
Maar ik durf het niet meer aan om nu nog met een swap me te gaan doen die in mijn ogen veel werk is.maw heeft iemand een patroon van een ringsling oid....Iris jij had dido in de draagzak was dat een ringsling? Sterre is nml ook al wat groter dus dat is het voornaamste, dat een groter kind er prettig in zit....kan iemand me advies geven?

Christien

Judith zei

Hoi Christien,

Dit is een fijn patroon voor een ringsling. Ik zou hem zelf alleen niet van fleece maken, dat lijkt me echt niet zo comfortabel (warm, rekkend, statisch).

http://tinyurl.com/4fd97s

Heb je al eens een MeiTai overwogen. Misschien wat minder 'snel' om te doen, maar beslist erg comfortabel (zeker met een niet meer zo kleine hummel).

Doeg,
Judith, met een aantal MeiTai's in huis, maar allemaal buiten gebruik. Dus als je eentje wilt lenen/testen/bekijken/namaken, dat kan hoor. TNT is gewillig :o)

Myrthestiek zei

Voor een wat ouder kind zou ik ook zeker voor een mei tai gaan. De ringsling vind ik toch wel een nadeel dat alles op 1 schouder komt te rusten. Vorig jaar heb ik er een gemaakt; staat ergens op mijn blog en daar kan Fleur nog prima in. Zelfs Myrthe past nog :o). Alleen voor Jasper ben ik nog aan het zoeken, de mei tai vind ik te groot voor hem - hij zakt zo gauw scheef en in de lange doek is hij steeds aan het overstrekken :(.

Groetjes Tessa

maia zei

Hoi Christien,
ik heb een ringsling of misschien is het een mayawrap maar dat is volgens mij hetzelfde die je ook mag lenen. Rood katoen met streepjes. Ik hou zelf niet zo van die ringen.

Een famke zei

Oooh bedankt voor het patroon!Ga ik zeker even mee aan de slag...maar Maia ik zou ook wel graag de jouwe willen lenen, dan hoef ik niet te stressen om dat voor we op vakantie gaan af te hebben.....

Zou geweldig zijn!

Christien

Een famke zei

Goh Judith, Had dus duidelijk je berichtje maar half gelezen....Zo'n Mai Tai wil ik ook wel eens van dichtbij bekijken......als dat iedereen bevalt....

Een famke zei

Ps. wie weet dat sterre toch nog een buidelkindje wordt....mijn kindjes wilden nooit opgetild worden, alles zelf zien en ontdekken,....maar de laatste tijd is Sterre eenkennig en wil lekker opgetild....misschien gaat het lukken....fijn dat ik zo verschillende dragers kan testen!!!

Tucana's Dream zei

Dan moet je zeker op dat forum eens gaan kijken ;-)
Er zijn zoveel draagsystemen op de markt, je zou er echt van verschieten!
Ik heb de kindjes altijd gedragen, een wandelwagen hebben wij niet eens in huis, enkel een fietskar voor bepaalde momenten...

Ringslings kunnen zwaar wegen na een tijd ja, maar ik zou ze toch niet kunnen missen ;-) heel makkelijk voor rap rap! Er zit er standaard een in de verzorgingstas en een in de fietskar (en een bij mijn ouders en een bij mijn schoonouders en een in iedere kamer van het huis *bloos*)
Mei tai's zijn idd ook makkelijk, hoewel ik rapper naar de lifter of toekantai of podeagi zal grijpen. Tegenwoordig het liefst van al nog een gewone geweven doek.

Heleen zei

Ik ga zo eens kijken op die site, het idee om er een swap van te maken klinkt leuk. Ik had nl al gezocht naar een patroon voor een ring sling (en die op de site van Jan Andrea gevonden die Judith ook noemt). Yvon verkoopt ringen en nu nog een mooie stof. Verder heb ik voor mathilde een mei tai gemaakt volgens dit patroon:
http://www.xs4all.nl/~hhayes/Beth's%20Mei%20Tai%20(BMT).html
Die is inderdaad erg goed bevallen, makkelijk te maken en draagt goed bij een zwaarder kind. Voor onze nieuwe baby wilde ik een makkelijke sling en dat leek mij de ringsling.